Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με εγκατάσταση σκληρού δίσκου
Panos Charitos ρώτησε πριν 9 έτη

Γεια σου Άγγελε, έχω το εξής πρόβλημα. Εγκατέστησα έναν δεύτερο σκληρό δίσκο στο PC μου και δεν μου τον αναγνωρίζει. Τον εμφανίζει σαν μονάδα CD. Και μόλις πάω στην διαχείριση δίσκων μου εμφανίζει ένα μήνυμα σφάλματος που λέει “Η εκτέλεση από τον διακομιστή απέτυχε”. Επίσης όταν πατάω δεξί κλικ στον παλιό μου σκληρό και πάω στις ιδιότητες και μετά στο υλικό ο καινούριος σκληρός φαίνεται κανονικά. Παραθέτω και screenshots για να σε βοηθήσουν περισσότερο. Και κάτι άλλο (αν και δεν νομίζω να φταίει αυτό), πάνω στην μητρική εκεί που πρέπει να συνδεθεί και λέει SATA0, SATA1, SATA2...κτλ παίζει ρόλο σε ποια θέση πρέπει να είναι? Τι μπορεί να φταίει???

http://imgur.com/IJmPf3u
http://imgur.com/jYZ1RA4
http://imgur.com/ZWG7Kun

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Πάνο,

Κανονικά δεν παίζουν ρόλο οι θύρες SATA. Στο BIOS βλέπει αυτόν τον δεύτερο δίσκο?

Panos Charitos απάντησε πριν 9 έτη

Ναι Άγγελε, στο Bios τον βλέπει κανονικά.

http://imgur.com/DmhvgZa

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αν κάνεις boot από το DVD εγκατάστασης των Windows, χωρίς να προχωρήσεις σε εγκατάσταση, σου δείχνει κανονικά τον δεύτερο δίσκο στην επιλογή δίσκων?

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να κάνεις επαναφορά των default ρυθμίσεων στο BIOS.

Panos Charitos απάντησε πριν 9 έτη

Όχι κατά την εγκατάσταση των Windows δεν φαίνεται ο καινούριος σκληρός. Όμως στην επιλογή "Select a Boot First device" φαίνεται κανονικά. Μπορεί να μην παίζει ρόλο αυτό αφού φαίνεται όπως είδες και στο bios αλλά σκέφτηκα να στο πω.

Η επαναφορά των default ρυθμίσεων στο BIOS θα βοηθήσει λες? Υπάρχει επιλογή στο BIOS που αναφέρεται σε αυτό, και αν το κάνω τι αλλαγή θα γίνει στο σύστημα?

http://imgur.com/LaebT9S
http://imgur.com/ugRqpjU

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Η πρώτη εικόνα που δείχνεις δεν σημαίνει τίποτα, απλά λέει πως εντοπίστηκε στον ένα δίσκο εγκατάσταση των Windows. Παρακάτω στην εγκατάσταση βλέπεις τους διαθέσιμους δίσκους.

Δεν έχει νόημα να βάλεις σαν first boot device τον δεύτερο δίσκο, γιατί δεν έχει λειτουργικό σύστημα, οπότε πάλι από τον άλλο δίσκο θα ξεκινήσει το σύστημα.

Για γράψε σε ένα CD το iso του Gparted, κάνε boot με αυτό και δες αν βλέπεις από εκεί τον δεύτερο δίσκο, και αν μπορείς να του κάνεις format.

Panos Charitos απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ Άγγελε. Έχεις δίκιο αλλά έχω πολύ καιρό να κάνω format και την έχω ψιλο ξεχάσει την διαδικασία και θεώρησα ότι μέχρι εκείνο το βήμα θα ήταν αρκετό για αυτό που ρώτησες. Όσο για την εικόνα με το first boot device την έβαλα για να σου δείξω ότι ακόμα και εκεί φαίνεται ο καινούριος σκληρός όχι για κάτι άλλο. Το Gparted θα το κοιτάξω και θα σου πω.