Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα αντιγραφής αρχείων, εξωτερικός σκληρός δίσκος
Elen Kyriakou ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα σας,
πριν από 3 χρόνια αγόρασα έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο TOSHIBA 500 GB. Εδώ και αρκετό καιρό παρατήρησα ότι όταν προσπαθώ να αντιγράψω ένα φάκελο από αυτόν τον εξωτερικό δίσκο, στο λάπτοπ μου, ενώ αντιγράφονται κάποια από τα περιεχόμενα του φακέλου, κάποια άλλα δε θέλουν να αντιγραφούν και βγάζει μήνυμα: "Δεν είναι δυνατή η ανάγνωση από το αρχείο ή το δίσκο προέλευσης". Αυτό συμβαίνει με ένα μεγάλο ποσοστό φακέλων, ενώ το περιεχόμενο που έχω εντός αυτών, είναι κυρίως φωτογραφίες, οπότε κάποιες αντιγράφονται και κάποιες όχι. Μάλιστα, αυτές που δε θέλουν να αντιγραφούν, καθυστερούν πολύ και να μου ανοίξουν. Έχω δοκιμάσει να αντιγράψω από τον εξωτερικό σκληρό σε άλλο λάπτοπ,καθώς και από τον εξωτ. σκληρό σε άλλο εξωτ. σκληρό, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Και επειδή πρόκειται για φωτογραφίες αναμνηστικές από ταξίδια κλπ, δε μου αρέσει που τις έχω αποθηκευμένες μόνο σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, ο οποίος μάλιστα είναι ελαττωματικός, καθώς φοβάμαι μην τις χάσω. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μπορέσω να τις αντιγράψω κάπου; 
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων, 
Ελένη
 

1 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Ελένη, από τη στιγμή που σου βγάζει συνεχόμενα σφάλματα πολύ πιθανό είναι κάποια κομμάτια του δίσκου να είναι απροσπέλαστα. Εάν τα αρχεία είναι σημαντικά πολύ πιθανό να χρειαστεί να απευθυνθείς σε κάποιο εξειδικευμένο service που αναλαμβάνουν την ανάκτηση αρχείων.
Δοκίμασε όμως αρχικά να κάνεις έλεγχο στο δίσκο σου για τυχών σφάλματα: δεξί κλικ στο δίσκο - εργαλεία- έλεγχο για σφάλματα. Επίσης θα μπορούσες να δοκιμάσεις και κάποιες εφαρμογές για ανάκτηση αρχείων.