Dest1ny ρώτησε πριν 3 εβδομάδες

Καλημερα σας ηθελα την γνωμη σας για το παραπάνω προβλημα . Εχω μια παλια καρτα γραφικων 960 2gb η οποια τον τελευταιο μηνα εχει το εξής  προβλημα . Εαν δοκιμασω να παιξω καποιο game ( LoL , Cs2) θα μου βγαζει black screen ειτε μονιμο ειτε οχι και η μονη λυση θα ειναι το restart απο ctrl-alt-del. Μου ειχε βγαλει στο League και το παραπανω μήνυμα * GPU ERROR * Windows has restarted  your GPU driver due to a problem, driver upgrade or physical removal. LoL will terminate. Εχω κανει update τα drivers της καρτας ομως δεν αλλαξε κατι και γιαυτο θα ηθελα την γνωμη σας . Να σημειωθει πως το παθαινει  μονο οταν προκειται για καποιο game μιας και ταινιες σειρες κτλπ. μπορω να τις βλεπω χωρις το παραμικρο προβλημα . 

2 Απαντήσεις

JohnTheGamer απάντησε πριν 3 εβδομάδες

Καλημέρα! Το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με την παλιά κάρτα γραφικών GTX 960 2GB είναι αρκετά ενοχλητικό. Οι black screens κατά την έναρξη των παιχνιδιών μπορεί να οφείλονται σε διάφορους παράγοντες. Ας εξετάσουμε μερικές πιθανές λύσεις:

  1. Ενημέρωση των οδηγών της κάρτας γραφικών: Είναι καλό που έχετε ήδη ενημερώσει τους οδηγούς της κάρτας γραφικών. Ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε να κατεβάσετε τους πιο πρόσφατους οδηγούς από την επίσημη ιστοσελίδα του κατασκευαστή.
  2. Επαναφορά της κάρτας γραφικών: Ελέγξτε αν η κάρτα γραφικών είναι καλά εγκατεστημένη στην υποδοχή PCIe της μητρικής σας πλακέτας. Αν χρησιμοποιείτε κάποιον προσαρμογέα DVI-VGA, βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά συνδεδεμένος.
  3. Καθαρισμός της κάρτας γραφικών: Ελέγξτε αν η κάρτα γραφικών είναι σκονισμένη. Αν ναι, καθαρίστε την προσεκτικά.
  4. Επανεκκίνηση της GPU: Μπορείτε να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε την GPU χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + Ctrl + Shift + B. Η οθόνη σας θα μείνει μαύρη για λίγα δευτερόλεπτα και θα επανέλθει, επιτρέποντάς σας να συνεχίσετε το παιχνίδι 1.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 εβδομάδες

Καλησπέρα, επειδή η κάρτα γραφικών σου είναι σχετικά παλιά ίσως θέλει κάποια συντήρηση, καθαρισμό από σκόνη και αλλαγή της θερμοαγώγιμης πάστας. Σε πρώτη φάση έλεγξε τη θερμοκρασία της κατά το gaming, όπως αναφέρουμε και εδώ.