Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠρόβλημα ανεμιστήρα επεξεργαστή
Manos Erikos ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα σας αγαπημένο κανάλι, ελπίζω να είστε καλά και με υπέροχη διάθεση.☺️ Λοιπόν παιδιά έχω ένα πισι από το 2012, είναι αρχαίο οκ το γνωρίζω. Έχω κάνει κάτι ψηλό αναβαθμίσεις και είναι οκ για ελαφρύ/μεσαία παιχνίδια χωρίς τρελές απαιτήσεις. Τις τελευταίες ημέρες με το ξεκίνημα του (πριν φορτώσουν τα windows 7) εμφανίζεται μήνυμα ότι το ανεμιστηρακι του επεξεργαστή έχει πρόβλημα. Όντως δεν γυρνάει. Αρχικά φαντάζομαι ότι είναι λόγο χαμηλής θερμοκρασίας και το έκανα skip. Μετά από λίγα λεπτά λειτουργούσε χωρίς να εντοπίζω κάποιο πρόβλημα. Οπότε και εγώ για περίπου 1 εβδομάδα το έκανα έτσι. Εχθές μετά την δουλειά ανοίγω το πισακι μου και όπως έβλεπα ένα βιντεάκι (όχι του Άγγελου, θα ήταν αυτό το πρόβλημα τότε και δεν θα σας ενοχλούσα🤣) αρχίζει να freezαρει. Βλέπω το ανεμιστηρακι να μην γυρνάει και το "βοηθάω" με ένα στυλό. Μια χαρά την έβγαλε το βράδυ. Σήμερα το πρωί ανοίγω και δεν έκανε τίποτα. Βρε καλό μου βρε χρυσό μου. Τίποτα αυτό. Μπαίνω στα BIOS το ρυθμίζω στο 100% τίποτα. Μετά από λίγες βοήθειες άρχισε να γυρνάει. Αλλά οι στροφές ήταν 800-900 και η θερμοκρασία 88 (κελσίου). Η ψύχτρα είναι της noctua nh-l9i low profile. Σχετικά καινούργια (έχει Μαξ ένα χρόνο). Να προσθέσω ότι το πισι έχει κάνα δυο μήνες που το καθάρισα, οπότε σκόνη δεν έχει. Κάτι που παρατηρώ αυτή την στιγμή και ίσως παίζει ρόλο, είναι το ότι το φως τρεμοπαιζει, χθες μου έκαψε μια λάμπα και είναι καινούργια αυτή που έβαλα. Μήπως υπάρχει καμία περίπτωση η τάση του ρεύματος να ευθύνεται; Πώς μπορώ να το ελέγξω; Ευχαριστώ πολύ.
Παίδες  καλές γιορτές να έχουμε. Ελένη κουράγιο στην Ελλάδα. Άγγελε την καλύτερη δουλειά έκανες που την έκανες από εδώ👍

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Μάνο και καλές γιορτές! Αν έχεις θέμα με το φως, είσαι σίγουρος ότι δεν πάει κάτι λάθος με το τροφοδοτικό; Η πιο εύκολη λύση είναι να δοκιμάσεις το PC σε κάποιον άλλον χώρο και να δεις αν γίνεται το ίδιο.

Manos Erikos απάντησε πριν 1 έτος

Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω. Πώς μπορώ να ελέγξω το ρεύμα του τροφοδοτικού; Καλές γιορτές να έχουμε Γιώργο ☺️✌️👍 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Αν έχεις πολύμετρο, μπορείς να το κάνεις μόνος. Αλλιώς αναγκαστικά πρέπει να το πας σε τεχνικό ή να το δοκιμάσεις σε άλλον υπολογιστή. Καλές γιορτές και σε σένα Μάνο!

Manos Erikos απάντησε πριν 1 έτος

Φίλε καλή χρονιά, το ρουλεμάν στον ανεμιστήρα είχε το πρόβλημα. Άλλαξα το ανεμιστηρακι και όλα καλά πλέον. Φαίνεται ότι ήταν πολύ τυχαίο το πρόβλημα που είχα με το φώς, αν και πλέον έχω το νου μου. Σύντομα θα πάρω και ένα ups για παν ενδεχόμενο ✌️

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλή χρονιά και σε εσένα Μάνο! Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση