Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με κάρτα γραφικών..
giorgos perakis ρώτησε πριν 8 έτη

Γεια σας, συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά! Έχω το παρακάτω pc:
i5 4690
R7 260X xfx
corsair vs 450Watt
Όποτε βάζω κάποιο παιχνίδι μετά από λίγη ώρα η κάρτα γραφικών κάνει πολύ θόρυβο, ανεβάζει θερμοκρασία και το pc κάνει επανεκκίνηση.. Φταίει το τροφοδοτικό?
Ευχαριστώ πολύ.

13 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δες εδώ για την θερμοκρασία και εδώ εφόσον χρειάζεται καθάρισμα.

giorgos perakis απάντησε πριν 8 έτη

Με τις θερμοκρασίες δεν έχω πρόβλημα σε κανένα υποσύστημα, ούτε στην κάρτα γραφικών. Ναι μεν ανεβάζει θερμοκρασία και κάνει θόρυβο το ανεμιστηράκι αλλά απ' ότι κοίταξα στο internet είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Η ερώτηση μου είναι αν δεν αντέχει το τροφοδοτικό (450W) όταν δουλεύει πολύ η κάρτα γραφικών. Στο eXtreme Power Supply Calculator μου βγάζει Recommended PSU Wattage:385 W. Υπάρχει περίπτωση αυτό να αλλάζει σε πιο βαριά παιχνίδια?

Mack GameLab απάντησε πριν 8 έτη

Για δες εαν εχεις τους τελευταιους drivers γιατι προσφατα υπηρξε ενα θεμα μ αυτους οπου η AMD κλειδωνε κατα λαθος την ταχυτητα την ανεμιστηρων στο 20 % και πολλες καρτες παθαιναν υπερθερμανση

giorgos perakis απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστώ. Έβαλα τους τελευταίους drivers (όχι τους beta) αλλά το πρόβλημα συνέχισε να υπάρχει. Οπότε να δοκιμάσω τους παλιότερους?

Mack GameLab απάντησε πριν 8 έτη

Καλύτερα να μεινεις σε αυτους . Σου προτεινω να κατεβασεις το MSI Afterburner . Εκει ελεξε την ταχυτητα των ανεμιστηρων . Επισης δες εαν εχεις συνδεσει σωστα το καλωδιο τροφοδοσιας της καρτας και καθαρισε την απο τυχον σκονες 

giorgos perakis απάντησε πριν 8 έτη

Ok, θα το κατεβάσω να δω τι γίνεται με τους ανεμιστήρες. Το καλώδιο της τροφοδοσίας μου φαίνεται σωστά συνδεδεμένο και δεν έχει σκόνες.

giorgos perakis απάντησε πριν 8 έτη

Οι θερμοκρασίες αν και ανεβαίνουν είναι φυσιολογικές, οι ανεμιστήρες δουλεύουν. Μάλλον το psu δεν είναι αρκετό. Κοίταξα στο Newegg power supply calculator και μου δείχνει: recommended PSU Wattage: 501 Watt.

Stavros Mast απάντησε πριν 8 έτη

Όταν λες φυσιολογικές?
Το θόρυβο με τον ανεμιστήρα έπρεπε να το κανει το τροφοδοτικο αμα ζωρίζεται οχι η κάρτα.

giorgos perakis απάντησε πριν 8 έτη

Οπότε μήπως έχει πρόβλημα η κάρτα? Σίγουρα κάνει θόρυβο μόνο ο ανεμιστήρας της κάρτας. Διάβασα ότι για την κάρτα που έχω: load temperature 78, 80 C. Εμένα την έχω δει να φτάνει μέχρι 65 C ίσως και παραπάνω αλλά δεν ξέρω ακριβώς γιατί με το που βγαίνω απ' το παιχνίδι για να ελέγξω, σταματάει το ανεμιστηράκι αμέσως και μάλλον πέφτει η θερμοκρασία. Επίσης έχει κάνει επανεκκίνηση και στο πρώτο 5λεπτο μία φορά όπου μάλλον δεν έιχε προλάβει να ανεβάσει θερμοκρασία. Και άλλη μία φορά όταν τον έιχα πολλές ώρες ανοιχτό και έβαλα μία ταινία. Μήπως πρέπει να το πάω σε κανένα τεχνικό ή να γυρίσω την κάρτα που είναι σε εγγύηση?

giorgos perakis απάντησε πριν 8 έτη

Το καινούριο που έκανε είναι ότι ενώ έπαιζα, το ανεμιστηράκι δεν ακουγόταν και ξαφνικά έκανε επανακκίνηση το pc και όταν άνοιξε το ανεμιστηράκι δούλευε φουλ και είχε ανεβάσει θερμοκρασία. Μήπως έχω πατήσει κάτι λάθος στο SpeedFan ή απλά οι drivers κλειδώνουν τους ανεμιστήρες. Μπέρδεμα.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Κάνε επαναφορά όλες τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών στα defaults καθώς και του bios.

giorgos perakis απάντησε πριν 8 έτη

Νίκο χρόνια πολλά για χθες. Νομίζω το πρόβλημα λύθηκε. Όπως μου έγραψε και ο Mack GameLab, ο ανεμιστήρας της κάρτας γραφικών είχε κλειδώσει στο 20% οπότε το έβαλα στο auto και τώρα δουλεύει κανονικά. Το πρόβλημα με τις θερμοκρασίες είναι ότι έχω μόνο ένα ανεμιστηράκι στο κουτί του pc στο πίσω μέρος. Έχω και ένα μπροστινό αλλα το έχω συνδέσει αυτό και το πίσω σε ένα καλωδιάκι αντάπορα γιατί έχει μόνο μία θέση η motherboard για ανεμιστηράκια. Άρα δεν ξέρω αν ελέγχεται το μπροστινό ώστε να ανεβάζει στροφές όταν χρειάζεται. Νομίζω ότι αυτό που κάνει είναι να ρουφάει πολύ λιγο αέρα πάντα. Ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια από όλους. 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Σε ευχαριστώ. Εφόσον το έχεις να τραβάει αέρα και το πίσω να διώχνει είσαι οκ. Και άσε τους ανεμιστήρες σου στο auto, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις χρειάζεται να τους πειράξεις.