Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με ανάκτηση δεδομένων μετά από Format
Akis Michael ρώτησε πριν 9 έτη

Καλημέρα,
επειδή ξαφνικά τα win7 δεν άνοιγαν και από τους δύο σκληρούς που είχα αναγνώριζε τον ένα και από αυτόν, εκεί που είχε δύο partitions τον έβλεπε με ένα, αποφάσισα να κάνω πράξη μια ενότητά σου που μου φάνηκε ενδιαφέρον "Windows 7 σε Εξωτερικό Δίσκο: Ένα ενδιαφέρον πείραμα"! Εγώ βέβαια τα πέρασα σε usb flash 16gb και έτρεξε κανονικά! Ένα πρόβλημα όμως προέκυψε....ο υπολογιστής άνοιξε, αλλά δεν βλέπει κανέναν σκληρό, βλέπει τον δίσκο μόνο στην διαχείριση δίσκων αλλά σαν "δυναμικό" ή "ξένο" όπως επίσης γράφει! Δοκιμάζω με το test disk, αλλά ή δεν το δουλεύω καλά ή δεν κάνει τίποτα! SOS, είναι όλα τα αρχεία μου μέσα!
Ευχαριστώ!

9 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Άκη, δεν γνωρίζω αν αυτά τα εξωτερικά Windows είναι η καλύτερη επιλογή για να έχεις πρόσβαση στον εσωτερικό δίσκο του υπολογιστή σου.

Για δοκίμασε αυτό το κόλπο, είναι πιο απλό και ανώδυνο.

Akis Michael απάντησε πριν 9 έτη

Δυστυχώς δοκίμασα και με τους δύο τρόπους αλλά δεν μου αναγνωρίζει κανέναν από τους σκληρούς μου! Πάντως, κάνουν ήχο ότι λειτουργούν και οι δύο και στην πρώτη δοκιμή μου (με win σε usb) είχα καταφέρει με το testdisk να βρω τον έναν, αλλά στην δεύτερη προσπάθεια δεν βλέπει κανέναν! Υπάρχει κανένας τρόπος να ελέγχω αν τελικά "έσβησαν" οι σκληροί μου? Με κάποιο πρόγραμμα ακόμη και αν δεν τους βλέπει?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Για δοκίμασε να μπεις στο live περιβάλλον του Linux Mint (μην κάνεις εγκατάσταση, απλά φόρτωσε το σύστημα) , να δεις αν βλέπει τους δίσκους από εκεί.

Akis Michael απάντησε πριν 9 έτη

Δυστυχώς, ούτε από το live περιβάλλον του linux mint μπορώ να δω τους σκληρούς! Αρχίζω να φοβάμαι ότι χάθηκαν όλα... αλήθεια, τι γνώμη έχεις για τις εταιρείες που κάνουν data recovery? Και μήπως έχει καμία ακουστά στην Λάρισα? Πιστεύεις ότι από τα win7 σε usb (που δοκίμασα αρχικά) μπορώ με κάποιο recovery πρόγραμμα, να βρω τους δίσκους (και κατ' επέκταση τα δεδομένα)?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Το να έχουν χαλάσει ταυτόχρονα και οι δύο σκληροί είναι στατιστικώς απίθανο. Πιο πιθανό είναι να έχει πρόβλημα ο ελεγκτής SATA της μητρικής.

Στη θέση σου θα δοκίμαζα πρώτα τους δίσκους σε έναν άλλο υπολογιστή, να δω αν αναγνωρίζονται εκεί.

Οι εταιρείες ανάκτησης δεδομένων είναι εξαιρετικά ακριβές - η ανάκτηση μπορεί να κοστίσει εκατοντάδες ευρώ, και χωρίς εγγύηση πως θα ανακτηθούν όλα τα δεδομένα - και είναι η τελευταία λύση, μόνο αν έχεις εξαντλήσει όλες τις άλλες πιθανότητες και έχεις δεδομένα τα οποία αξίζουν το κόστος.

Akis Michael απάντησε πριν 9 έτη

Όσο κι αν θέλω να είμαι αισιόδοξος, έχω σε sata και dvd-rom και το αναγνωρίζει κανονικά! Σε όλες τις δοκιμές (win7, linux)! Και για να είμαι και πιο σίγουρος έκανα και αλλαγή και στα καλώδια sata αλλά και στην θύρα sata, μήπως φταίει κάτι από αυτά! Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν έχω δοκιμάσει ακόμη σε άλλον ΗΥ! Έλεγα να πάρω μια θήκη και να τους δοκιμάσω σαν εξωτερικούς στο laptop που έχω, γιατί δεν βρίσκω κάποιον πρόχειρο σταθερό!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ναι, με μια θήκη σαν αυτή πιστεύω θα γίνει δουλειά.

Akis Michael απάντησε πριν 9 έτη

Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Ακόμη και αν δεν τον αναγνωρίζει, υπάρχει κάποιος τρόπος (ή έστω κάποιο πρόγραμμα) που να μπορεί να κάνει ανάκτηση δεδομένων με τον εξωτερικό σκληρό? Νομίζω πάντως ότι ο ένας δίσκος (από τους δύο) πρέπει να είναι ή καμένος ή χαλασμένος, γιατί ακούγεται θόρυβος ότι δουλεύει, αλλά και ένας θόρυβος σαν μικρά χτυπήματα στην αρχή όταν παίρνει μπροστά!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αν τα Windows τον βλέπουν ως δίσκο, αλλά δεν βλέπουν τα αρχεία τους, υπάρχουν αρκετά προγράμματα ανάκτησης δεδομένων.

Αν όμως τα windows δεν βλέπουν καν τον δίσκο, τότε κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό. Οι εταιρείες ανάκτησης δεδομένων πρακτικά ανοίγουν το σασί του σκληρού δίσκου - όταν χρειαστεί, φυσικά - και διαβάζουν απευθείας από εκεί τα δεδομένα, καταστρέφοντας στην πορεία το σκληρό δίσκο.