ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Αντιμετωπίζω πρόβλημα στις κάρτες ήχου. Συγκεκριμένα έχω δυο κάρτες PCI. Η μία είναι Audigy SB και η άλλη είναι η Envy24 Family Audio. Υπάρχει ενεργοποιημένη και η μητρική που η Realtek AC'97. Μετά από πρόβλημα που είχα στην μητρική (εκεί οι κάρτες δούλευαν άψογα) και την αντιγκατάσταση της παρουσιάζεται διένεξη μεταξύ των δύο καρτών PCI. Ενώ γίνεται κανονικά η εγκατάσταση των drivers και τις αναγνωρίζει και τις δύο, όταν κάνω επανεκίνηση τον υπολογιστή δεν αναγνωρίζει την Audigy SB. Όταν κάνω κατάργηση εγκατάστασης της Envy24 και κάνω επανεκίνηση η Audigy SB αναγνωρίζεται κανονικά. Η μητρική είναι η Gigabyte GA-8VM800PMD-775 και το λειτουργικό Windows 7. Υπάρχει κάποιος τρόπος να διορθώσω αυτή την διένεξη μεταξύ των καρτών;

6 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Χρήστο, μήπως δεν έχεις περάσει τους τελευταίους drivers των καρτών? Δοκίμασες χειροκίνητα? Επίσης ρίξε μία ματιά και εδώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ απάντησε πριν 6 έτη

Εχω δοκιμάσει και χειροκίνητα και αυτόματα. Είναι οι τελευταίοι drivers που δίνουν οι εταιρείες. Το είχα αντιμετωπίσει και παλαιότερα σε άλλη μητρική και αναγκάστηκα να αλλάξω αρκετές κάρτες ήχου για να μην έχουν διένεξη μεταξύ τους. Αυτό που έχω παρατηρήσει όλες τις φορές είναι ότι το πρόβλημα 9 στις 10 φορές το δημιουργεί καρτα της creative.
Το διάβασα αλλά αλλά δεν βρήκα κάτι ενδιαφέρον πάνω στο δικό μου θέμα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Συνήθως οι διενέξεις έχουν να κάνουν με τα IRQ των PCI. Η μητρική σου έχει τρία PCI, δοκίμασες να αλλάξεις θέση σε μία από τις κάρτες?
Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες για τα IRQ.
Από περιέργεια, για ποιο λόγο χρειάζεσαι τρεις κάρτες ήχου ταυτόχρονα, και δεν σου αρκεί μία?

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ απάντησε πριν 6 έτη

Ναι δοκίμασα να κάνω συνδιασμούς αλλά τα αποτελέσματα ειναι τα ίδια.
Δουλέυω ενα πρόγραμμα για ραδιοφωνική εκπομπή και έχω μία καρτα κύριας εξόδου την άλλη προακρόαση και την τρίτη για πηγή ήχου από εφαρμογές του διαδυκτίου (youtube κλπ)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Αν απενεργοποιήσεις την ενσωματωμένη, λειτουργούν οι άλλες δύο? Αν ναι, μπορείς να πάρεις μια φθηνή USB των 5 ευρώ για να την αντικαταστήσεις.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ απάντησε πριν 6 έτη

Όχι. Το πρόβλημα είναι ανάμεσα στις δύο PCI κάρτες. Μεταξύ τους δεν μπορούν να συνυπάρχουν. Κι αυτό στο συγκεκριμέμο motherboard γιατί όπως ανέφερα και πιο πάνω, στο προηγούμενο δεν είχα πρόβλημα. Ρισκάρισα και αγόρασα μια άλλη κάρτα PCI και μπόρεσα και βρήκα λύση στο πρόβλημα.