Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με αναβάθμιση Ram
Dimitris Karvounis ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα. Έχω την παρακάτω σύνθεση:
THERMALTAKE VN700M1W2N OVERSEER RX-I
INTEL CORE I5-3570K 3.40GHZ LGA1155
ASUS P8P67 EVO REV3.0
G.SKILL F3-2133C10D-8GXM 8GB (2X4GB) DDR3 2133MHZ CL10 RIPJAWSX DUAL CHANNEL KIT

Αγόρασα πρόσφατα άλλο ένα κιτ ολόιδιων φυσικά μνημών για να πάω από τα 8 στα 16 giga. Στην αρχή το pc μου άνοιγε αλλά δεν μπούταρε στο λειτουργικό αλλά μου έβγαζε μπλε οθόνες γράφοντας κάτι σαν "windows faced fatal error..." και τέτοια και ξαναξεκινούσε πάλι από την αρχή όπου και να έμπαινε στα windows, μετά από 1-2 λεπτά το σύστημα γινόταν unstable και ξαναπέταγε μπλε οθόνη κτλ... Στα ένα δύο αυτά λεπτά λειτουργίας προλάβαινα να δω στις ιδιότητες συστήματος κανονικά ότι αναγνωρίζει τα 16 giga.
Φίλος μου μου συνέστησε αρχικά να μπω στο bios και να δώσω λίγο παραπάνω τάση στις μνήμες. Το έκανα (από 1.6 την ανέβασα στο 1.7 και στο 1.8 αργότερα). Τώρα το pc ανοίγει κανονικά αλλά μετά από κάποια ώρα λειτουργίας στα καλά καθούμενα ο chrome την ώρα που σερφάρω κλείνει βγάζοντας παραθυράκι για ανεπαρκή μνήμη συστήματος , το antivirus επίσης μου απενεργοποιείται μόνο του και πρέπει να το κάνω enable χειροκίνητα και γενικά το σύστημα δεν είναι καθόλου stable. Να πω ότι το pc προέρχεται από format και είναι απολύτως "καθαρό".
Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω...

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη.

Έχεις ελέγξει από το manual της μητρικής πως οι παλιές μνήμες είναι μαζί στο ίδιο κανάλι και οι καινούριες είναι επίσης μαζί στο ίδιο κανάλι?

Γιατί τα προβλήματα που έχεις φαίνονται σαν κλασσική περίπτωση να έχουν μπερδευτεί οι μνήμες μεταξύ τους, και μια παλιά και μια νέα να βρίσκονται στο ίδιο κανάλι.

Το Dual channel DDR είναι εξαιρετικά ευαίσθητο σε κάποιες μητρικές, ακόμα και αν οι μνήμες είναι από διαφορετική παρτίδα του εργοστασίου μπορεί να έχεις προβλήματα. Αλλά αν είναι σε ξεχωριστά κανάλια, δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα πρόβλημα.