Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠρόβλημα με ακουστικά με βύσμα 3.5mm σε μητρική ASRock B550 Phantom gaming
Alexandros _095 ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας. 
Έχω πάρει τα ακουστικά Razer Kraken x με βύσμα 3.5mm. 
Τα συνδέω στο PC μου με μητρική ASRock B550 Phantom gaming και δεν έχω ήχο. Τα ακουστικά δουλεύουν σε δεύτερο Η/Υ που δοκίμασα. 
Χρειάζεται κάποια ρυθμίσει από το BIOS;

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Αλέξανδρε, θα πρέπει να ρωτήσω εάν τα συνδέεις στη σωστή θύρα της μητρικής σου, καθώς από ότι είδα έχει αρκετές θέσεις..διαφορετικά, πώς έχεις ήχο στο σύστημα σου? Έχεις κάποια ηχεία?

Alexandros _095 απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα.
Ναι έχω συνδέσει στη σωστή θύρα το βύσμα του μικροφώνου (ροζ) και το βύσμα των ακουστικών (πράσινο). Είχα εγκαταστήσει τον driver των ακουστικών (cd). 
Ως προσωρινή λύση, απεγκατέστησα τον driver και έκανα επανεκκίνηση.
Τα win10 αν και στη μπάρα εργασίας, στο εικονίδιο του ήχου, δεν μου εμφανίζουν τα ηχεία ως νέα συσκευή, έχω ήχο από τα ακουστικά μέσω του Realtek.  Δεν έχω όμως μικρόφωνο. 
Επίσης μετά από πολύ ώρα δοκιμών στις ρυθμίσεις των windows, "κατάφερα" τελικά, να έχω μικρόφωνο, μόνο όταν έχω συνδεδεμένα τα usb ηχεία. Έτσι όμως, ενώ από την μπάρα εργασίας ως συσκευή εξόδου επιλέγω το Realtek, ο ήχος εξέρχεται και από τα ακουστικά αλλά και από τα ηχεία. Αν αποσυνδέσω τα usb ηχεία, τότε έχω ήχο στα ακουστικά, αλλά δεν έχω μικρόφωνο.
Θα κάψω φλάντζα.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Αλέξανδρε κάποιο μπέρδεμα έχει γίνει, πολύ πιθανό να φταίει ο driver της realtek, δοκίμασε σε πρώτη φάση να τον απεγκαταστήσεις..