atlas talos ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα σας. Εχω μια οθόνη LG που την αγόρασα πρόσφατα και μια κάρτα γραφικών amd hd 6900 series. Συνδέω την LG με προσαρμογέα στην κάρτα γραφικών από hdmi σε dvi. Η κάρτα μου δεν έχει υποδοχή hdmi. Να σημειώσω ότι την παλιά μου οθόνη τη συνέδεα με τον υπολογιστή μέσω της θύρας dvi της μητρικής.
Σήμερα που άνοιξα τον υπολογιστή, σταμάτησα να έχω σήμα από την οθόνη. Όλο το προηγούμενο καιρό η οθόνη δούλευε κανονικά. Εβαλα την παλιά μου  samsung στην θύρα dvi της μητρικής και δούλεψε κανονικά. επίσης έβαλα την LG στον παλιό υπολογιστή και επίσης δούλεψε. Αρα η οθόνη είναι εντάξει. Στη τελευταία δοκιμή, έβαλα την samsung στη θύρα dvi της κάρτας γραφικών. Και έγινε αυτό που περίμενα... Δε δούλεψε. 

Έχω δύο ερωτήσεις. Όταν συνδέω την οθόνη στη παλιά στη θύρα της μητρικής εκμεταλλεύομαι την ισχυρή κάρτα γραφικών μου ή την ενσωματωμένη κάρτα της μητρικής;
Αν εκμεταλλεύομαι κανονικά τη κάρτα γραφικών μου, τότε αυτή δεν έχει πρόβλημα. Εχει όμως η θύρα της, που υποδέχεται τον προσαρμογέα της LG (της κανούριας οθόνης). Υπάρχει περίπτωση η καρτα να λειτουργεί κανονικά και να έχει μόνο προβλημα η θύρα της; Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να αλλάξω κάρτα γραφικών; Να σημειώσω ότι δουλευει κανονικά με τη παλιά οθόνη. 

1 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Το καλώδιο που είχες την καινούργια οθόνη επάνω, το δοκίμασες κάπου αλλού αν δουλεύει, Αν ναι, τότε μπορεί να είναι πρόβλημα της κάρτας γραφικών.
Αν συνδέεις μια οθόνη στην μητρική, χρησιμοποιείς τα ενσωματωμένα γραφικά και όχι της κάρτας