Thodoris Elemenoglou ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα, είμαι ο Θοδωρής. Μόλις αναβάθμισα. Από intel αφού περίμενα τελικά πήγα σε ryzen zen2. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει: Assrock X570 phantom gaming4, cpu 3800x και ram βεβαίως και μια ψύκτρα. Είναι όλα τέλεια αν εξαιρέσεις οτι το pc είναι μουγγό. Αρνείται να βγάλει τον παραμικρό ήχο. Ούτε τα ηχεία ούτε το headset. Και τα δύο συνδέονται με jacks. Το ηχοσύστημα από την πίσω πλευρά κανονικά και το headset απο το front panel. Τα ηχεία τα αναγνωρίζει και βλέποντας you tube πχ, βλέπω τη μπάρα του ήχου που ανεβοκατεβαίνει. Τα ακουστικά δεν τα βλέπει καθόλου. Ολα αυτά έχοντας εγκαταστήσει τον realtek hd από το cd της μητρικής.Τα διαγνωστικά των win δεν διορθώνουν ποτέ τίποτα OK αν και φαίνονται όλα ενεργοποιημένα και συνδεδεμένα "πέρα από τα ακουστικά", από BIOS ο ήχος είναι ok και σίγουρα δεν είναι χαλασμένα είτε τα ηχεία είτε τα ακουστικά. Ακούγονται που βουίζουν στο τέρμα. Εχουμε στήσει κατά καιρούς μερικά pc. Ξέρετε, τα δικά μας, της παρέας. Δεν είμαστε τεχνικοί απλά δε είμαστε και άσχετοι. Δεν μας έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο. Πάει κάπου το μυαλό σας. Ευχαριστούμε πολύ παιδιά.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Θοδωρή
Για αρχή, δοκίμασε να κάνεις απεγκατάσταση τον driver ήχου και κάνε επανεκκίνηση των υπολογιστή.
Αν τo Windows update δεν κατεβάσει ξανά τον driver αυτόματα, κατέβασε την νεότερη έκδοση από το site του κατασκευαστή της μητρικής.
Στις ρυθμίσεις ήχου ποια συσκευή είναι προεπιλεγμένη ως έξοδος; 

Thodoris Elemenoglou απάντησε πριν 5 έτη

Καλημέρα Γιώργο. Αμεση ανταπόκριση, να΄σαι καλά. Την έκανα την αλλαγή των drivers εχτές. Υπήρχε νεότερος όντως. Το μόνο που έγινε όμως είναι ότι αναγνώρισε το headset από το front panel και ακούγεται το χχχχχχ από τα ακουστικά. Υπ΄όψην, δεν το εμφανίζει κάτω δεξιά στη γραμμή εργασιών στο εικονίδιο του ήχου ως εναλλαγή ηχεία-headset, απλά το δείχνει τώρα ως συσκευή εισόδου. Αλαλο όμως κατά τ΄άλλα. Δεν έπαιρνα καλύτερα μια Χ470; Μου βρωμάει πρόβλημα με τις καινούριες.

Thodoris Elemenoglou απάντησε πριν 5 έτη

Ξέχασα πριν. Επιλεγμένη συσκευή εξόδου είναι η: ηχεία(realtek high definition audio).

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Αν συνδέσεις μόνο τα ηχεία στην πίσω πλευρά, πας ρυθμίσεις ήχου -> Διαχείριση συσκευών ήχου και επιλέξεις δοκιμή στο high definition audio device, ακούγεται ήχος;

Thodoris Elemenoglou απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα. Όλα τα κάναμε, σε διαβεβαιώ. Με τα πολλά η μητρική πήγε για αλλαγή διότι έχει θέμα. Το ζητούμενο είναι οτι θέλουν να την επισκευασουν και όχι να την αλλάξουν. Τελος παντων, είδωμεν. Ευχαριστώ για τον χρονο σου πάντως και τη διάθεση σου.