sp no ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπερα. Θα ηθελα να μου προτεινετε μια καρτα γραφικων μεχρι 80-90 ευρω. Η χρηση της δεν θα αφορα καθολου gaming η προγραμματα επεξεργασιας κλπ. Εκτος βεβαια το κλασικο σερφαρισμα μ` ενδιαφερει μονο η παρακολουθηση ταινιων ειτε streaming απο kodi πχ ειτε απο ταινιες αποθηκευμενες στο pc και βιντεο στο youtube παντα σε υψηλη αναλυση. Η οθονη του pc ειναι μια turbo x nemesis 27`` 2560 x 1440 με 1x hdmi 2.0, 2x hdmi 1.4 και DisplayPort 1.2 κι εκτος της οθονης το pc θα συνδεθει και σε μια 4k τηλεοραση ταυτοχρονα. Κι εκει ειναι το προβλημα γιατι χρησιμοποιω τα ενσωματωμενα γραφικα του i3 10100 intel uhd 630 σε μια μητρικη ashrock h410-hvs που εχει μια hdmi και μια d-sub και δεν ξερω πως να συνδεσω και μονιτορ και τηλεοραση πανω σ` αυτα για να εχω ροη υψηλης αναλυσης και στα δυο. Μια προταση για βοηθεια γιατι εχω μπερδευτει με το τι συνδεσεις πρεπει να εχει πανω η καρτα. Δεν ξερω αν βοηθαει καπου αλλα το αναφερω ενδεικτικα οτι η συνδεση μου ειναι 100αρα και πολυ καλη προκειμενου να επιτευχθει streaming σε υψηλες αναλυσεις. Ευχαριστω

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου

Οι μητρική σου υποστηρίζει 4K 30Hz μόνο μέσω του HDMI και όχι του DisplayPort.
Όσο αφορά την αγορά κάρτας γραφικών, αυτήν την περίοδο οι τιμές έχουν ανέβει υπερβολικά Μια GTX 1050 ti που ήταν μια κάρτα των 100€ έχει φτάσει τα 200€.

Οπότε, καλό είναι να μην κάνεις αγορά τώρα και να περιμένεις να επανέλθει η αγορά στο φυσιολογικό της.

sp no απάντησε πριν 3 έτη

Γιωργο σ` ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Μηπως ισως θα μπορουσα να κανω δουλεια και με ενα hdmi splitter? Να δωσω δηλ. απο την μοναδικη hdmi της μητρικης και στις δυο οθονες η ετσι χανεται το 2k η 4k?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Με το splitter οι δύο οθόνες θα δείχνουν ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο και δεν θα λειτουργούν ως επέκταση. Η αγορά κάρτας γραφικών είναι απαραίτητη. Απλά καλό είναι να περιμένεις να επανέλθουν οι τιμές, γιατί τώρα με αυτά τα χρήματα θα πάρεις κάποια υπερβολικά χαμηλών επιδόσεων.