Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΠρόβλημα αναγνώρισης σκληρού δίσκου wd
ac81f ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα
Έχω τους εξής δίσκους.
HDD IDE 120 GB Western 7200 rpm - 8 Mb 
Sata 500 GB Western  
To Ide το είχα σε αρκετά παλιό υπολογιστή (desktop) το οποίο και κάηκε (μητρική και δεν σύμφερε να το φτιάξω ). Το Sata το χρησιμοποιούσα σπάνια και κυρίως για backup και δεν ήταν συνέχεια συνδεδεμένο.
Έχω πάρει ένα laptop hp στον οποίο συνδέω τους σκληρούς ( μέσω αντάπτορα ide/sata σε usb 2 ) και δεν τα βλέπει καν. Τα έχω δοκιμάσει σε πολλούς άλλους υπολογιστές ( desktop και laptop ) με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και πάλι τίποτα (το sata ακούγεται που λειτουργεί ενώ το ide όχι) . Έχω δοκιμάσει και σε linux χωρίς αποτέλεσμα. Επίσης τα έχω ψάξει και μέσω testdisk και diskmgmt.msc αλλά πάλι τίποτα .
Έχω πολύ σημαντικά οικογενειακά αρχεία μέσα και θα ήθελα με κάποιο τρόπο να τα πάρω . Και οι 2 έχουν τα ίδια αρχεία με τον ide να έχει κάτι παραπάνω καθώς πιθανών να μην είχα κάνει τελευταία backup στον sata οπότε θα προτιμούσα να ανοίξω τον ide.
σας ευχαριστώ ( email : acelniku81@gmail.com)

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα,
Σίγουρα το θέμα δεν το έχει ο αντάπτορας; Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις κάποιον άλλον; 

ac81f απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα
Ο αντάπτορας λειτουργεί κανονικά , έχω δοκιμάσει πολλούς άλλους σκληρούς και είναι οκ.
Υ.Γ. Σήμερα τους πήγα σε κατάστημα που ασχολείται με ανάκτηση δεδομένων και μου ζήτησε 250 ευρώ . Εμπιστευτικά ο υπάλληλος μου είπε να μην το κάνω γιατί απλά και οι 2 σκληροί δίσκοι λειτουργούν κανονικά.

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Αφού λειτουργούν κανονικά οι δίσκοι ,δες εδώ αν μπορείς να ανακτήσεις τα δεδομένα σου.
https://www.pcsteps.gr/308-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD/

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Μήπως ο σκληρός βρίσκεται σε διαφορετικό σύστημα αρχείων; Πριν σε τι λειτουργικό τον είχες και τώρα σε υπολογιστή με τι λειτουργικό τον συνδέεις;