Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠρόβλημα με θερμοκρασία και σένσορα Gpu
Alexis Zorbas ρώτησε πριν 5 έτη

Γεια σας 
Τις τελευταίες μέρες παρατήρησα ότι όταν ζορίζεται η κάρτα γραφικών μου Gigabyte gtx 1080 g1 ο υπολογιστής έκανε επανεκκίνηση. Λογικά υπέθεσα ότι είναι λόγο θερμοκρασίας. Όταν παρακολούθησα την θερμοκρασία είδα ότι η μέγιστη θερμοκρασία που μου έδειξε πριν κάνει επανεκκίνηση ήταν 60-61 βαθμοί κάτι που δεν δικαιολογεί το reboot. Παρόλα αυτά έφτιαξα ένα custom fan curve με τους ανεμιστήρες να φτάνουν 100% απ τους 40 βαθμούς . Έτσι δεν είδα ούτε κάποιο thermal throttle ούτε μου έκανε επανεκκίνηση. Μετά έκανα και ένα benchmark το οποίο δεν το άντεξε και έκανε παλι επανεκκίνηση με τους ανεμιστήρες στο 100% και την θερμοκρασία παλι στους 60-61. Όποτε συμπεραίνω ότι ο σενσορας σίγουρα δεν λειτουργεί σωστά και η κάρτα υπερθερμαίνεται. Υπάρχει κατι άλλο που μπορώ να κάνω εκτός απ την αλλαγή πάστας ή μπορεί να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα.
Ευχαριστω εκ των προτέρων 

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Αλέξη, αρχικά θα σου πρότεινα να δουλέψεις τον υπολογιστή χωρίς την gtx 1080 και να δεις εάν όλα είναι φυσιολογικά.. Εάν όντως έχει κάποιο πρόβλημα η κάρτα γραφικών σου η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθείς στο κατάστημα που την αγόρασες, λογικά θα είναι ακόμα μέσα στην εγγύηση..

Alexis Zorbas απάντησε πριν 5 έτη

Έχω ήδη δουλέψει τον υπολογιστή χώρις την κάστα και δεν είχα θέμα. Οσες φορές συνάντησα θέμα ήταν οταν η κάρτα δούλευε με 100% φορτίο. Μακάρι να έιχα ακόμα εγγύηση αλλα δυστύχως έχει λήξει

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Άλλαξε και την πάστα, το επόμενο βήμα είναι να πας σε κάποιο τεχνικό μήπως και μπορεί να επέμβει..