Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠρόβλημα εγκατάστασης συσκευών αποθηκευτικού χώρου
Panagiotis Panagiotopoulos ρώτησε πριν 2 έτη

 Το πρόβλημα που αντιμέτωπίζω είναι το εξής: Όταν ανοίγω τον υπολογιστή και συνδέω π.χ. ένα usb ο υπολογιστής το διαβάζει κανονικά. Όμως από τη στιγμή που κάνω eject το στικάκι μετά για κάποιο λόγο ο υπολογιστής δεν το διαβάζει όταν το ξανασυνδέσω. Όπως και καμία άλλη συσκευή αποθήκευσης δεδομένων.(Στη δική μου περίπτωση έναν εξωτερικό hdd που δοκίμασα εναλλακτικά).  Αυτό που παρατήρησα εγώ όμως είναι ότι όταν πήγαινα στο device manager-universal serial bus controlers, στην ένδειξη usb mass storage υπήρχε ένα τριγωνάκι δίπλα εφόσον έιχα συνδέσει οποιαδήποτε συσκευή αποθήκευσης. Και επιπλέον είδα πως κάνοντας διπλο κλικ επάνω έλεγε: Windows cannot load the device driver for this hardware because a previous instance of the device driver is still in memory. (Code 38). Φυσικά δοκίμασα να κάνω update τους drivers δίχως αποτέλεσμα όμως. Παρεμπιπτόντως όλα αυτά έγιναν αφότου εγκατέστησα μία νέα οθόνη(asus tuf gaming g249q1r) που ο υπολογιστής αφου μπήκε σε λειτουργία έβγαζε το γνωστό   :(   (μπλε οθόνη) της επανεκκίνησης. Δεν γνωρίζω αν σε αυτό οφείλεται. Όσο αναφορά τα επιμέρους ζητούμενα: cpu: ryzen 5 3400g, mb: gigabyte b450m ds3h, OS: windows 11 home(x64 bit). 
Ευχαριστώ, Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Παναγιώτη, το ότι έχεις Windows 11 - το οποίο είναι ένα πολύ φρέσκο λειτουργικό με αρκετά bugs - είναι και από μόνο του μία πιθανή αιτία..το ίδιο πρόβλημα παρατηρείς σε όλες τις usb θύρες του υπολογιστή σου?

Panagiotis Panagiotopoulos απάντησε πριν 2 έτη

Ναι! Το πρόβλημα ισχύει για όλες τις θύρες

Iraklis Marinopoulos απάντησε πριν 2 έτη

Αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα στα Windows 10 μόνο που δεν μου αναγνωρίζει καμία συσκευή αποθήκευσης και έχω δοκιμάσει 2-3 στικάκια και δύο εξωτερικούς HDD Ωστόσο μου εμφανίζει την διαχείριση συσκευών το ίδιο τριγωνάκι και το ίδιο σφάλμα που εμφανίζει και στον φίλο παραπάνω δοκίμασα να κάνω update drivers δοκίμασα να τους σβήσω και να τους  ξανακατεβάσω αλλά δεν δούλεψε τίποτα με βλέπω να κάνω format βραδιάτικα γιατί χρειάζομαι οπωσδήποτε τα αρχεία από τον εξωτερικό μου σκληρό για αύριο

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Παναγιώτη έχεις ελέγξει εάν υπάρχει διαθέσιμο κάποιο bios update της μητρικής σου? Επίσης, δοκίμασε μέσα από τη διαχείριση συσκευών να απεγκαταστήσεις το USB που έχει την ένδειξη και να κάνεις μετά αναζήτηση για νέες συσκευές μήπως και διορθωθεί..