Αθανάσιος Λαζαρακόπουλος ρώτησε πριν 3 έτη

ACER Aspire V3-772G
Intel Core i7-4702 MQ2.29 Ghz
NVIDIA GeForce GTX 760M
17.3” FHD
16 GB DDR3 L MEMORY
120 GGB SSD+1 TB HDD
Έχω ένα πρόβλημα με αυτό το ΛΑΠΤΟΠ για δυνατούς λύτες.
Έχει γνήσιο λειτουργικό Windows 10 με όλες τις αναβαθμίσεις.
Μέχρι τον Αύγουστο περίπου δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Κάποια στιγμή έκλεισε απροσδόκητα. Τον άνοιξα και δούλεψε κανονικά. Μέχρι τον Σεπτέμβριο και αρχές Οκτωβρίου, έκλεισε κάποιες φορές, αλλά τον άνοιγα και δεν είχα προβλήματα. Ώσπου στα μέσα Οκτωβρίου άνοιγα το ΛΑΠΤΟΠ και σε λίγη ώρα έκλεινε. Αυτό έγινε κάπου 15 μέρες. Ξαφνικά έτσι χωρίς κανένα λόγο δούλεψε κανονικά περίπου 20 μέρες. Μιά μέρα το πρωί στις 4:00 έγινε διακοπή του ρεύματος της ΔΕΗ. Το ΛΑΠΤΟΠ ήταν κλειστό και συνδεδεμένο στο ρεύμα μέσω UPS. Η διακοπή της ΔΕΗ ήταν για 12 ώρες. Όταν επανήλθε το ρεύμα, πήγα να το ανοίξω και αφού με δυσκολία κατάφερα να το ανοίξω, δούλευε κάποια ώρα και μετά έκλεινε. Το άνοιγα με LIVE CD δούλευε κάποια ώρα και έκλεινε. (Όταν το άνοιγα δεν έβγαζε μήνυμα ότι ο υπολογιστής δεν έκλεισε κανονικά). Πήγα σε κάποιον τεχνικό για καθαρισμό και να αλλάξουμε θερμοαγώγιμη πάστα μήπως και υπερθερμαινόταν, ἀλλά δεν ήταν αυτό το πρόβλημα, δεν υπερθερμαινόταν.
Στήν προσπάθεια μου να επαναφέρω ένα Backup που είχα κρατήσει όλο τον δίσκο με το λειτουργικό, έχασα το λειτουργικό, διότι πριν ολοκληρώσει την επαναφορά το ΛΑΠΤΟΠ έκλεινε. Τελικά κατάφερα να επαναφέρω το λειτουργικό.
Μετά άρχισα να χρονομετρώ απο την ώρα που πατούσα το κουμπί τροφοδοσίας πόση ώρα θα δουλέψει μέχρι να κλείσει. Αφού πατήσω το κουμπί τροφοδοσίας, στα 28 δευτερόλεπτα εμφανίζεται την οθόνη εικόνα οτι ξεκινάει. Διαπίστωσα ότι δούλευε 29 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. Αφού κλείσει, αν τον ανοίξω πάλι, 29 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα πάλι δουλεύει. Παρακολουθώ τις θερμοκρασίες δίσκων, CPU, GPU και είναι στα επιτρεπτά όρια.
Δοκίμασα και κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση. Αφού κλείνει στα 29 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα, λίγο πριν περάσει αυτός ό χρόνος, το βάζω σε Αναστολή λειτουργίας. Ή αμέσως το επαναφέρω ή αργότερα απο την αναστολή λειτουργίας, πάλι θα δουλέψει 29 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα, εκτός και τον βάζω συνέχεια σε Αναστολή λειτουργίας πριν την λήξη και τον επαναφέρω ξανά και έτσι θα δουλεύει συνέχεια.
Δοκίμασα και το εξής: Με επανεκκίνηση, μπήκα στο BIOS – UEFI και το άφησα έτσι ανοικτό να δώ πότε θα κλείσει. Δούλεψε γύρω στα 30 λεπτά και έκλεισε.
Ποιός μπορεί να μου πεί τι συμβαίνει;

1 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα φίλε μου, πολύ πιθανό να είναι θέμα του Bios, αρχικά έλεγξε εάν υπάρχει κάποια νεότερη έκδοση για αυτό, επίσης αφαίρεσε την cmos μπαταρία, βγάλε το από την μπρίζα και εάν μπορείς και την μπαταρία του laptop και κράτα παρατεταμένο το power button για 10''. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και να κάνεις reset τις ρυθμίσεις του bios..Από ότι βλέπω και άλλος αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα..