Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠρόβλημα με εγκατάσταση windows Bsod (blue screen of death)
averta averta ρώτησε πριν 2 μήνες

Καλησπέρα, έχω ένα θέμα με το λάπτοπ μου (dell inspiron 3721). Την τελευταία εβδομάδα πριν κλείσει τελείως το λάπτοπ, μου πετούσε μπλε οθόνη με κωδικό thread stuck in device driver αλλά ξαναέμπαινε. Κατάλαβα ότι έχω πρόβλημα αλλά επειδή μιλάμε για εμένα, το άφησα στην τύχη του με το γνωστό ''θα το δω αύριο'', πράγμα που δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα να με εγκαταλείψει το λάπτοπ. 2 μέρες πριν με εγκαταλείψει, έκλεινε μόνο του αλλά άνοιγε μετά, ως που την τελευταία φορά απλά δεν άνοιξε ποτέ και μου ζητούσε αποκατάσταση. Και εδώ αρχίζει το καλό. Πήγα να κάνω και αποκατάσταση, πήγα να περάσω ξανά τα windows, τίποτα. Μπλε οθόνη με τον παραπάνω κωδικό. Αρνείται πεισματικά. Συνήθως με άφηνε μέχρι εκεί που ήταν να πατήσω τον λογαριασμό μου για να συνδεθώ και τσουπ! Μπλε οθόνη κλπ..δημιούργησα σε εκείνο το σημείο άλλο κωδικό αλλά δεν με άφηνε να μπω στην επιφάνεια. Πήγαινε να μπει αλλά μάταια. Το παράτησα γιατί μου έτυχαν διάφορα και χθες που βρήκα χρόνο, μπήκα ασφαλή με σύνδεση και από εκεί σας γράφω τώρα. Τι κάνω; Είδα αρκετά στο ίντερνετ αλλά έχω μπερδευτεί πολύ. Πάει η κάρτα; Ασυμβατότητα; Δυσλειτουργία; Να σημειώσω εδώ πως εννοείται δεν έχω κάνει ποτέ καθαρισμό στο λάπτοπ τα χρόνια που το έχω..έχω πάρει βάση γιατί ζοριζόταν το κακόμοιρο. Επίσης, πριν αρχίσουν όλα αυτά, έγινε ενημέρωση στα windows...τι κάνω; Αν περάσω τα 8 (8 φορούσε το λάπτοπ), υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει ξανά το λάπτοπ; Ή κάποια έκδοση πριν το update; Ή κάποια έκδοση linux; Όχι ότι έχω ιδέα από linux αλλά λέμε τώρα. 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Υ.Γ. Συγγνώμη αλλά πριν έβαλα την ερώτηση στην κατηγορία android - κινητά. Τώρα το πρόσεξα..Παρακαλώ, διαγράψτε το, το έβαλα κανονικά τώρα.

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 μήνες

Καλησπέρα, τι λειτουργικό έχεις αυτή τη στιγμή? Δοκίμασες να κάνεις επιδιόρθωση? Πολύ πιθανόν, να είναι θέμα κάποιου driver και στη χειρότερη περίπτωση να διορθωθεί με ένα format.

averta averta απάντησε πριν 2 μήνες

Windows 10. Αλλά δεν ξέρω αν έχει γίνει ολόκληρη η εγκατάσταση γιατί μου πετάει την μπλε οθόνη. Κατάφερα να μπω ασφαλή λειτουργία με δίκτυο κ δεν το έχω κλείσει καθόλου από χθές, προχθές; Όταν σας έστειλα τέλος πάντων. Πήγα να κάνω κ καθαρή εγκατάσταση αλλά σε κάποια φάση θα πετάξει μπλε οθόνη. Μου έχει σπάσει τα νεύρα. Να περάσω τα 8; Από ασφαλή που είμαι, μπορώ να κάνω τίποτα; 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 μήνες

Για να σου πετάει μπλε οθόνη κατά την εγκατάσταση κάτι δεν πάει καλά. Δοκίμασε να κάνεις την εγκατάσταση και με ένα νέο μέσο εγκατάστασης, μπορεί αυτό που έχεις ήδη να έχει κάποιο πρόβλημα. Εάν και πάλι δεν τα καταφέρεις δοκίμασε και με τα Windows 8. Διαφορετικά ίσως το πρόβλημα να είναι στο υλικό της συσκευής.

averta averta απάντησε πριν 2 μήνες

Ναι, το σκέφτηκα αυτό για το στικάκι γιατί είδα ENAN (στους χιλιάδες) που το έλυσε με αυτό τον τρόπο. Επειδή έχει άπειρος κόσμος πρόβλημα σαν το δικό μου, οι περισσότεροι μιλάνε για ασυμβατότητα drivers της amd. Το είδα και σε νέα λάπτοπ να συμβαίνει αυτό, όχι μόνο παμπάλαια σαν το δικό μου και εκεί είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Άλλοι δεν το λύσανε ποτέ, άλλοι το λύσανε απενεργοποιώντας την amd, άλλοι κατεβάζοντας παλαιότερη έκδοση, άλλοι δοκιμάζοντας 1000άδες τρόπους, άλλοι ψάχνονται ακόμη σαν και εμένα. Τώρα, θα κατεβάσω και το BlueScreenView να δω. Το θέμα είναι ότι φοβάμαι να το κλείσω κιόλας μη τυχόν κάνω κανένα χρόνο, στην καλύτερη, να ξαναμπώ. Όμως, δεν γίνεται και να δοκιμάσω τρόπους αν δεν το κλείσω. ΑΝ καταφέρω και το λύσω, θα γράψω εδώ μπας και βοηθηθεί κανένας χριστιανός.