Basilis PrisonBreak ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα παρατήρησα ότι μετά από Restarts του υπολογιστή αργεί να ανοίξει. Αν κάνω τερματισμό των Windows και ανοίξω τον υπολογιστή δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Επίσης σε ένα δίσκο έχω μόνο αρχεία βίντεο σε φακέλους. Αργεί να φορτώσει η μικρογραφία του βίντεο. Λέτε αυτό να επηρεάζει το άνοιγμα των Windows μετά απο Restarts ;

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Βασίλη,
Το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά από κάποιο update ή υπήρχε από την αρχή; Δοκίμασες να κάνεις επιδιόρθωση των Windows:
https://www.pcsteps.gr/1291-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%81%CE%B8%CF%89%CF%83%CE%B7-windows-7-8-10-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-format/
Ο δίσκος με τα βίντεο δεν επηρεάζει τον χρόνο επανεκκίνησης.
Η αργή φόρτωση των μικρογραφιών οφείλεται στο ότι εκείνη τη στιγμή εκτελείται κάποια άλλη εργασία από το λειτουργικό, στο ότι υπάρχει μεγάλο όγκο αρχείων σε εκείνον τον δίσκο ή στο ότι ο δίσκος είναι αργός. 

Basilis PrisonBreak απάντησε πριν 6 έτη

Η αλήθεια είναι ότι το παρατήρησα μετά το μεγάλο update των Windows 10. Τώρα ο δίσκος είναι 4TB με 50GB ελεύθερο χώρο με 5400 rpm, 6 Gbits/sec, 64MB Cache και SATA 3. Δεν έχω τέτοιο πρόβλημα σε άλλους δίσκους. Μερικές φορές κολλάει ο Windows Explorer αλλά μετά από λίγα δευτερόλεπτα επανέρχεται.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Τα μεγάλα update πολύ συχνά προκαλούν τέτοιου είδους προβλήματα σε πολλούς χρήστες. 
Αν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις format το πρόβλημα θα λυθεί σίγουρα. Αν δεν μπορείς, δοκίμασε την επιδιόρθωση που ανέφερα παραπάνω.