Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠρόβλημα άγνωστο μαλλον μητρικης
Minas Chalkiadakis ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα!! Μετέφερα το pc μου απο εξωτερικό με μεταφορική σαν εύθραυστο προϊόν και πλήρωσα αδρά. Παρόλα αυτά μου το έφεραν μεσα στα αίματα (πιθανόν ετρεξαν απο κρέατα που μετέφεραν) καθάρισα οτι μπορούσα η μητρική εφαγε πολυ πράμα εβαλα τα απαραίτητα σπρέι καθαρισα τα πάντα του δούλεψα κανονικά ομως μ εβγαλε ενα θεμα σε ανύποπτη στιγμή πηγα και παλι να το ανοίξω και μ εγραφε οτι δεν μπορει να μπουταρει πλεον μια στις 10 ανοίγει κανονικά τις αλλες σταματάει πριν τα Windows που μου ζητάει να οατησω ωστε να μπω στα bios.. Εχετε καμια ιδέα? 

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Μηνά

Αν ο υπολογιστής λειτορυγεί κανονικά και απλά δεν μπορεί να μπει στα Windows, θα μπορούσες να δοκιμάσεις ένα format.

Βέβαια, το ότι το κάνει μερικές φορές και όχι πάντα, ίσως δείχνει ότι η μητρική ή ο δίσκος έχουν βλάβη και χάνουν επαφή κάποιες στιγμές.

Minas Chalkiadakis απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστώ πολύ!! Αρα μια καινούρια μητρική με ενα δίσκο καινούριο αντικαθιστουν σίγουρα το πρόβλημα? 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά, καθώς αν δεν κάνεις δοκιμές με τρίτα εξαρτήματα για να δεις ποιο εξάρτημα προκαλεί το πρόβλημα, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. 

Minas Chalkiadakis απάντησε πριν 3 έτη

Τωρα εχω αφαιρέσει τον hdd εχω εκανα ρεσετ την μητρικη αφαίρεσα μπαταρία το αφησα για λίγο μετα το άνοιξα εκανα στα bios φόρτωση εργοστασιακων ρυθμίσεων... ξαναέβαλα τα πάντα εκτός τον hdd και ανοίγει κανονικα βέβαια δεν εχει την ταχύτητα που ειχε πριν το πρόβλημα οταν ανοίγε.. Πχ εκανε 1 δευτερόλεπτο και μπαμ αρχικη οθόνη τωρα κανει 4 με 5.. Λες να εχει παθει και o ssd κάτι? 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αν είχε πάθει κάτι δεν νομίζω να λειτουργούσε κανονικά. Κάνε ένα format και δες αν βελτειωθούν οι χρόνοι εκκίνησης. Επίσης, κάνε έναν έλεγχο στον δίσκο, αν ο κατασκευαστής δίνει σχετικό λογισμικό.