Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠρόβλημα εγκατάστασης windows 7
Χρηστος A ρώτησε πριν 7 έτη

Έχω ενα laptop που τώρα τρέχει linux mint. Προσπαθώ να του περάσω windows 7. Έχω ρυθμίσει απο το bios να κάνει boot απο dvd αλλά ενώ ακούγεται ότι λειτουργεί το dvd μένει για 2 λεπτά σε μαύρη οθόνη και μετά βλέπω το animation του linux mint και μένει εκεί. Τι να κάνω?

11 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Χρήστο,
Αρχικά σιγουρέψου ότι απλά δεν αργεί. Επίσης δοκίμασε και κάποια άλλη έκδοση Linux μήπως υπάρχει κάποια ασυμβατότητα.
Ποιο είναι το μοντέλο του λαπτοπ σου:

Χρηστος A απάντησε πριν 7 έτη

Νομίζω το εξήγησα λάθος. Έχω ήδη linuxmint στο συγκεκριμένο laptop και λειτουργούν τέλεια. Θέλω να βάλω windows, και να διαγράψω τα linuxmint, αλλά μόλις ανοίγω το laptop, αφού έχω βάλει το dvd και έχω ρυθμίσει τον υπολογιστή να κάνει boot από dvd μου βγάζει μαύρη οθόνη για 2 λεπτά και μετά, παρόλο που ακούγεται το dvd driver, βλέπω το animation του linuxmint αντί να βλέπω τον οδηγό εγκατάστασης windows. Το περίεργο είναι ότι βλέπω το animation του linuxmint για αρκετή ώρα (το άφησα για 20 λεπτά) και δεν μπαίνει στο λειτουργικό. Δείχνει ότι φορτώνει τα linuxmint. Έπειτα από αρκετή ώρα τον έκλεισα, έβγαλα το cd με τα windows και έκανα boot και με έβαλε κανονικά στα linuxmint. Πώς νε εγκαταστήσω τα windows?
Αν θέλετε μπορώ να σας στείλω φωτογραφία με τις ρυθμίσεις του bios, αν αυτό σας βοηθήσει να βρείτε το πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα.
Δοκίμασε από το bios να απενεργοποιήσεις το boot του σκληρού δίσκου. Ασε ενεργό μόνο το boot του dvd και δες τι θα κάνει.
Μήπως το dvd με τα windows που προσπαθείς να φορτώσεις έχουν κάποιο πρόβλημα? Η είναι τίποτα θέμα ασυμβατότητας οπως πχ έχεις 64bit windows και δεν τα υποστηρίζει η cpu? 

Χρηστος A απάντησε πριν 7 έτη

Δεν μου έχει επιλογή για να απενεργοποιήσω το boot από σκληρό δίσκο. Ο επεξεργαστής είναι 64bit, το ίδιο και τα windows. Το μοντέλο του λάπτοπ είναι Compaq presario c700 notebook pc.

Χρηστος A απάντησε πριν 7 έτη

Όταν ανοίγει ο υπολογιστής και ξεκινάει το bios μου λέει κάτω κάτω system recovery. Μπορεί να βοηθήσει?

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

To F9 δοκίμασες να το πατήσεις να σε πάει στο boot menou? 

Χρηστος A απάντησε πριν 7 έτη

Ναι το δοκίμασα

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Για να μπεις στο setup των Windows, κανονικά έχει ένα μήνυμα press any key, δεν μπαίνει αυτόματα.
Ίσως το μήνυμα να μην εμφανίζεται για κάποιο λόγο στην περίπτωσή σου, αλλά να πρέπει έτσι κι αλλιώς να πιέσεις κάποιο πλήκτρο όσο σου δείχνει τη μαύρη οθόνη. Το δοκίμασες αυτό?
Επίσης, δοκίμασες με USB ή μόνο με DVD?

Χρηστος A απάντησε πριν 7 έτη

Θα δοκιμάσω να πατήσω κάποιο πλήκτρο την όταν θα μου βγάζει μάυρη οθόνη. Αν δεν πιάσει ούτε αυτό θα δοκιμάσω με USB.

Χρηστος A απάντησε πριν 7 έτη

Έκανα εγκατάσταση από usb και μου έβγαλε error. Έκανα πάλι εγκατάσταση αλλά πάλι τα ίδια. Απευθύνθηκα σε τεχνικό και σήμερα το πήρα. Σας ευχαριστώ πολύ που προσπαθήσατε να με βοηθήσετε!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Σου είπε ο τεχνικός που ήταν τελικά το πρόβλημα;