Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠρόβλημα δίσκων windows 10
Christos Fouzas ρώτησε πριν 3 έτη

Γειά σας. Έχω πρόβλημα με τους εξωτερικούς δίσκους μου στα windows 10. Ενώ στα windows 7 όλοι οι δίσκοι φαίνονται κανονικά και είναι επεξεργάσιμοι, στα 10 μια φαίνονται και μια δεν φαίνονται, μπορεί να φαίνονται αλλά δεν ανοίγουν "access is denied" και άλλα τέτοια παράξενα.
Επίσης έχω πρόβλημα με κάποιο πρόγραμμα που έχει ενεργοποίηση από το internet. (δεν έχει κλειδί hasp). Μπορεί να λειτουργεί όλη μέρα κανονικά, και ξαφνικά ζητάει ενεργοποίηση. Στέλνω στην εταιρεία, ενεργοποιείται, και την άλλη μέρα πάλι τα ίδια. Τα παλιά μου windows 7 δουλεύουν τέλεια όσον αφορά τα ζητήματα αυτά.
Έχετε κάτι να μου προτείνετε? Έχουν κι άλλοι χρήστες τέτοια προβλήματα?

5 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, είσαι σίγουρος ότι η υγεία των δίσκων σου είναι καλή? Τώρα όσον αφορά την εφαρμογή που λες, μάλλον μόνο η εταιρεία μπορεί να σε βοηθήσεις...πάντως από τη στιγμή που αντιμετωπίζεις τόσα προβλήματα θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις ένα καθαρό format μήπως και αυτό διορθώσει την κατάσταση...

Christos Fouzas απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα. Έκανα καθαρό φορματ πρόσφατα. Αν οι δίσκοι ήταν χαλασμένοι (και όλοι μαζί ταυτόχρονα?) δεν θα λειτουργούσαν ούτε στα 7. Στα 7 32 bit όμως, λειτουργούν τέλεια! Τους βάζω, τους βγάζω, αναγνωρίζονται άμεσα, μπορώ να τους κάνω eject, τα πάντα όπως πρέπει. Στα 10ρια έχω το πρόβλημα.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Να υποθέσω ότι μιλάς για διαφορετικά συστήματα που κάνεις τις δοκιμές..? Μήπως το σύστημα με τα Windows 10 χρειάζεται κάποιο bios update? Δες επίσης στο site της μητρικής μήπως υπάρχει κανένας νεότερος driver για τα USB..

Christos Fouzas απάντησε πριν 3 έτη

Το σύστημα είναι το ίδιο. Έχω 2 εσωτερικούς δίσκους, τον νεό SSD με windows 10 και τον παλιό με windows 7 32 bit για λόγους συμβατότητας αλλά και ασφάλειας αν χαλάσουν τα win 10. Μπουτάρω αντίστοιχα με το F8.
Αν οι δίσκοι είχαν πρόβλημα, δεν θα δούλευαν ούτε στα 7, έτσι δεν είναι? Αλλά στα 7 λειτουργούν τέλεια! για αυτό κι έχω μπλέξει τόσο. Δεν ξέρω τι να κάνω, το φόρματ άραγε θα μου λύσει το πρόβλημα? Και το επίσης μεγάλο πρόβλημα είναι οτι κρασάρουν τα win 10 πολλές φορές πολύ άσχημα, και κάτι συμβαίνει και αυτό το πρόγραμμα που λειτουργεί με ενεργοποίηση ζητάει συνέχεια ενεργοποίηση θεωρώντας τους usb external disks που κρασάρουν σαν αλλαγή hardware!
Έχω μεγάλο πρόβλημα. Μακάρι να ήμουν σίγουρος οτι το φορματ θα έλυνε το θέμα, να το ξανακάνω. Αλλά έκανα πριν μια εβδομάδα!
Μπορεί να είναι ιός? Έχω το panda free.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δύσκολα να είναι κάποιο malware, από τη στιγμή που έχεις κάνει και format..ίσως το hardware σου να είναι παλιό και για αυτό να βλέπεις αυτές τις ασυμβατότητες? Τι μητρική διαθέτεις? Επίσης δοκίμασε να εγκαταστήσεις τους drivers για τα usb από το site της μητρικής σου..