Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/Tabletπρόβλημα μετά από φορμάτ σε windows 10
nick papas ρώτησε πριν 3 έτη

καλησπερα
εκανα φορματ το pc  μου χθες μετα απο καποια κοληματα που εκανε και αντι να διαγραψω μονο τον δισκο που εχει το λειτουργικο εσβησα ολους τους δισκους στην επιλογη της εγκαταστασης και οταν εγινε το φορματ και μετα δεν μου αναγνωριζει τους υπολοιπους δισκους στην διαχειρηση δισκων στο bios οταν μπαινω εκει τους δειχνει ολους αλλα στα windows (Edition Windows 10 Pro
Version 21H1
Installed on ‎7/‎1/‎2021
OS build 19043.1052
Experience Windows Feature Experience Pack 120.2212.2020.0)
οχι, πως μπορω να το φτιαξω αυτο?
Ευχαριστω

14 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Νίκο

Λογικά οι δίσκοι δεν έχουν partition. Αν δεν σε νοιάζει για επαναφέρεις τα δεδομένα σου, πήγαινε στη διαχείριση δίσκων, κάνε δεξί κλικ στον μη εκχωρημένο χώρο κάθε δίσκου και φτιάξε ένα partition.

nick papas απάντησε πριν 3 έτη

Αυτό είναι το θέμα δεν τους εμφανίζει πουθενα ουτε στην διαχείριση δίσκων μόνο στο bios και στο hd sentinel αλλιώς είναι αφαντοι 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δοκίμασε να κάνεις live boot μια έκδοση Linux χωρίς εγκατάσταση και δες αν εκεί εμφανίζονται οι δίσκοι. Οδηγίες θα βρεις εδώ.

nick papas απάντησε πριν 3 έτη

Και για κάποιο λόγο ο υπολογιστής έχει γίνει παρα πολυ αργός μετά το φορμάτ και την αλλαγή κάρτας γραφικών το συστημα μου είναι : 
Mobo: aorus b450 pro rev 1
Ram: balistix sport 3200mhz 16 GB
Cpu: ryzen 5 2600 / cpu cooler :enermax 360 
Cpu : r9 fury x 
Psu: corsair rmx 750 
Rom : hdd wd 1tb blue
Ssd nvme Intel 512gb 
Hdd Hitachi 250gb 
Ssd Kingston 120gb  
Μετά την αλλαγή της κάρτας έκανε κάποια νερά κ μετα το φορμάτ αυτο

nick papas απάντησε πριν 3 έτη

Έβαλα τα Linux mint και ακόμα και εκεί ο μόνος δίσκος που εμφάνισε σαν επιλογή ήταν ο 120αρης που έχει το λειτουργικο 

nick papas απάντησε πριν 3 έτη

Τελικά το ψαξα λίγο καλυτερα και μου εμφάνισε όλους τους δίσκους και τους έκανα διαμόρφωση και επιλογή να φαίνονται κ να χρησιμοποιηθούν και στα δυο λειτουργικά και κάπως έτσι δεν ανοίγουν τα windows στην εκκίνηση των windows μου βγάζει εν; μήνυμα ότι τα  windows κάνουν επιδιορθώση, και μετά επανεκκίνηση. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δεν έπρεπε να πειράξεις τους δίσκους μέσω των Linux για να μη δημιουργηθεί τέτοιο πρόβλημα. Δοκίμασε να κάνεις επιιδιόρθωσε με τις οδηγίες από την τελευταία ενότητα εδώ.

Όσο αφορά το ότι κολλάει γενικά ο υπολογιστής, εχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις άλλοι κάρτα; Το πιο πιθανό είναι το πρόβλημα να προκαλείται από τον driver.

nick papas απάντησε πριν 3 έτη

Αν δοκιμάσω να ξανά κάνω εκ νέου εγκαταστάση windows? 
Ναι παιζει γτ πριν είχα μια r9 380 ( μόνο κάτι σπασιματα στην εικόνα είχε) και τώρα την άλλαξα με μια r9 fury x ( και μόλις έκανε ενημέρωση τους drivers της άρχισαν τα περιεργα) 

nick papas απάντησε πριν 3 έτη

Και επιδιορθώση δεν μου κανρι, γράφει οτι κάνουν επιδιορθώση τα windows και μόλις τελειώνει αυτό κάνει επανεκκίνηση και ξανά το ιδιο

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αν δεν σε πειράζει να κάνεις format, τότε φυσικά και μπορείς να το κάνεις. Μετά λογικά δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όσο αφορά τους drivers, δοκίμασε να εγκαταστήσεις κάποια παλιότερη έκδοση.

nick papas απάντησε πριν 3 έτη

Τώρα δυστηχως δεν θα μπορέσω να κάνω φορματ, αλλά δεν μπορεί να κανει επιδιορθώση γτ λέει το προβλημα ειναι  στο αρχείο καταγραφής : \\? \GLOBALROOT\device\harddisk1\partition4 \windows\system32\logfiles\srt\srttrail.txt
Μετά απ αυτό το μήνυμα δεν μπορεί να κανει ουτε επιδιόρθωση ουτε επαναφορά τπτ μόνο επανεκκίνησεις κάνει 
Στα Linux δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω bootable  ενα στικάκι για τα windows?? 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Υπάρχει τρόπος, μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες εδώ. Αν το ISO δεν το έχεις ήδη, μπορείς να το βρεις εδώ. Ωστόσο, πρέπει να βάλεις κάποιον να σου στείλει το ISO, καθώς το εργαλείο της Microsoft τρέχει μόνο σε Windows.

nick papas απάντησε πριν 3 έτη

Τελικά λυθηκε το προβλημα μου κατεβασα τα windows και το rufus από μια άλλη συσκευη έκανα εγκαταστάση κ ολα καλα για την ώρα.!!! 
Επελεξα και τους δίσκους απ το Linux για να είναι για windows γτ δεν τους εμφανιζε στην εγκαταστάση και όλα καλά τωρα!! 
Ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια!! 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση Νίκο!