Dimitris ρώτησε πριν 7 έτη

Καλημέρα. Λογο που δεν θέλω να κάνω πάλι format μια και έκανα πριν λίγες μέρες, θέλω μια βοήθεια σε ένα περίεργο πρόβλημα. Δεν ξέρω αν εχει τύχει σε άλλον αλλά όταν κανω δεξί κλικ, είτε σε αρχείο είτε σε συντόμευση είτε ακόμα και στα drive το μενού καθυστερεί να βγεί για κάποιο λόγο. Μου βγαζει τον κύκλο που γυρίζει, μετά από 2-3 sec βγάζει στιγμιαία ένδειξη πάνω ψιλά στο παράθυρο οτι δεν αποκρίνεται και μετά ανοίγει. Δηλαδή μεσολαβούν περίπου 3-4 sec απ την στιγμή που πατήσω δεξί κλικ κάπου. Κατα τα αλλα δεν υπαρχει αλλού πρόβλημα κανονικά με το αριστερό κλικ ανοίγουν όλα αμέσως. Επίσης με δεξι κλικ στην επιφάνεια εργασίας αυτό ανοιγει άμεσα.
Μήπως έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει? Να τονίσω ότι εχω κάνει καθαρή εγκατάσταση windows10 τα τελευταία από microsoft. 

14 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Δημήτρη , γειά !! Γενικά κάνεις μήπως "πειράματα" με τον υπολογιστή ? Για άνοιξε τη Γραμμή Εντολών (ως Διαχειριστής) και τρέξε την εντολή  sfc / scannow
Και μένα κάποτε μου έκανε όπως κι εσύ κι ακόμα χειρότερα.Και ΕΙΧΑ κάνει και format.Τελικά αυτή η εντολή με βοήθησε.Μου βρήκε κατεστραμμένους τομείς στο δίσκο ,που ευτυχώς επιδιορθώθηκαν.(παίρνει περίπου 45 λεπτά)
Απλώς μία ιδέα δίνω.

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα συνονόματε! Όταν λες πειράματα? δεν κατάλαβα τι ακριβώς ρωτάς. Θα τρέξω την εντολή να δούμε. Α η σωστή εντολή ειναι μετά την κάθετο να μην εχει κενό δηλαδή sfc /scannow

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Μόλις τελείωσε το scan η εντολή αλλά δεν βρήκε τίποτα. 

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Εννοούσα πχ να φτιάχνεις partitions στον σκληρό δίσκο ,να επεμβαίνεις στο Μητρώο....γενικά να επεμβαίνεις στο Λειτουργικό και το hardware του υπολογιστή.
Τέσπάντων ,δεν έχω άλλη ιδέα να σου πω. Ας σου πουν από το PCsteps.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δεν έχεις εγκαταστήσει κανένα πρόγραμμα μετά το φορμάτ; Το μενού του δεξί κλικ δεν έχει τίποτα επιπλέον; Έχεις βάλει drivers της κάρτας γραφικών - τους τελευταίους του κατασκευαστή;

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα, τελικά βρέθηκε το ένοχο πρόγραμμα. Μαζί με κάποια άλλα είχα περάσει το iobit-unlocker που ειναι για διαγραφή αρχείων και φακέλων που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα windows.To πρόγραμμα αυτό μπαίνει και στο δεξί κλικ και ήταν αυτό που για κάποιο λόγο το καθυστερούσε.
Τώρα θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζεται τρόπο να μπορώ να αφαιρέσω ένα πρόγραμμα να μην υπάρχει στο δεξί κλικ?? (σε windows10). Αν δεν γίνετε να κοιτάξω να βρω κανένα άλλο πρόγραμμα. 

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Αραγε αυτό και τα άλλα προγράμματα εδώ ,δουλεύει κάποιο από αυτά στα Win10 ? Το άρθρο γράφτηκε λίγο πριν βγουν τα 10ρια.
https://www.pcsteps.gr/65953-διαγραφή-άδειων-φακέλων-αυτόματα-windows

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Δημήτρη ευχαριστώ θα το τσεκάρω αυτό το πρόγραμμα. Αλλά απ τον τίτλο κατάλαβα ότι διαγράφει μόνο άδειους φακέλους. 

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη.
Ρίξε μια ματιά εδώ.

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα. Έλενα ευχαριστώ. θέλω να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα σαν τοUnlocker που είχα και δούλευε σωστά? Όπως είπα το χρησημοποιούσα σε αρχεία και φακέλους που τα windows αρνούνται να τα διαγράψουν. Παρόλο που στα 10 εγκαθιστάτε κανονικά το πρόγραμμα παρόλα αυτά δεν τρέχει. 

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Χωρίς να το έχω δοκιμάσει, ρίξε μια ματιά στης IObit την εναλλακτική.

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Δυστυχώς αυτό είχα βάλει πριν σαν εναλλακτική λύση και μου καθυστερούσε το δεξί κλικ! 

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Και να φανταστείς ότι έχει καλές κριτικές.
Αυτό φαίνεται καλούτσικο. Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι, στα Windows 10 δεν μου χρειάστηκε ποτέ να ξεκλειδώσω κάποιο αρχείο για κάποιον λόγο. Μπορείς να δοκιμάσεις και το απλό take ownership απ' το δεξί κλικ, που μπορείς να ενεργοποιήσεις με αυτόν τον τρόπο. Αν έχεις το ownership, λογικά μπορείς να διαγράψεις οτιδήποτε αρχείο.

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Tελικά δοκίμασα και κατέβασα ξανά το Unlocker από άλλη πηγή όμως αυτή την φορά και δουλεύει κανονικά. Ίσως είχε θέμα το προηγούμενο αρχείο τι να πω!