Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΠρόβλημα με εξωτερικό σκληρό
averta averta ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα, έχω ένα θέμα με τον εξωτερικό σκληρό. Ενώ δούλευε μια χαρά, κάτι έπαθε..τι εννοώ..τον συνδέω στο laptop, φαίνεται ως Τοπικός δίσκος F, αλλά όταν πατάω να τον ανοίξω, δεν κάνει τίποτα. Πηγαίνοντας στις ιδιότητες, καθυστερεί υπερβολικά..και αν κάποια στιγμή ανοίξει γράφει ότι αυτή η συσκευή λειτουργεί κανονικά και ότι θα δείτε στη φωτό που θα ανεβάσω.. Στη διαχείριση δίσκων, δεν ανταποκρίνεται με τίποτα. Εννοώ, πως δείχνει να την ανοίγει, αλλά τίποτα! Κολλάει. Στη διαχείριση συσκευών, στους ελεγκτές ενιαίου φαίνεται ως συσκευή αποθήκευσης. Στις μονάδες δίσκων φαίνεται κανονικά. Δοκίμασα σε άλλο laptop, ούτε εκεί ανοίγει. Δοκίμασα με το linux mint, τον βλέπει αλλά όταν πατάω να ανοίξει βγάζει αυτά που φαίνονται στις παρακάτω φωτό. Τι μπορεί να έχει πάθει; Υπάρχει κάποιος τρόπος να σώσω τα αρχεία; Δοκίμασα έλεγχο με το crystal και με το hddscan και βγάζει αυτά που φαίνονται στις φωτό. Με το crystal κόλλησε και το μόνο που πρόλαβα να δω είναι ότι είχε κίτρινο κυκλάκι δλδ, προσοχή. Θα τρελαθώ αν χάσω τα αρχεία..έχω φωτό από το σκυλί μου που πέθανε πριν 6 μήνες σε ηλικία 19 ετών..και δεν τις έχω πουθενά αλλού λόγω της χαζομάρας που με δέρνει. Ευχαριστώ προκαταβολικά, θα περιμένω με αγωνία κάποια απάντησή σας και εύχομαι να είναι ευχάριστη...

10 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα
Δεν βλέπω κάπου τις φωτογραφίες που αναφέρεις. Επειδή το upload δεν λειτουργεί, ανέβασε τες στο Imgur και στείλε μας τον σύνδεσμο κοινοποίησης. 

averta averta απάντησε πριν 5 έτη

https://ibb.co/42WWbsf
https://ibb.co/JRgZ2kc
https://ibb.co/jDkSDgr
https://ibb.co/NrZqjMs
https://ibb.co/Xz9ZS57
https://ibb.co/gPMCwt5
https://ibb.co/Qdr1Hgm
https://ibb.co/YXz3mF6
https://ibb.co/bX4JLWN
https://ibb.co/X3Bf1pj
https://ibb.co/gF6p3V2
https://ibb.co/4Nk5zph
https://ibb.co/98sY9Fp

averta averta απάντησε πριν 5 έτη

Συγγνώμη, ανέβαζα φωτό..Τώρα που ανανεώθηκε η σελίδα είδα και την απάντησή σου. Συγγνώμη για τις πολλές φωτό..έχω απελπιστεί και ό, τι νόμιζα πως θα σας βοηθούσε, το ανέβασα.

averta averta απάντησε πριν 5 έτη

Κάποια απάντηση;;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Συγνώμη για την καθυστέρηση

Δυστυχώς, αν ο δίσκος δεν αναγνωρίζεται σωστά από κανένα λειτουργικό, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι ανάκτηση. Οδηγίες θα δεις εδώ.

Αν δεν δεις αποτέλεσμα, υπάρχουν κάποιες εταιρείες που αλαμβάνουν την ανάκτηση από δίσκους με ειδικά μέσα. Ωστόσο, είναι ακριβό και δεν έχει σίγουρο αποτέλεσμα.

averta averta απάντησε πριν 5 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου..Μου κάνει εντύπωση γιατί ο σκληρός είναι 8 μηνών και ποτέ δεν μου είχε δείξει ότι είχε πρόβλημα..Τσέκαρα και στο bios και εμφανίζεται κανονικά. Δεν ξέρω τι θα κάνω. Θα ρωτήσω και εταιρείες. Είχα μια μικρή ελπίδα. Τώρα, τα έχω χάσει.Δεν θέλω να χάσω το σκυλί μου για δεύτερη φορά.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Αν δεν πειράξεις τον δίσκο (να κάνεις διαμόρφωση κλπ), η πιθανότητα ανάκτησης είναι αρκετά μεγάλη. Ένας τεχνικός με γνώσεις στο θέμα λογικά θα μπορέσει να σώσει αρκετά, αν όχι τα περισσότερα, αρχεία. 

averta averta απάντησε πριν 5 έτη

Εννοείται και δεν τον πείραξα. Τον πήγα χθες σε τεχνικό και περιμένω..κάτι μου είπε για πλακέτα..Τον εμφάνιζε και σε αυτόν αλλά δεν του επέτρεπε την πρόσβαση..μακάρι να πάρω έστω τις φωτογραφίες και τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν. Μόνο να πάρω τις φωτό και τα βίντεο..μόνο αυτά..θα ενημερώσω όταν θα έχω αποτελέσματα. Ευχαριστώ πολύ για όλα.

averta averta απάντησε πριν 4 έτη

Αν και με καθυστέρηση, μπήκα να σχολιάσω τη τύχη των αρχείων μου από τον κατεστραμμένο σκληρό μήπως βοηθηθεί κανείς κάποια στιγμή. Σε σχέση με τα αρχεία του. Λοιπόν, ο σκληρός τα είχε παίξει. Ο τεχνικός μου είπε πως πως για ένα περίεργο λόγο τα έφτυσε. Περίεργο λόγο, γιατί ήταν νέος και τον πρόσεχα. Στη τελική, μου έσωσε αρκετά αρχεία. Αυτά που ζήτησα βασικά. Τις φωτό και τα βίντεο από τα ζώα μου. Από ταινίες, ελάχιστα. Από μουσική, τίποτα. Στο λάπτοπ τα περισσότερα βίντεο, παίζανε αλλοιωμένα αλλά από την στιγμή που τα ανέβασα στο googlephotos, όλα οκ. Εκεί παίζουνε κανονικά. Όπως και όταν τα κατέβασα. Νομίζω βέβαια, πως θα μπορούσε να τα σώσει όλα αλλά ήταν της άποψης πως ταινίες βλέπω όποτε θέλω online και δεν χρειάζεται να πληρώσω γι' αυτές..και για τα άρθρα που είχα αποθηκευμένα, να κάτσω να τα βρω ξανά ή αφού δεν τα διάβαζα όταν έπρεπε, δεν θα τα διάβαζα ποτέ και καθώς τα αποθήκευα. Επίσης, η ανάκτηση έκαιγε ρεύμα όπως μου είπε. :P Είχε τη διάθεση βέβαια να πάω σκ (για να μην του φάω χρόνο από την δουλειά καθημερινή) να σώσουμε τις ταινίες αλλά αφού πήρα αυτά που ήθελα, το άφησα. Τώρα έχω τριπλό backup γιατί αυτό που ένιωσα τότε, δεν θέλω να το περάσω ξανά με τίποτα!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση. Καλή συνέχεια και ευχόμαστε να είσαι πιο τυχερός με τον επόμενο δίσκο!