Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠρόβλημα Αναγνώρισης γραμματοσειρών στα Windows 10
Μιχάλης Παπαδόπουλος ρώτησε πριν 6 έτη

Στα Windows 10 (64αρια) όλα τα προγράμματα (QuarkXpress, Word, Finale κλπ) Δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα ελληνικά, σε όσες γραμματοσειρές τα διαθέτουν (πχ. UB Helvetica η Mg Broadway), και βγαίνουν τετραγωνάκια ή άλλα ακαταλαβίστικα! Όλες οι ρυθμίσεις περιοχής και γλώσσας είναι σωστές. Υπάρχει κάποια λύση?

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Μιχάλη,
Αρχικά, δοκίμασες να κάνεις επιδιόρθωση των Windows; Αυτό γινόταν από την αρχή της εγκατάσταση των Windows; 

Μιχάλης Παπαδόπουλος απάντησε πριν 6 έτη

Αυτό συνέβαινε πάντα! Από την πρώτη στιγμή της εγκατάστασης. Κάποιες της Microsoft (Arial κλπ) τις διαβάζει και τις αναγνωρίζει χωρίς πρόβλημα. Όποιες έχω φορτώσει εγώ από το προηγούμενο laptop, δεν τις αναγνωρίζει καθόλου. Το προηγούμενο λειτουργικό ήταν Vista. Οι γραμματοσειρές είναι σωστά εγκατεστημένες και ενεργοποιημένες.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Οπότε δοκίμασε την επιδιόρθωση και πες μου το αποτέλεσμα. Σίγουρα τις έχεις εγκαταστήσει σωστά; Γιατί είναι περίεργο που γίνεται μόνο σε αυτές; 

Μιχάλης Παπαδόπουλος απάντησε πριν 6 έτη

Συγγνώμη αν σε κουράζω, αλλά θα μπορούσες να μου πεις πως γίνεται η επιδιόρθωση? Δεν βλέπω κάτι ή τουλάχιστον δεν το βρίσκω εγώ, μέσα στο σύστημα που να κάνει επιδιόρθωση.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Οδηγίες θα βρεις εδώ (είναι ίδιες με αυτές των 8). Θα χρειαστείς όμως ένα USB ή DVD με γραμμένο το iso των Windows:
https://www.pcsteps.gr/1291-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%81%CE%B8%CF%89%CF%83%CE%B7-windows-7-8-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-format/