Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με κάρτα γραφικών asus geforce gt 610 σε παλιό Η/Υ
Pavlos Ks ρώτησε πριν 10 έτη

Γεια χαρά, και συγχαρητήρια για τη σελίδα σας.

Πρόσφατα αγόρασα μία φθηνή κάρτα γραφικών asus geforce 610 gt για να αντικαταστήσω μία χαλασμένη geforce 7300 gs της nvidia.
Την εγκαθιστώ κανονικά καθώς και τους τελευταίους drivers 344.11 από nvidia αλλά με το που ξεκινώ οποιαδήποτε εφαρμογή με λίγο αυξημένα γραφικά π.χ. quake live, age of mythology, photoshop, ακόμα και "βαριές" ιστοσελίδες τότε η οθόνη μαυρίζει, αρχίζει και αναβοσβήνει γρήγορα και στο τέλος ο Η/Υ κάνει επανεκκίνηση και ακούγεται και από το ηχείο του κουτιού ένας διακεκομένος ήχος "μπιπ-μπιπ-μπιπ" (3 φορές).

Έλεγξα αν έχουν κουμπωθεί όλες οι κάρτες, μνήμες, καλώδια σωστά, το κουτί είναι καθαρό από σκόνη, η παροχή ρεύματος είναι από ups, στο bios είναι επιλεγμένο το PCIE ως default graphics adapter. Δοκίμασα να βάλω τους default drivers 327 που ήρθαν με την κάρτα, ακόμα δοκίμασα να μη βάλω καν drivers και να αφήσω τα windows να εγκαταστήσουν τα δικά τους. Καμμία επιτυχία. Έχω καταλήξει στα εξής συμπεράσματα:

- Κακή συνεργασία κάρτας με τα υπόλοιπα components
- Δεν αρκούν 500watt τροφοδοτικού αν και η κάρτα "λένε" ότι δεν καταναλώνει πάνω από 30watt.
- Ελαττωματική κάρτα;

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

Τα κύρια specs του H/Y είναι:
AMD athlon 64 dual core 3800+
3 gb RAM ddr2
MSI-7260 μητρική
Τροφοδοτικό 500W
1 TB hitachi SATA HD
LG 17'' monitor
είχα κάρτα γραφικών nvidia geforce 7300gs
Windows 7 ultimate 32bit (dual boot με Ubuntu 14.04 32bit)

4 Απαντήσεις

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

το μηχανακι παιζει κανονικα χωρις τη καρτα γραφικων(δηλαδη με ενσωματωμενη της μητρικης) ? Επεισης τη μαρκα bios εχεις? Παιζει μεγαλο ρολο για τα beep code

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Δες και αυτόν τον οδηγό για τα μπιπ των διαφόρων μητρικών.

Δεν υπάρχει περίπτωση να φταίει η ισχύς του τροφοδοτικού. 500 Watt είναι αρκετά ακόμα και για αρκετά ακριβότερες κάρτες, όπως οι Radeon R9 270x.

Προσωπικά θα έκλινα μάλλον προς ελαττωματική κάρτα, κάτι που όμως για να το ελέγξεις θα χρειαστείς είτε άλλη κάρτα γραφικών, είτε δεύτερο υπολογιστή για να δοκιμάσεις αυτή.

Τσέκαρε πάντως μήπως βρεις τα δικά σου μπιπ στον παραπάνω οδηγό.

Pavlos Ks απάντησε πριν 10 έτη

Η μητρική δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Με την παλιά κάρτα έπαιζε κανονικότατα και παίζει ακόμα, απλά στη παλιά κάρτα έχει σπάσει το ανεμιστηράκι και για αυτό ήθελα να την αντικαταστήσω καθώς άρχισε να πιάνει θερμοκρασίες 70'C.
To BIOS είναι award v1.9 (6/9/2007). Το σκέφτηκα και εγώ για το BIOS, έκανα και μία αναζήτηση με το live update της MSI αλλά έχω την τελευταία έκδοση.
Ξέχασα επίσης να πω ότι το chipset της μητρικής είναι nvidia nforce 550.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Pavlos Ks απάντησε πριν 10 έτη

Άγγελε πολύ καλό το άρθρο με τα beep, σε ευχαριστώ. Σε award bios λοιπόν σίγουρα είχα ένα μακρόσυρτο beep και 2 ή 3 αν θυμάμαι καλά σύντομα beeps.
Δεδομένο λοιπόν ότι έλεγξα για το αν κάθετε σωστά η κάρτα, μου φαίνεται θα την πάω πίσω (eshop) για έλεγχο καθώς δεν διαθέτω άλλον Η/Υ για να πειραματιστώ.
Είναι η πρώτη φορά που αγοράζω κάτι - καινούριο - και δεν μου κάθεται καλά από την αρχή για αυτό και έχω αγχωθεί.
Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!!