Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΠρόβλημα με κάρτα SD σε κινητό Android
Στέλιος Κοντογιώργης ρώτησε πριν 8 έτη

 Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την προσφορά σας!
  Η ερώτησή μου αφορά ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε δύο φορές σε μιά κάρτα microSDHC της εταιρείας Kingston τύπος Class 10 UHS-I U3 χωρητικότητας 32 GB που τοποθέτησα σε κινητό LG MAGNA πρό 2 μηνών περίπου. Το κινητό "βλέπει" την κάρτα κανονικά, έχω μεταφέρει και κάποιες εφαρμογές του κινητού σ' αυτήν, αποθηκεύει αρχεία ήχου - εικόνας - βίντεο αλλά ενώ έχει αποθηκεύσει κανονικά μιά φωτογραφία που έχω τραβήξει με το κινητό μετά από κάποια ώρα (ή ώρες) ενώ προσπαθώ να "ανοίξω" την εικόνα για να την δώ σε πλήρες μέγεθος μέσα από το μενού του κινητού αυτή αρχίζει να "εξαφανίζεται" τρόπον τινά (δεν ξέρω πώς αλλοιώς να το περιγράψω με σαφήνεια) - γκριζάρει μέρος της εικόνας έως του σημείου να σβηστεί τελείως και στη θέση της να εμφανίζεται πλέον ένα γκρί φόντο με ένα εικονίδιο ενός βουνού κι ένα μεγάλο θαυμαστικό δίπλα του. 
    Ελέγχοντας τα "στοιχεία" του αρχείου μέσω του μενού του κινητού αναγράφεται τίτλος αρχείου, ημερομηνία λήψης, μέγεθος κλπ αλλά το αρχείο αυτό δεν ανοίγει με τίποτα ούτε όταν συνδεθεί η κάρτα σε desktop.  Την πρώτη φορά που συνέβη πρίν κανένα μήνα περίπου μετέφερα τα υπόλοπα αρχεία της κάρτας στον υπολογιστή έκανα format στην κάρτα μέσω των Windows 7 και την ξαναχρησιμοποίησα - χθές όμως εμφανίστηκε ξανά το ίδιο πράγμα.
     Να επιστρέψω την κάρτα στο κατάστημα για έλεγχο και αντικατάσταση μιάς και έχει εγγύηση εφ' όρου ζωής; (το πρώτο που σκέφτηκα)  Ή μήπως φταίει το κινητό γι' αυτή την δυσλειτουργία;  Δεν θέλω να έχω μόνιμα το άγχος πώς ότι αποθηκεύω στην κάρτα ίσως σβηστεί από μόνο του αργά ή γρήγορα.
    Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας !

8 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Αν το αρχεία το κάνεις copy στον υπολογιστή, γίνεται κανονικά και εμφανίζεται κανονικά; Τι μέγεθος έχει περίπου το αρχείο;

Στέλιος Κοντογιώργης απάντησε πριν 8 έτη

  Όταν μεταφέρω τα αρχεία στον υπολογιστή γίνεται ξανά το ίδιο φαινόμενο - στην προβολή πάνω στην οθόνη σαν μικρογραφίες οι φωτογραφίες φαίνονται κανονικές, ολόκληρες - μολις όμως κάνω ¨κλίκ" πάνω τους για να τις ανοίξω με το πρόγραμμα προβολής των Windows σε όλη την οθόνη τότε γκριζάρουν σταδιακά και είτε μένει η μισή εικόνα (το άνω μισό συνήθως) να προβάλλεται κανονικά και η άλλη μισή φαίνεται σαν ένα γκρί ανάγλυφο φόντο είτε "χάνονται" ολοκληρωτικά και φαίνεται ένα γκρίζο φόντο είτε βγαίνει μια ειδοποίηση κειμένου που αναφέρει πώς "το αρχείο δεν μπορεί να ανοιχτεί γιατί είναι κατεστραμμένο ή έχει πολύ μεγάλο μέγεθος" (ή κάτι ανάλογο, δεν θυμάμαι καλά).
    Τα αρχεία των φωτογραφιών είναι μικρά της τάξης των 2 και κάτι ΜΒ ή έστω λίγο παραπάνω (ρύθμιση κάμερας στα 6 Μpixel κι όχι στο μέγιστο που είναι 8).

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Στέλιο πολύ κουλό είναι αυτό, αν έχεις την δυνατότητα ανέβασε σε κάποιο dropbox ή drive κάποια φωτό που έχει το πρόβλημα να την κατεβάσω και να την δω.

Στέλιος Κοντογιώργης απάντησε πριν 8 έτη

   Δεν χρησιμοποιώ το Dropbox ή ανάλογες εφαρμογές αλλά έχω μικρή εμπειρία με το πρόγραμμα WeTransfer - δυστυχώς τώρα δεν μπορώ να ανεβάσω τέτοιες προβληματικές εικόνες γιατί βρίσκομαι εκτός σπιτιού, θα το κάνω όμως αύριο και θα σας δώσω το link για να τις κατεβάσετε και να ελέγξετε.
    Σας ευχαριστώ για την άμεση απόκριση στο ερώτημά μου !

Στέλιος Κοντογιώργης απάντησε πριν 8 έτη

  Καλησπέρα και πάλι !
   Το link για το κατέβασμα των προβληματικών φωτογραφιών είναι αυτό:
               https://we.tl/TMV2jC6V66
     Τις έλεγξα ξανα στον υπολογιστή και μία εξ αυτών δεν ανοίγει καθόλου στις δε υπόλοιπες εμφανίζεται μια γκρί λωρίδα στην άκρη της εικόνας άλλοτε άλλου μεγέθους.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Είδα τις φωτογραφίες και παρατήρησα αυτά που αναφέρεις, το δε photoshop τις ανέφερε όλες ως προβληματικές. Το πιο πιθανό είναι να ευθύνεται η κάρτα, συνεπώς δοκίμασε να τραβήξεις μερικές νέες φωτογραφίες και να τις αποθηκεύσεις στην εσωτερική μνήμη του κινητού.

Maria Xelioti απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα... Με ενδιαφέρει το θέμα.... Αν και έχει περάσει 1 χρόνος από ότι βλέπω που έχει γίνει αυτή η συζήτηση ήθελα να ρωτήσω αν βρέθηκε κάποια λύση.... Ή αν μπορέσατε να τις ξαναπαταωωωω με κάποιο τροπο. Έχω το ίδιο θέμα.... Πολλές φωτογραφίες που είχα τραβήξει άρχιζαν να καταστρέφονται. Άλλαξα κινητό για άλλους λόγους, άφησα την ίδια κάρτα και είναι μία χαρά. Το θέμα μου είναι ότι οι άλλες φωτογραφίες από το άλλο κινητό όσο περνάει ο καιρός συνεχίζουν να καταστρέφονται. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει... 

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Μαρία καλημέρα !! Κάνε ΔΙΚΗ ΣΟΥ "Νέα ερώτηση".Εδώ δεν νομίζω να απαντήσει κανένας. Κι ο Νίκος δεν είναι πλέον στο PCsteps.Εγώ απλός αναγνώστης είμαι.Ούτε ξέρω να πω κάτι.
https://www.pcsteps.gr/ask/new-question/