Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΠροτεινόμενο Laptop για συνεργείο μοτοσυκλετών.
Ioannis Lagos ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα, θα ήθελα να κάποιες προτάσεις για αγορά φορητού υπολογιστή (όσο πιο vfm τόσο καλύτερα) για χρήση προγραμμάτων που αφορούν προγραμματισμό εγκεφάλων μηχανών και δυναμομετρήσεις. Έχω παραθέσει παρακάτω ένα ενδεικτικό πίνακα με ελάχιστες και προτεινόμενες απαιτήσεις που αφορά ένα από τα προγράμματα που θέλω να χρησιμοποιηθούν το dynojet power core. (ένα από τα πιο απαιτητικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν. Κατά προτίμηση να έχει κάποια ανθεκτικότητα το λάπτοπ γιατί θα μετακινείται συχνα και ίσως ατσούμπαλα απ'το προσωπικό του συνεργείου. (Δεν πιστεύω πως χρειάζεται να έχει μονάδα CD-ROM που αναφέρει η εταιρεία και δεν με ενδιαφέρει να έχει λειτουργικό σύστημα - Καλό είναι να έχει οθόνη 15άρα τουλάχιστον και να μπορεί ν' ανταπεξέλθει σε μελλοντικές αναβαθμίσεις Windows - προγράμματα κτλ για να μη σέρνεται) Ευχαριστώ!

Components
Minimum Requirement
Suggested

Operating System
Windows 8.1 or later
Windows 8.1 or later

Processor
Dual-Core Processor, 2GHz or faster
Intel Core i5 2.8GHz or faster

Memory
4GB System Ram
8GB System Ram or more

Hard Drive
100GB or larger (54MB required for program)
500GB or larger (54MB required for program)

Monitor/Graphics Card
1280x1024 (SXGA) resolution or higher
1600x900 resolution or higher

Network Adapter
1 free 10/100Mbps RJ45 Ethernet port
1 free 100Mbps RJ45 or Wireless

External Media
CD ROM drive
CD ROM drive

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Ιωάννη

Οι συγκεκριμένες απαιτήσεις δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Οποιοδήποτε laptop με i5 πρόσφατης γενιάς και ενσωματωμένα γραφικά θα σε καλύψει πλήρως.
Το budget σου που περίπου κυμαίνεται;

Ioannis Lagos απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Γιώργη,
Εφόσον είναι για επιχείρηση θέλουμε να καλύπτει τις ανάγκες χωρίς να μας επηρεάζει ιδιαίτερα το ποσό.  Κοιτάζοντας παρόμοιες εφαρμογές που υπάρχουν για συνεργεία στην αγορά είδα πως πάνω κάτω τις ίδιες απαιτήσεις έχουν. Σκεφτόμουν κάτι σε  lenovo thinkpad εφόσον φημίζονται κάποια μοντέλα για την αντοχή τους, και έχοντας προσωπική εμπειρία με το t450s κάτι παρόμοιο. Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε τρομερή αντοχή, ποιότητα κατασκευής και τρομερό thermal throttling για λάπτοπ. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα μοντέλα που προτείνουμε στον οδηγό αγοράς μας εδώ.

Όλα τα μοντέλα με i5 ή Ryzen 5 θα σε καλύψουν, αλλά προτείνω να πας σε Intel αφού δεν σε ενδιαφέρουν τα ενσωματωμένα γραφικά.

Μετά υπάρχουν μικροδιαφορές σε λιγότερο κρίσιμα χαρακτηριστικά, πχ ποιότητα οθόνης, βάρος κλπ, τα οποία εξαρτόνται και από το ποσό που θέλεις να δώσεις.