Xaris PAOK24 ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Πρόσφατα αγόρασα έναν υπολογιστή χωρίς όμως κάρτα γραφικών. Το pc ήρθε συναρμολογημένο. Σήμερα το έβαλα για πρώτη φορά στο ρεύμα και το σύνδεσα μέσω hdmi με το monitor. Ωστόσο ενώ ο υπολογιστής δούλευε κανονικά και σύνδεσα σε αυτόν και το στικάκι για να περαστούν το λογισμικό (windows 10) δεν μου εμφάνιζε η οθόνη κάτι από τον υπολογιστή(σαν να μην επικοινωνούσαν μεταξύ τους). Μήπως φταίει ότι δεν έχω πάρει ακόμα κάρτα γραφικών ή πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση στην οθόνη για να μου εμφανιστεί κάτι από το pc σε αυτήν? Η μητρική που έχω είναι η asus prime b450m-A II,ο cpu 3600xt και η το monitor ένα 144hz από samsung.

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Χάρη και ευτυχισμένο το νέο έτος

Ο 3600XT δεν διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά, οπότε μια κάρτα γραφικών είναι απαραίτητη για να έχεις έξοδο εικόνας.

Xaris PAOK24 απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όμως μέχρι να πάρω την κάρτα γραφικών δεν μπορώ να έχω έξοδο εικόνας από την μητρική μου?(δεδομένου ότι έχει θύρα hdmi και στα χαρακτηριστικά της είδα ότι περιέχονται σε αυτήν γραφικά...)

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Η μητρική δεν διαθέτει δικά της γραφικά, απλά υποστηρίζει επεξεργαστές που έχουν ενσωματωμένα γραφικά, πχ τον Ryzen 5 3400G. Αφού έχεις επεξεργαστή χωρίς ενσωματωμένα γραφικά, μια κάρτα γραφικών είναι απαραίτητη.

Xaris PAOK24 απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστώ πάρα πολύ να είσαι καλά!!