Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠροτεινόμενο hardware για αναβάθμιση υπολογιστή
Histoty Attender ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα σας. Σκοπεύω να αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου (10ετίας -με κάποιες παρεμβάσεις μέσα στα χρόνια, με ssd, ram, νέα κάρτα γραφικών) και έχω κάποια parts κατά νου, χωρίς όμως να είμαι απόλυτα βέβαιος για την επιλογή της μητρικής και ίσως των ram. Σας αναφέρω πρώτα τις ανάγκες μου ώστε να έχουμε μια βάση συζήτησης. Κυρίως πρόκειται για απλή καθημερινή, πολύωρη χρήση, και με τις "βαρύτερες" εργασίες που θα ζητήσω να είναι το Football Manager (σε πλήρεις απαιτήσεις) και σε πιο χαλαρές τα FIFA/NBA 2K. Σκέφτομαι τα παρακάτω parts αφενός γιατί όπως είδατε δεν αλλάζω συχνά υπολογιστή (δε μου χρειάζεται τόσο συχνά άλλωστε), οπότε θα ήθελα ιδανικά να κάνω ένα σύστημα με βάθος 8ετιας και αφετέρου γιατί προσπάθησα να βρω ό,τι πιο vfm στη δική μου κατηγορία απαιτήσεων. Τα parts είναι τα εξής: AMD Ryzen 5 3600 σε επεξεργαστή. Το δίλημμά μου είναι στη μητρική (αν έχετε κάποια άλλη πρόταση ευχαρίστως να την ακούσω) κοιτάζω τις εξής δύο: α)GIGABYTE B450M DS3H RETAIL -ως πιο οικονομικη- β)MSI B450 TOMAHAWK MAX RETAIL -ως καλύτερη επιλογή(;;;;;;) με 30-40 ευρώ επάνω. Διευκρίνηση, γνωρίζω πως η πρώτη ίσως χρειάζεται Flash Bios, αλλά αυτό αν είναι και δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στις δύο με βάση τις απαιτήσεις μου το παραβλέπουμε. Για ram σκέφτομαι τις G.SKILL F4-3200C16D-16GVKB 16GB (2X8GB) DDR4 3200MHZ RIPJAWS V DUAL CHANNEL KIT  ή τις Crucial Ballistix Sport LT Gray 16GB DDR4-3200MHz. Ποιες θα προτείνατε και γιατί; Τέλος σχετικά με την κάρτα γραφικών -την οποία δε θα αλλάξω τώρα, αλλά σε λίγους μήνες, σκεφτόμουν -με βάση τις ανάγκες μου την MSI Radeon RX 570 8GB Armor OC. Εδώ όμως είμαι πολύ διστακτικός, θα είχατε κάτι άλλο να προτείνετε; (Σημείωση δεν κοιτάω καθόλου nvidia, για κάποιο λόγο στο παρελθόν σε 3 διαφορετικές κάρτες έχω αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα συμβατότητας το Football Manager, που είναι και το κύριο παιχνίδι που με αφορά). Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. 

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα

Ο AMD Ryzen 5 3600 είναι άριστη επιλογή για τα χρήματα του.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της MSI είναι το νεότερο chipset και η υποστήριξη υψηλότερης συχνότητας μνημών. Γενικά, δεν έχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά.

Επίσης, όσο ακριβαίνουν οι μητρικές, συνήθως τόσο καλύτερο VRM έχουν. Αυτό σε νοιάζει κυρίως στο overclock.

Ρίξε μια ματιά στις θύρες κάθε μητρικής και δες ποια σε καλύπτει. Αν σε καλύπτει η πιο οικονομική, πήγαινε σε αυτήν και επένδυσε τα υπόλοιπα χρήματα αλλού.

Οι μνήμες έχουν όμοια χαρακτηριστικά, οπότε σε επιδόσεις μην περιμένεις ιδιαίτερη διαφορά. Προσωπικά θα πήγαινα στις RIPJAWS V, γιατί έχω δοκιμάσει τη συγκεκριμένη σειρά και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος.

Αφού η αγοράς της κάρτας θα γίνει σε λίγους μήνες, καλύτερα να κάνεις τότε έρευνα αγοράς. Οι τιμές αλλάζουν συνεχώς και δεν έχει νόημα να προγραμματίζεις τόσο πριν.

Δεν κατάφερα να βρω κάποια μαζική αναφορά για προβλήματα των Nvidia καρτών με το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Histoty Attender απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα σας και ευχαριστώ πάρα πολύ για την τόσο άμεση απάντηση. Για τον επεξεργαστή αυτό βλέπω από παντού - πως είναι καλή επιλογή - οπότε μένα. Για τη μητρική, όπως γράψατε, ειλικρινά δεν ξέρω που να καταλήξω καθώς με τις - σχεδόν ανυπαρκτες- γνώσεις περι υπολογιστών που εχω, δε βλέπω διαφορές. Το μόνο που σκεφτόμουν, κι εκεί θα ήθελα τη γνώμη σας, είναι να παω στον ακριβότερο μόνο και μόνο γιατί όπως σας έγραψα δε σκοπεύω για αρκετά χρόνια παλι - εκτος απροόπτου - να αλλάξω υπολογιστή. Στις ram κι εγώ εκεί καταλήγω,  είναι και κάπως οικονομικότερες άλλωστε.  Τέλος, για την  κάρτα γραφικών, έστω ότι την έπαιρνα τώρα ποια θα προτείνατε και γιατί (με βάση φυσικά τις ανάγκες που σας έγραψα παραπάνω).  Με συγχωρειτε που ξαναρωτω,  αλλά το κάνω περισσότερο για να έχω ένα μπούσουλα στο μυαλό μου όταν ξεκινήσω να ψάχνω. 

ΥΓ. Για τις nvidia και το manager όντως δεν υπάρχει κάποια μαζική αναφορά ούτε στο φορουμ της SI, ούτε στης εταιρειας. Είναι διάσπαρτα περιστατικα που εχω συνάντησει, οπότε απλά δε θέλω να πάω γυρευοντας. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Θεωρητικά μια πιο ακριβή μητρική κατασκευάζεται καλύτερα υλικά και θα αντέξει περισσότερο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απόλυτο. Πολλές φορές είναι θέμα τύχης.

Προσωπικά θεωρώ πως είναι καλύτερα να πάρει την πιο οικονομική και να επενδύσεις τα υπόλοιπα χρήματα στην κάρτα γραφικών.

Ποιο είναι περίπου το budget σου για την κάρτα γραφικών;

Histoty Attender απάντησε πριν 4 έτη

Σκεφτομουν την rx570 -ειδικά αν τη βρω καλή τιμή στη black Friday , να την έπαιρνα τωρα, αλλιώς αργότερα να πέσει κάτω απ τα 150 η τιμή. Καπου εκεί σκέφτομαι να κινηθώ πάντως. 

Γενικοτερα, σαν σύστημα πως σας φαίνεται; Σε σχέση και με τις "απαιτήσεις" που σας ανέφερα  (χρόνια χρήσης, παιχνίδια που με ενδιαφέρουν ). 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Σε αυτά τα χρήματα η RX 570 είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή. Στο ίδιο κόστος η μόνη εναλλακτική είναι η GTX 1050 με χαμηλότερες επιδόσεις.

Μια κάρτα αυτού του budget θα σε καλύψει για περιορισμένα χρόνια, αν σε ενδιαφέρει να παίζεις παιχνίδια σε υψηλά γραφικά με καλά FPS.

Αν ρίξεις τις απαιτήσεις σου για τις επόμενες γενιές παιχνιδιών, τότε πιθανότατα θα σε καλύψει για μεγαλύτερο διάστημα.

Η υπόλοιπη σύνθεση θα σε καλύψει άνετα για τα επόμενα χρόνια.

Histoty Attender απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες και το χρόνο! Να είστε καλά! 

Histoty Attender απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες και το χρόνο! Να είστε καλά!