Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΠρόβλημα με εγκατάσταση Windows 10 ??
Juan Nuez ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα σας,
Αρχικά να αναφέρω ότι δεν εχω καμία ειδική γνώση στους υπολογιστές, δηλαδή ξέρω απλά να τον ανοίγω και να τρέχω τα προγράμματα που με ενδιαφέρουν. Στο δια ταύτα, πριν λίγες μέρες θέλησα να αντικαταστήσω το παλιό pc του γραφείου μου με ένα οικιακό που είχα παροπλισμένο το οποίο ήταν σχετικά καλύτερο. Πήγα σε ένα γνωστό εδώ στη γειτονια που φτιάχνει υπολογιστές και μου έκανε ένα format και πέρασε τα windows 10 home. Σύνολο μου πήρε 40€ και μου ξεκαθάρισε ότι το λειτουργικό δεν είναι σπασμένο αλλα νόμιμα αγορασμένο μάλλον από keysworld ή κάτι παρεμφερές.
Το θέμα μου τώρα είναι ότι το erp που χρησιμοποιώ δεν λειτουργεί σωστά. Τα παράθυρα που ανοίγω εντός του προγράμματος μπρδεύονται μεταξύ τους, βλέπω το ένα ως backround του άλλου ή δεν υπάρχει το "όριο" του κάθε παράθυρου και διαφορα άλλα γραφιστικά τα οποιά δεν μπορώ να σας αναλύσω. Το ανέφερα στο παιδί που το έφτιαξε αλλά μου είπε ότι δεν έχει να κάνει με αυτόν και να μιλήσω με τον erpά.
Ο erpάς τώρα ,επειδή ειναι και τσίπης, λέει δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί δεν έστησε αυτός το pc και κάτι τέτοια. Το ερώτημα μου σε εσάς έχει ως εξής, υπάρχει περίπτωση λόγω "φτηνού" λειτουργικού windows να μην ανταποκρίνεται σωστά; Αν κάνω αναβάθμιση σε Pro από home να διορθωθεί; Επίσης τι γίνεται με αυτά τα κλειδιά και τα λειτουργικά; βρίσκω από 7€ μέχρι 170€ έχουν διαφορά; πως  να κρίνω τι πρέπει να κάνω; Επίσης μπορεί να γίνει αναβάθμιση σε pro χωρίς να χρειάζεται format ή θα πρέπει να ξαναεγκαθιστώ τα πάντα από την αρχή; Εάν ναι, να το ρισκάρω με μια αγορά windows pro κι άμα δουλέψει δούλεψε;
Σίγουρα το καλύτερο θα ήταν να το δώσω στον erpά να το φτιάξει αλλά δεν θέλω να το κάνω γιατί θα μου τη λέει και θα μου το χτυπάει ότι πήγα σε άλλον κτλ και θα με διαολίσει, εδώ όταν του είπα να περάσει το erp μισή ώρα μουρμούραγε για το ότι πάμε και κάνουμε της κεφαλής μας και μετά τρέχει αυτός κλπ
Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το σεντόνι!
 
 
 

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα φίλε μου, δεν νομίζω ότι αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις έχει να κάνει με το λειτουργικό, ούτε φυσικά και με την έκδοση του. Εάν έχεις αμφιβολίες σχετικά με τη γνησιότητα του λειτουργικού μπορείς να αγοράσεις μία νέα έκδοση, αλλά δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την έκδοση του λογισμικού που χρησιμοποιείς και τα Windows. Στο προηγούμενο σου σύστημα ποια Windows και ποια έκδοση του erp έτρεχες?

Juan Nuez απάντησε πριν 1 έτος

Πριν ο η/υ είχε τα windows 7 pro. Η έκδοση του erp είναι η ίδια όπου δούλευε (άψογα) στα 7 και τώρα την έχουμε περάσει στα 10.
Δεν αμφισβητώ την γνησιότητα, δεν είμαι σε θέση άλλωστε, απλά αναρωτιέμαι βλέποντας τις διαφορές στις τιμές μήπως οι φτηνές εκδόσεις windows είναι πιο περιορισμένες και αν οι διαφορές που έχουν τα home με τα pro είναι σε θέση να διορθώσουν το πρόβλημα.
Επίσης αν προχωρήσω σε αγορά των pro χρειάζεται format ο Η/Υ ή απλά βάζοντας το κλειδί αναβαθμίζεται χωρίς να χάσω ό,τι έχει ήδη μεσα;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Αγοράζοντας μία νέα "ακριβή" έκδοση δεν θα αλλάξει κάτι..αυτός που σε προμηθεύει με το λογισμικό είναι σε θέση να σου επιβεβαιώσει ότι το λογισμικό λειτουργεί σωστά στα Windows 10? Μήπως να δοκιμάσεις να κάνεις ένα format από την αρχή? Πάντως από τα home στα pro δεν θα χρειαστεί να κάνεις format, όπως περιγράφουν και εδώ.