Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με κάρτα γραφικών (??)
Antreas Pd ρώτησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα Άγγελε.
Πολλές φορές όταν ανοίγω τον υπολογιστή τα χρώματα δεν είναι όπως εγω τα εχω ρυθμίσει μέσα απο τον πίνακα έλεγχου της nvidia αλλά είναι όπως να ναι... Όταν ανοίξω τον πίνακα ελέγχου και πειράξω μια οποιαδήποτε ρύθμιση στα χρώματα έρχονται όπως τα έχω κάνει εγώ. Τι μπορεί να φταίει γι'αυτο? Είχα τους τελευταίους drivers απο nvidia τους έβγαλα και πέρασα αυτούς που δίνει η asus αλλά πάλι το ιδιο μου κάνει.
Εκτός από αυτό δεν παρουσιάζει κάποιο άλλο πρόβλημα κάπου, ούτε σε παιχνίδια ούτε πουθενά.

11 Απαντήσεις

ExGo Z απάντησε πριν 10 έτη

Λίγο άσχετο φίλε σε σχέση με το πρόβλημα σου, αλλά δεν υπάρχει κανένα νόημα να κάνεις χειροκίνητες ρυθμίσεις στο nvidia control panel στα χρώματα.
Το nvidia control panel όπως και το geforce experiance δυστυχώς σε κάποιους υπολογιστές είτε θα δουλεύουν ρολόι είτε θα δουλεύουν με προβλήματα.Εγώ ας πούμε ανήκω στην ομάδα των ατόμων που δεν τους δουλεύει καμία (από την παλαιότερη έως την νεότερη) του ge force experiance έκδοση, συγκεκριμένα δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση όταν το τρέχω...δεν μου το ανοίγει καν παρόλο που το φορτώνει πάντα κατά το startup.
Επίσης μερικές φορές δεν μου φορτώνει ΚΑΝ το nvidia control panel κατά το startup.Και για να μην νομίζει κανένας ότι φταίει ο υπολογιστής, αυτά τα προβλήματα αντιμετώπιζα και στον παλιό μου και στον καινούργιο μου υπολογιστή.Γενικά μέχρι στιγμής το nvidia control panel και η εφαρμογή του geforce experiance είναι κάπως bugged σε κάποια συστήματα τουλάχιστον, κατά την γνώμη μου.
Πολλά άτομα στα forums, επειδή έχω ψάξει πάνω στο θέμα, της επίσημης ιστοσελίδας της geforce έχουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα.
Ότι αλλαγή θες να κάνεις στο monitor σου, καλύτερα να το κάνεις από τα κουμπιά της οθόνης σου είναι η συμβουλή μου.

ExGo Z απάντησε πριν 10 έτη

Ξέχασα να σου πω επίσης φίλε ότι δεν φταίει η κάρτα σου γραφικών.
Κατά 99,99% είναι application πρόβλημα, δεν έχει να κάνει με αυτήν.
(στο λέω για να μην σε πιάσει ανησυχία για την κάρτα που έχεις :) )

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

ExGo, μπορεί ο Αντρέας να είναι γραφίστας και να χρειάζεται εξειδικευμένο χρωματικό προφίλ για τη δουλειά του, ανεξαρτήτως από τις ρυθμίσεις του monitor. Μην λες τους άλλους χρήστες τι χρειάζονται και τι όχι, χωρίς να έχεις όλες τις πληροφορίες.

Αντρέα, δες στα προγράμματα εκκίνησης του υπολογιστή, υπάρχει κάποια εφαρμογή της Nvidia, ή όχι? Γιατί αυτή θα φορτώσει το χρωματικό προφίλ.

Σίγουρα πάντως δεν φταίει η ίδια η κάρτα γραφικών.

Antreas Pd απάντησε πριν 10 έτη

ExGo Δυστυχώς η ρυθμίσεις ρης οθόνης δεν με καλύπτουν στα χρώματα.
Άγγελε τα εχω τσεκάρει αυτά υπάρχει κανονικά στα προγράμματα εκκίνησης.
Αυτό που έκανα τώρα και δείχνει για την ώρα να δουλεύει κανονικά είναι οτι άλλαξα θύρα dvi (εχει 2) Δεν ξέρω αν έφταιγε αυτό τελικά, θα δείξει..Αυτο που με έκανε να το δοκιμάσω έτσι ειναι οτι πήγα να μπω στο bios και από την δεύτερη θύρα δεν έμπαινε..δεν έδειχνε η οθόνη τίποτα... Θα το δουλέψω έτσι να δω αν θα το ξανακάνει και θα ενημερώσω.

Antreas Pd απάντησε πριν 9 έτη

Αγγελε καλησπέρα. Δυστυχώς παλι πρόβλημα.. Το παρακολουθησα
αυτές τις μέρες και πότε δουλεύει κανονικά πότε κάνει πάλι τα ίδια... έχω κάνει και δοκιμάσει τα πάντα μέχρι και φορματ έκανα.. Μόλις ανοίγει ο υπολογιστής έχει χρώματα ότι να ναι και μόλις ανοίξω τον πίνακα ελέγχου της nvivia και πειράξω ελάχιστα μια ρύθμιση στα χρώματα επανέρχεται όπως θέλω εγώ. Δεν χρειάζεται καν να πατήσω εφαρμογή, κλείνω από το χ το παράθυρο και αυτές μένουν κανονικά. Όταν ξανά ανοίξω τον υπολογιστή μπορεί να είναι κανονικά μπορεί όπως σου είπα να είναι χάλια όλα τα χρώματα.. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω..

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Να σου πω την αλήθεια, με προβληματίζει που είναι τόσο χάλια τα χρώματα που χρειάζεται να τα φτιάξεις χειροκίνητα μέσω του driver.

Μήπως όντως έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών σου? Ή έπρεπε να κάνεις ρυθμίσεις και σε παλαιότερες κάρτες γραφικών?

Μπορείς πάντως να δοκιμάσεις να βάλεις και κάποιον beta driver, να δεις αν θα κάνει διαφορά.

Antreas Pd απάντησε πριν 9 έτη

Δεν είχα πότε πρόβλημα και αυτή την εχω 4-5 μήνες και τώρα τελευταία μου τα κάνει αυτά...Εχω δοκιμάσει να αλλάξω drivers πέρασα και αυτούς που ειχε η κάρτα στο cd κατέβασα και μέσα από την asus πέρασα και τους τελευταίους απο nvidia.. Θα ψάξω λίγο ακόμα μπας και βρω καμιά άκρη και μετά θα την βγάλω και θα την πάω πίσω.

Antreas Pd απάντησε πριν 9 έτη

Εχω αλλάξει ότι driver υπάρχει και βλέπω στο τέλος να την πετάω απο την βεράντα... Ανοίγω τον υπολογιστή χάλια...Κάνω επανεκκίνηση χωρίς να πειράξω τίποτα δουλεύει κανονικά...

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Έχει τότε πρόβλημα η κάρτα γραφικών. Δυστυχώς δεν είναι όλα τα προβλήματα σταθερά, κάποια πάνε κι έρχονται τυχαία.

Antreas Pd απάντησε πριν 9 έτη

Άγγελε μετά από τόσες μέρες παρακολουθηση έχω την εντύπωση ότι δεν πρέπει να φταίει η κάρτα γραφικών αλλά κάτι άλλο.. Έχω προσέξει το εξής.. Μερικές φόρες όταν τον ανοίγω είναι απενεργοποιημένο το numlock.. Όταν γίνετε αυτό πάντα κάνει και τα κόλπα τις η κάρτα γραφικών. Όταν το numlock είναι ενεργοποιημένο με το που ανοίξω το υπολογιστή σίγουρα θα υπάρχουν και τα χρώματα όπως τα έχω ρυθμίσει εγώ. Καμιά ηδέα? Γιατί μια το numlock είναι ενεργοποιημένο και μια όχι? Από το bios που το κοίταξα είναι ενεργοποιημένο κανονικά...

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Έχει η μητρική σου δεύτερη PCI Express, να δοκιμάσεις να βάλεις την κάρτα γραφικών εκεί, να δεις αν σου κάνει το ίδιο?

Επίσης, για ανέβασέ μου μια screenshot, να δω τι εννοείς ακριβώς με τα χρώματα.