Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΠρόβλημα αυξομείωσης φωτισμού σε laptop acer aspere 5738Z με linux libunto
giorgos706 ρώτησε πριν 9 έτη

Καλημέρα σας
 Έχω  κάνει  εγκατάσταση του linux libunto σε laptop  acer aspire 5738Ζ  και αντιμετωπίζω   πρόβλημα  φωτισμού,  δηλαδή  δεν αυξομειώνεται  ο φωτισμός  από το πληκτρολόγιο και είναι μόνιμα στο μέγιστο του. Να σας αναφέρω  ότι και σε ubuntu έχω  ακριβώς το ίδιο  πρόβλημα. Έχω  δοκιμάσει και άλλη μια διανομή linux που έχετε  παρουσίαση   την LXLE  σε αυτήν  παίζει  κανονικά όχι από το πληκτρολόγιο  αλλά μέσα από το μενού  προτιμήσεις και brightnes  και παίζοντας με την μπάρα  αυξομειώσεις, να σημειώσω ότι το LXLE είναι σε live cd. Μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτό.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γιώργος.

2 Απαντήσεις

Giorgos Tsaliagos απάντησε πριν 9 έτη

Εγω εχω ενα Acer Aspire 6930g (αδερφια με το δικο σου ) κι εγω εχω ενα μικροπροβληματακι με τον φωτισμο......εμενα μονιμα μου εχει την ρυθμιση στο εντελως χαμηλο....ομως λειτουργουν κανονικα τα κουμπια του πληκτρολογιου για αυξομειωση της εντασης φωτεινοτητας......Fn+(βελακι δεξι και αριστερο) ,οχι Fn+F6......μηπως δοκιμαζεις λαθος κουμπια?τα Linux Mint εχουν και εφαρμογη λειτουργικου για την αυξομειωση της φωτεινοτητας .....αν δοκιμασεις με αυτη δεν σου λειτουργει?εγω εχω φορεμενα τα Linux Mint 17.1 64bit cinnamon .....

giorgos706 απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα.
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση άργησα να απαντήσω μιας και δοκίμασα και το MINT 17.1  αλλά δυστυχώς τα ίδια να σου πω ότι στο λαπτοπ έχω δυο λειτουργικά το linux και τα windws, με τα windws όλα οκ καθώς όπως είπα και στην αρχή και με τo LXLE, όπου όπως κατάλαβες  προς τα εκεί θα πάω στο τέλος, και από ότι φαίνεται τα acer έχουν τα θεματακια τους.  Στο πληκτρολόγιο πατώ ότι και στα windows ( FN και έχει ένδειξη της φωτεινότητας ακριβώς κάτω από το shift ). Πάντως στο νετ που βλέπω ότι τα acer έχουν αυτό το θέμα με την φωτεινότητα και κανείς μαλων δεν το έχει διορθώσει.
Ευχαριστώ
Γιωργος