Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠρόβλημα με εκκίνηση υπολογιστή
Nikos Katso ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα. Όταν πάτησα το pc να ανοίξει, για κάποιο λόγο έκανε τους ήχους της έναρξης, αλλά δεν άκουσα το μπιπ που κανει, και δεν είδα τίποτα στην οθόνη. Έχει ξανασυμβει, και είχε διορθωθεί μόνο του. Τι πρέπει να κάνω? Κοίταξα τους οδηγούς του pcsteps αλλά δεν λέει πουθενά για τι δικό μου θέμα. 

8 Απαντήσεις

jason jager απάντησε πριν 8 έτη

Θα μπορούσατε να μπείτε στο BIOS ( πατώντας κάποιο από τα Function keys  όπως F1, F2F3  ή το Esc key ή το Delete key ) και να κάνετε boot από ένα usb ή CD των Windows( την έκδοση που έχετε εγκατεστημένη ). Από εκεί και πέρα μπορείτε να χρησημποιήσετε τα εργαλεία που σας παρέχει το μέσο εγκατάστασης για να αποκαταστήσετε τη βλάβη που δεν αφήνει το λειτουργικό να ξεκινήσει όπως χρησημοποιώντας ένα system image ή κάποιες εντολές στο command prompt. Το πιθανότερο είναι πως κάποια βλάβη συνέβη σε αρχεία/ο συστήματος και εμποδίζει την ομάλη εκίνηση του λειτουργικού. 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Υπάρχει οδηγός που αφορά και το δικό σου θέμα
https://www.pcsteps.gr/15405-δεν-ανοίγει-ο-υπολογιστής/

Nikos Katso απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Φαίνεται ότι απλά είχε θερμανθει η ραμ. Όταν το ανοίξα αρχικά έλεγε 1gb αντί 2,αλλα τέλος πάντων ευχαριστώ. 

Nikos Katso απάντησε πριν 8 έτη

Για να μην ανοίξω νέα ερώτηση μπορείτε να μου πείτε γιατί τώρα λέει πάλι ότι έχω 1gb ram ενώ έχω 2? 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι, μπορεί να κάηκε η μνήμη, μπορεί να έχει πρόβλημα το slot ή η μητρική, δοκίμασες να αλλάξεις τις μνήμες στα slots και να τις βάλεις ξεχωριστά;

Nikos Katso απάντησε πριν 8 έτη

Όχι άλλα θα το δοκιμάσω, και αν δεν δουλέψει φαντάζομαι θα χρειαστώ καινούργια ραμ... Επίσης μάλλον υπάρχει μια ευθύνη στο ότι οι ανεμιστήρες δεν έχουν καθαριστει εδώ και χρόνια. Θα το δοκιμάσω και θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα. 

Dimitris LagGR απάντησε πριν 5 έτη

εχω κι εγω θεμα στο λαπτοπ με ενα απο τα δυο σλοτ, οι μνημες ειναι οκ τις ελεγξα.Μπορει να διορθωθει το σλοτ σε τεχνικο ή πρεπει να ψαξω για αλλη μητρικη?  γιατι εβαλα πλεον τα windows 7 32-bit και με 2 γιγα μνημη πλεον το λαπτοπ ειναι πιο αργο και απο χελωνα κουτση που ερχεται απο την Κινα.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη
Πρέπει να ανοίξεις νέα ερώτηση για να σε βοηθήσουμε. Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουν ειδοποιήσεις σε άλλους χρήστες.