thanasis antoniou ρώτησε πριν 6 έτη

Καλημέρα σας,

Έχω το παραπάνω σύστημα και αντιμετωπίζω πρόβλημα με την κάρτα γραφικών. Μετά από μια δική μου αποτυχημένη προσπάθεια (την έκανα την ... μου) για καθαρισμό του υπολογιστή, αφαίρεσα τις 2 RAM (1X2GB και 1X4 GB) και όταν τις τοποθέτησα ξανά ενώ τις διάβαζε και τις 2, χρησιμοποιούνταν μόνο η μία. Έδωσα που λέτε να μου φτιάξουν αυτήν την ρύθμιση, αλλά όταν τον πήρα πίσω υπήρξε πρόβλημα στην κάρτα γραφικών. Κράσαρε ο υπολογιστής και μετά από restart δεν διάβαζε την κάρτα και κράσαρε και πάλι. Αφαίρεσα και τοποθέτησα ξανά την κάρτα.Έπαιξε αλλά μετά από λίγη ώρα κράσαρε ξανά.Τωρα αυτό που έχω κάνει είναι να απενεργοποιήσω την κάρτα για να μην κολλάει. Δοκίμασα πολλά που διάβασα σε forum αλλά δεν σαλεύει.(επανεγκατάσταση των frivers, διαγραφή και εγκατάσταση των παλιότερων εκδόσεων, μέχρι και windows 10 έβαλα από τα 7). Για ανακεφαλαίωση αναφέρω πάλι:
Όταν βγάζω και ξαναβάζω την κάρτα, λειτουργεί για λίγο και μετά κρασάρει. Σε restart δεν διαβάζει την κάρτα και κρασάρει ξανά. Το ίδιο πράγμα γίνεται όσες φορές κι αν το κάνω... Τώρα λειτουργεί κάπως έτσι.

Θα αγοράσω καινούριο pc σε λίγες μέρες όμως προς γνώση και συμμόρφωση,  όποιες γνώμες ή απόψεις έχετε είναι ευπρόσδεκτες. 
*Καλύτερα να πειραματιστώ και χαλάσω αυτόν τον υπολογιστή που έχω τώρα παρά τον καινούριο :P
** Γιατί άμα δεν χαλάσεις και έναν υπολογιστή στην ζωή σου.. δεν έχεις κάνει τπτ!! (άλλωστε πως θα μάθεις??)

11 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Θανάση,
Αν μπεις με safe mode στα Windows, γίνεται το ίδιο; Αν όχι, ίσως είναι θέμα των drivers.
Αν εξακολουθεί να γίνεται το ίδιο πιθανό να είναι θέμα υλικού. Έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις την κάρτα σε άλλον υπολογιστή;

thanasis antoniou απάντησε πριν 6 έτη

Όταν πατάω ενεργοποίηση της κάρτας από την διαχείριση αμέσως κρασάρει... Μπήκα σε safe mode τον ενεργοποιήσα και ήταν οκ... Έβαλα και παλιότερα drivers πάλι κομπλέ... Σε restart και κανονική λειτουργία τώρα με ενεργοποιημένη κάρτα και drivers δεν φορτώνει τα windows...

thanasis antoniou απάντησε πριν 6 έτη

Ακόμα και πριν εγκαταστήσω drivers κρασάρει**

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Θανάση. Δοκίμασες την κάρτα γραφικών στη δεύτερη PCI Express της μητρικής? Δεν αποκλείεται κατά τη μεταφορά ο υπολογιστής να τραντάχτηκε, και να έπαθε κάποια μικροζημιά η βασική PCI-E. Γενικά με τις gaming κάρτες γραφικών είναι καλύτερο να αφαιρείται η κάρτα πριν τη μεταφορά.

thanasis antoniou απάντησε πριν 6 έτη

Καλημέρα Άγγελε,
Ήθελα να το δοκιμάσω αλλά η 2η PCI-E είναι σε σημείο που δεν έχει έξοδο το κουτί για να συνδέσω το vga. (Το κουτί είναι 12 χρονών από το 2006 που πρωτοπήρα υπολογιστή, ένα πολύ γνωστό Multirama) Όμως έχεις δίκιο δεν μου μένουν και πολλά να κάνω. Είτε θα αλλάξω PCI-E ή θα δοκιμάσω την κάρτα σε άλλο pc. Ευχαριστώ πολύ..

thanasis antoniou απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και πάλι... 
Δοκίμασα την κάρτα γραφικών στην 2η PCI-E όπως είπαμε. Αρχικά είχαμε το ίδιο πρόβλημα... Δοκίμασα να διαγράψω όλους τους drivers της κάρτας που υπήρχαν στο pc και μετά την επανεκκίνηση άρχισε και λειτουργούσε κανονικά (πιθανώς έγινε αυτόματη εγκατάσταση από τα windows μετά την επανεκκίνηση??). Δοκίμασα επανεκκίνηση και λειτουργούσε κανονικά και πάλι. Άνοιξα και το Footnall Manager (ζόρικος! :P ) και δεν είχα κάποιο bluescreen ή κάποιο πρόβλημα.
Σήμερα το πρωί που άνοιξα πάλι το Pc πάλι έβγαλε το πρόβλημα... πφφφφ δεν τον πιάνω πουθενά!!
Δοκίμασα και πάλι το ίδιο αλλά είχαμε πάλι μπλε οθόνες.. 
Μετά έκανα πάλι κατάργηση εγκατάστασης της συσκευής από την διαχείριση και αυτόματη ενημέρωση από τις ιδιότητες... Πάλι έσβησε ο υπολογιστής...
Βάζω κάποια print screen δεν ξέρω αν βοηθάνε... τα βρήκα ψάχνοντας...

Τώρα είμαστε σε safe mode... για να ανοίξει ο υπολογιστής σε κανονική λειτουργία πρέπει ή να κάνω κατάργηση της εγκατάστασης της κάρτας γραφικών ή να την απενεργοποιήσω.(από την διαχείριση συσκευών)

thanasis antoniou απάντησε πριν 5 έτη

* Παίζει ρόλο που τα windows 10 που έχω δεν είναι αυθεντικά και δεν έχουν ενεργοποιηθεί με κάποιο κλειδί? (δεν νομίζω καθώς το πρόβλημα υπήρχε και στα w7, αλλά να το αναφέρω κ αυτό)
** όταν πρωτοαντιμετώπισα το πρόβλημα αυτό είχα κάνει μια σειρά από επαναφορές συστήματος και κάνα 2 φορμάτ χωρίς αποτέλεσμα πρωτού βάλω τα windows10. Αν τα κάνω όλα πάλι από την αρχή (με την αγορά επιτέλους αυθεντικών w10) να βγάλω καμια άκρη... Όλο αυτό με τους drivers δεν το γνωρίζω καλά και μπορεί να έχω κάνει κάποιο λάθος εξ αρχής... 
***υπάρχει περίπτωση να φταίνε update της μητρικής? και η μητρική θέλει τα κατάλληλα drivers οπότε ίσως να φταίνε αυτά?
**** ένα βίντεο για τους drivers και για την εγκατάσταση/διαγραφή/update κτλ θα ήταν καλή ιδέα... θα βοηθούσε πολύ και άλλους αναγνώστες πιστεύω.
θα μου πείτε τώρα "πήγαινε τον σε κανέναν ειδικό ρε τσίπι! και ασχολήσου με τίποτα άλλο"... και δίκιο θα έχετε!! :D :D

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Μιας και το πρόβλημα είναι τόσο εκτεταμένο καλύτερα να επικοινωνήσεις με το service της εταιρίας για να ελέγξουν ότι η κάρτα σου δεν έχει κάποια βλάβη.
Το γεγονός ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται και στις 2 PCI-E με οποιοδήποτε λειτουργικό σε καθαρή εγκατάσταση αυξάνει τη πιθανότητα να πρόκειται για βλάβη.
Εκτός αν οι drivers της εταιρίας έχουν κάποιο bug, αλλά δεν το νομίζω. Θα είχε λυθεί άμεσα ένα τέτοιο σοβαρό λάθος. 
Επίσης, το ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά από μεταφορά ενισχύει τη πιθανότητα ότι έγινε κάποια βλάβη στην κάρτα ή τη μητρική. 

thanasis antoniou απάντησε πριν 5 έτη

Προς το παρών έκανα κάτι και φαίνεται να πέτυχε....κατάργησα όλα τα προγράμματα που έχουν σχέση με τα drivers της nvidia από την κατάργηση εγκατάστασης του πίνακα ελέγχου εκτός από αυτό...

Προς το παρών λειτουργεί χωρίς να έχει βγάλει μπλε οθόνη... Στο football manager που παίζω κυρίως πάλι δεν έχει κάποιο πρόβλημα μόνο ένα κολληματάκι στον δείκτη ποντικιού μια στο τόσο... 
Αυτή η εγκατάσταση drivers θαρρώ πως έχει γίνει αυτόματα καθώς εγώ δεν πρόλαβα να κάνω εγκατάσταση των drivers που κατέβασα...
Φοβάμαι βέβαια να κλείσω τον υπολογιστή (if you know what i mean :P ).
Θα δοκιμάσω και σε άλλο pc την κάρτα για να δω τι θα γίνει.. Τώρα αν κλείσω τον υπολογιστή λες να κάνει πάλι αυτόματα εγκατάσταση των υπολοίπων οδηγών που διέγραψα? Αν γίνεται αυτόματα μπορώ να το απενεργοποιήσω?

  • Σε λίγες μέρες θα γίνει αγορά νέου pc όμως ότι μαθαίνουμε καλό είναι...
  • Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας...

thanasis antoniou απάντησε πριν 5 έτη

** Ίσως αυτό που φταίει να είναι το "Πρόγραμμα οδήγησης γραφικών 3D" καθώς αυτό ήταν το τελευταίο που κατάργησα από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων...

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Κανονικά τα Windows κάνουν ενημέρωση τους drivers, οπότε δεν είναι απιθανό να εμφανιστεί ξανά το πρόβλημα (αν έφταιγαν αυτοί).
Αν έκανες κάποιες επανεκκινήσεις χωρίς να εμφανιστεί και δεν υπάρχει τίποτα στο Windows Update, μπορεί και να έλυσες το πρόβλημα.
Μόνο με δοκιμάσεις μπορείς να δεις ποιο πρόγραμμα φταίει. Θα πρέπει να τα απεγκαταστήσεις 1-1 μέχρι να δεις που σταματάει το πρόβλημα.