Efthimis Vafidis ρώτησε πριν 6 έτη

Χαιρετε. Αυτη τη στιγμη εχω εναν fx-8350 με μια 1050ti και 8gb ddr3. Το συστημα το χρησιμοποιω για gaming στα 1080p αλλα χρησιμοποιοντας παραλληλα δευτερη οθονη στα 720p για browsing, youtube etc.
Εχω προβληματακια στη μεταβαση απο τη μια οθονη στην αλλη, πχ οταν παω να αλλαξω βιντεο η να κανω κατι αλλο.
Λετε να φταιει η λιγη ram; Θα μου προτινατε να κοτσαρω ενα δευτερο στικακι και να τη γλιτωσω φτηνα; Μηπως ειναι παραξενω να αναβαθμισω ddr3 ram το 2018; Nα αντικαταστησω και cpu και mobo μαζι με τη ram ωστε να παω σε κατι πιο συγχρονο; Αν ναι, τι θα ηταν καλω ωστε να υπαρχει ουσιαστικη αναβαθμιση αλλα να μη τιναξο το πορτοφολι στον αερα;
Το σιγουρο ειναι οτι η 1050ti θα αντικατασταθει σε κατι καλυτερο για αλλους λογους. Αλλα δεν εχω ιδεα τι ειναι σοφοτερο για τα υπολοιπα

2 Απαντήσεις

Efthimis Vafidis απάντησε πριν 6 έτη

*γλυτωσω, παραξενο, τιναξω. Δεν υπαρχει edit :-)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Ευθύμιε,
8GB RAM σε καμία περίπτωση δεν είναι λίγα για κανονική χρήση, και πραγματικά δεν βλέπουμε κάποιο όφελος στο να πας στα 16GB.
Αν το πρόβλημα που αναφέρεις το έχεις από την εναλλαγή από ανοιχτό παιχνίδι, αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το εκάστοτε παιχνίδι, παρά με το σύστημα. Κάποια παιχνίδια έχουν περισσότερα θέματα με αυτό από άλλα.
Μια πιθανή λύση θα ήταν να παίζεις το παιχνίδι σε windowed mode, με ανάλυση όση της μίας οθόνης. Τα περιθώρια συνήθως είναι πολύ μικρά, και η μετάβαση στην επιφάνεια εργασίας ή σε άλλες εφαρμογές γίνεται άμεσα.