Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με ηχεία 5.1
clark lana ρώτησε πριν 8 έτη

 Γεια σου Άγγελε.. καλό μήνα!
Αγόρασα ηχεία 5.1 surround thrustmaster & έχω πρόβλημα τα συνδέω με καλώδια rca σε laptop & κάνουν συνέχεια παράσιτα ακόμη & σε χαμηλη ένταση... επίσης στις ρυθμίσεις δεν υπάρχει η επιλογή για 5.1 ... θα σου έδειχνα σε φωτό αλλά δεν ξέρω πως να την ανεβάσω.

5 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Για να ανεβάσετε εικόνες, δείτε αυτόν τον οδηγό.
Σε τι laptop;

clark lana απάντησε πριν 8 έτη

 turbo-x windows 10 64 bit 
Το link: http://imgur.com/t0Utlgo

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Με απλά λόγια χρειάζεσαι εξωτερική κάρτα γραφικών για να συνδέσεις πάνω τα ηχεία. Αν τα κρατήσεις έτσι θα έχεις ήχο 2.1. 
Δεν ξέρω πως σύνδεσες τα RCA και που ακριβώς

clark lana απάντησε πριν 8 έτη

Κόκκινο-λευκό στον ενισχυτή & στην άλλη ακρή έχει καλώδιο "καρφί" που πάει στην υποδοχή audio in του laptop... στα παλιότερα windows είχα όλες τις επιλογές για τους ήχους συμπεραλαμβανομένου & το realtek manager... που πλέον δεν μπορώ να το βρω για τα 10.
Το πρόβλημά μου δεν είναι αυτό όμως.. ακούγεται ο ήχος & στα 5 ηχεία... κάνουν παράσιτα όμως... & έχω ξαναβάλει 5.1 παλιότερα χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά ήταν με άλλο καλώδιο σύνδεσης που ο συγκεκριμένος ενισχυτής δεν τα παίρνει.
Μπορούμε να κάνουμε κάτι με τα παράσιτα ή μήπως πρέπει να αγοράσω άλλο καλώδιο;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλό μήνα και σε εσένα, φίλε μου.

Κατ' αρχάς, μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο ένα laptop να έχει ψηφιακή έξοδο ήχου S/PDIF, ώστε να μπορεί να μεταφέρει ψηφιακά σήμα σε πολυκάναλο ενισχυτή. Αν πρόκειται για απλή αναλογική έξοδο, μόνο στερεοφωνικό ήχο μπορεί να δώσει, που μπορεί μετά να τον επεξεργάζεται ο ενισχυτής για να τον κάνει ψευτοπολυκάναλο.

Εν πάση περιπτώσει, αφού το laptop λειτουργούσε με άλλο ενισχυτή χωρίς παράσιτα, είναι σχετικά απίθανο να βρίσκεται εκεί το πρόβλημα. Η πιο απλή λύση είναι να δοκιμάσεις με ένα άλλο καλώδιο.

Δεν βλέπω κάποιον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να είναι θέμα ρυθμίσεων.