Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠρόβλημα με ασφαλή κατάργηση εξωτερικού δίσκου
Nikos Lagaras ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα παιδιά...μετά τα τελευταία updates των windows αυτές τις μέρες,παρατηρώ ότι σε κάθε εξωτερικό σκληρό δίσκο που συνδέω,δε μπορεί μετά να γίνει ασφαλής κατάργηση (είδα το ίδιο δοκιμάζοντας 2 διαφορετικούς)...συγκεκριμένα,φαίνεται ότι ο δίσκος χρησιμοποιείται συνέχεια(ακόμα και αν έχω κλείσει όλα τα προγράμματα-παράθυρα),έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει και αν μπορώ να κάνω κάτι; Επισυνάπτω και screenshot
Ευχαριστώ και καλή συνέχεια

6 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Μπορείς να μου πεις ποιό antivirus έχεις ? Aν είναι το Βitdefender ,το πρόβλημα είναι από τη μεριά τους ,η εταιρία το ψάχνει να το διορθώσει.
Και σε μένα το κάνει αυτό ,κι ας το έχω ρυθμίσει από την ενότητα antivirus--->Δίσκοι και συσκευές ,να μη κάνει αυτόματη σάρωση όποτε βάζω στικάκι.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα και από μένα,
Όπως είπε και ο Δημήτρης, αρχικά βεβαιώσου ότι ο δίσκος δεν χρησιμοποιείται από το Antivirus.
Επίσης, ρίξε μια ματιά στη διαχείριση εργασιών (δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών -> διαχείριση εργασιών) και δες αν τρέχει κάποιο πρόγραμμα στο παρασκήνιο που μπορεί να χρησιμοποιεί τον δίσκο.

Nikos Lagaras απάντησε πριν 6 έτη

Δημήτρη όντως πολύ πιθανό να είναι το bitdefender και όχι τα windows,με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα το ίδιο ακριβώς θέμα και στο reddit,σε ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση...δεν υπάρχει καμία αλλαγή ακόμα και αφού απενεργοποιήσω τη σάρωση και από τις ρυθμίσεις του BD που ανέφερες...αν έχεις καμία άλλη ιδέα,καλοδεχούμενη...Γιώργο μπορώ κάνοντας αναζήτηση από τη Διαχείριση Εργασιών ή κάποιο άλλο πρόγραμμα(με το γράμμα του δίσκου ας πούμε),να βρω συγκεκριμένα ποια διεργασία τον χρησιμοποιεί ή απλά να το πάω διαισθητικά?δοκίμασα στο process explorer αλλά τίποτα...

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

To 'ξερα ,γιατί κι άλλος έκανε ερώτηση εδώ για αυτή την περίπτωση πριν λίγες μέρες ,και μας ενημέρωσε. Από το support τους τον απάντησαν.
Μάλλον είναι καλύτερα να απενεργοποιείς το BD προς στιγμήν ,πριν σβήσεις τον υπολογιστή.(χωρίς να σερφάρεις ,ή να κάνεις άλλη εργασία κατά προτίμηση)
Ή να βγάζεις το στικάκι ,μετά το σβήσιμο του υπολογιστή.
Δε νομίζω πως είναι ο καλύτερος τρόπος να τερματίζεις τις διεργασίες που εκτελεί ,για να βγάλεις το στικάκι. Είναι και πολλές...

Edit : Τώρα ,με τη νέα έκδοση/interface για το 2019 συνέβη αυτό. Εγώ χρησιμοποιώ 3 χρόνια το συγκεκριμένο antivirus ,δεν είχα θέμα τόσο καιρό.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Από τη στιγμή που βρήκατε την αιτία, δεν υπάρχει λόγος να ψάξεις στη διαχείριση εργασιών.
Όπως είπε και ο Δημήτρης, δοκίμασε να αφαιρείς τους δίσκους μετά την απενεργοποίηση του υπολογιστή.
Άλλη λύση είναι να κλείνεις το antivirus όταν βγάζεις τον δίσκο και να το εκτελείς ξανά. 
Λογικά με κάποιο update θα διορθωθεί το πρόβλημα. 

Nikos Lagaras απάντησε πριν 6 έτη

Δοκίμασα απεγκατάσταση του BD,και ήδη αμέσως μετά,η ασφαλής κατάργηση γινόταν αμέσως,με επανεγκατάσταστη διορθώθηκε εντελώς...Δημήτρη άλλο ένα respect από μένα