Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΠρόβλημα με ασύρματη κάρτα δικτύου στο ubuntu 15.10
Sotiris Sou ρώτησε πριν 8 έτη

Καλημέρα. Έχω ένα laptop της hp με ασύρματη κάρτα δικτύου rtl8723be. Ήρθε κανονικά με windows 10 και του πέρασα για dual boot ubuntu 15.10. Στο live περιβάλλον όλα φαίνονταν εντάξει εκτός από το wifi. Προχώρησα στην εγκατάσταση χωρίς σύνδεση στο ιντερνετ και είπα ότι θα βγάλω άκρη μετά με το wifi. Το πρόβλημα: όταν έδινα την εντολή για scan μου εμφάνιζε "no scan results". Έτσι ενσύρματα συνδεδεμένος κατέβασα ένα αρχείο rtlwifi_new που είχε διορθωμένους drivers μαζί και το δικό μου, το οποίο έκανα έκανα make install. Η διαδικασία πέτυχε και μετά έκανα "sudo modprobe -r rtl8723be" και "sudo modprobe -v rtl8723be ips=0 ant_sel=2" και τότε μπόρεσα να κάνω το wifi να δουλέψει. Έκτοτε όποτε το κλείνω και το ξανα-ανοίγω ή κάνω επανεκκίνηση πρέπει να δώσω αυτές τις δύο εντολές για να δουλέψει το wifi. Αυτό που θέλω να μου πείτε είναι πώς μπορώ να κάνω την αλλαγή μόνιμη και να μη χρειάζεται να ξε-φορτώνω και φορτώνω το rtl8723be στο terminal κάθε φορά που ανοίγω το laptop. Να σημειώσω ότι χωρίς τις ρυθμίσεις δηλ. μόνο με "sudo modprobe -v rtl8723be" πάλι δε δουλεύει.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

4 Απαντήσεις

Costas Avgustidis απάντησε πριν 8 έτη

Σωτήρη δοκίμασες την αντιμετώπιση προβληματων δικτυου των ubuntu?Αν όχι, δες τις παρακάτω εικόνες:

http://imgur.com/a/S3Mg4

το εργαλείο nm-tool από το τερματικό το έτρεξες;;(σου δείχνει της πληροφοριες τις συνδεσεις σου)

Costas Avgustidis απάντησε πριν 8 έτη

Επίσης θα μπορείς να τρέξεις μεσω τερματικού το πρόγραμμα uCareSystem το οποίο ενημερώνει το σύστημά σου σε οτιδήποτε χρειάζεται.. για περισσότερες πληροφορίες διάβασε το παρακάτω λίνκ:

http://cerebrux.net/2016/03/28/ucaresystem-core-3-0-ppa/

για εγκατάσταση πληκτρολογείς:

  1. sudo add-apt-repository ppa:utappia/stable
  2. sudo apt update
  3. sudo apt install ucaresystem-core &

    μετά για να το τρέχεις

  4. sudo ucaresystem-core.

    Δοκίμασε το δεν χάνεις τίποτα μήπως έτσι διορθωθούν οι drivers.

Sotiris Sou απάντησε πριν 8 έτη

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια! Τελικά ήταν πολύ απλό. Στο τερματικό έδωσα την εντολή echo "options rtl8723be ips=0 ant_sel=2" | sudo tee /etc/modprobe.d/rtl8723be.conf και μετά την επανεκκίνηση μπήκε μόνο του στο δίκτυο.

Costas Avgustidis απάντησε πριν 8 έτη

ωραιος...