Marios Mariou ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Κυρίτση, διαφώτισέ με σε παρακαλώ στο τελευταιο πρόβλημα που μου προέκυψε σχετικά με RAM!
Λοιπόν, το μηχανάκι έχει την mobo Αsrock fatality b450 k gaming και RAM είναι η Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3200MHz (CMK16GX4M2B3200C16). Για όσο το μηχάνημα έιχε 16 GB ram (2 sticks από τα παραπάνω) , τα MHz ήταν ρυθμισμένα στα μέγιστα μέσω των BIOS (αν και default τα βαζε 2166Mhz), δλδ στα 3200 και το XMP ανοικτό. Από τότε που του βαλα αλλα 2 ολόιδια sticks οπότε τώρα έχει 4 x 8 = 32 GB, με πάλι ανοικτό XMP, δεν κατάφερε ποτέ να bootarei στα 3200 και αναγκάστηκα να πέσω στα 2866 MHz, είναι φυσιολογικό αυτό?

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Μάριε, το να προσθέσεις ram στην ήδη υπάρχουσα, ακόμα και τη ίδια ακριβώς μπορεί να κρύβει "ασυμβατότητες", όπως αυτό που παρατηρείς..Μπορεί να φαίνονται ίδιες, αλλά είναι από άλλη γραμμή παραγωγής..

Marios Mariou απάντησε πριν 3 έτη

Δηλαδή δεν παίζει να είναι θέμα με bus bandwidth, νoltage ή γενικά αδυναμία μητρικής να υποστηρήξει 4 sticks με 3200 Mhz το καθένα? Διότι με 2 sticks όπως είπα δεν είχε κανένα θέμα.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δεν νομίζω ότι τίθεται τέτοιο θέμα, είτε είναι αυτό που σου αναφέρω παραπάνω, είτε οι ram δεν είναι στη λίστα συμβατότητας της μητρικής σου και παρατηρείς αυτά τα θέματα..