Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με ήχο
Γιώργος Μπουκουβάλας ρώτησε πριν 10 έτη

Πολύ καλησπέρα ,
Έχω ένα Sony Vaio με Windows xp . Το πρόβλημά μου είναι ότι εδώ και κάμποσο καιρό όταν βάζω να παίξει κάποιο αρχείο video , ο ήχος παίζει διακεκομμένα (σαν να ρετάρει ) .)Ο υπολογιστής έχει 2 GB ram και φαίνεται ότι η μισή είναι ελεύθερη.Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω τι μπορεί να φταίει ;

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα,
η πιθανότερη εξήγηση είναι πως τα βίντεο που αναπαράγεις είναι υψηλής ποιότητας και ο υπολογιστής σου αδυνατεί να τα αναπαράγει σωστά. Δοκίμασε με κάποιο βίντεο χαμηλής ποιότητας να δεις αν εξακολουθεί να παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα με τον ήχο.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Το πρόβλημα είναι μόνο στα αρχεία βίντεο? Δηλαδή αν παίξει ένα βίντεο από το youtube ο ήχος είναι εντάξει? Επίσης, οι ήχοι των Windows (εκκίνησης και λήξης) ακούγονται κανονικά?

Αν είναι έτσι, τότε δοκίμασε κάποιο άλλο πρόγραμμα για να παίζεις βίντεο, όπως το VLC

Αν έχεις γενικά πρόβλημα με τον ήχο, θα πρέπει να μπεις στο site της sony να δεις αν υπάρχει νέο πρόγραμμα οδήγησης για την κάρτα ήχου.

Δοκίμασε επίσης να απενεργοποιήσεις όλα τα προγράμματα που ξεκινούν μαζί με τα Windows, εκτός από το antivirus. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Ccleaner για αυτό. Οδηγίες θα βρεις σε αυτό το άρθρο (είναι το βήμα 4)

Γιώργος Μπουκουβάλας απάντησε πριν 10 έτη

Καλημέρα σας ,

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και συγγνώμη που δεν σας έδωσα να καταλάβετε , πιο αναλυτικά , το πρόβλημα ... Ο ήχος ρετάρει στην επανεκκίνηση , παίζοντας βίντεο του Youtube η οτιδήποτε άλλο . Δοκίμασα την απενεργοποίηση των Startup ενεργειών με το Ccleaner , όπως προτείνετε , αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται .... Είναι κάτι που παρουσιάστηκε μετά από χρήση του υπολογιστή τουλάχιστον 2 χρόνων .Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για παίξιμο video είναι το vlc .προφανώς έχω κάνει κάτι που επηρέασε  την συμπεριφορά του υπολογιστή ...  Το format , πιστεύω , ότι θα το διόρθωνε αλλά θέλω να αποφύγω τον μπελά .... Μιά επαναφορά συστήματος σε προηγούμενη χρονική στιγμή θα είχε κάποιο αποτέλεσμα ;

Σας ευχαριστώ και πάλι .

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Εάν θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ο ήχος έπαιζε κανονικά, η επαναφορά συστήματος θα λύσει το πρόβλημα.