haris man ρώτησε πριν 7 έτη

Γειά σας, αγόρασα καινούργιες ραμ για τον σταθερό μου υπολογιστή, βγάζω τις παλιές βάζω τις καινούργιες μαι κάνει συνέχεια επανεκκίνηση, άμα βάλω τις παλιές δουλεύει μια χαρά. Θεκει καμια ρύθμιση από bios; δεν έπρεπε να δουλεύουν με την μια; 

8 Απαντήσεις

haris man απάντησε πριν 7 έτη

Η μητρική είναι Ga-p55a-ud4 και έβαλα τις ραμ http://www.e-shop.gr/ram-hyperx-hx316c10fbk2-8-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-hyperx-fury-black-series-dual-channel-kit-p-PER.550869

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχεις προβλημα. Της έχεις τοποθετήσει σωστά? Το manual αναφέρει οτι για 2 module πρέπει να τοποθετηθούν στα slot 1 και 3. Tης έχεις δοκιμασει μια μια και κάνει το ίδιο? 

haris man απάντησε πριν 7 έτη

οταν βαζω μονο την μια δεν δειχνει καν τπτ στην οθονη απλα κανει επανεκινηση συνεχεια, επισης στην αρχη εβγαλε ενα μνμ οτι απετυχε το overclocing κατι τετοιο... 

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Mια sim πρέπει να τοποθετηθεί είτε στο 1 είτε στο 3 slot. Έχεις κάνει overclocing στης μνήμες? η δικές σου ρυθμίσεις στο bios?
Δοκίμασε 2 πράγματα.
1 Μπες στο bios και πάτα reset default να επανέρθει οι εργοστασιακές ρυθμίσεις του.
2 Οτι μενού αφορά απ το bios μνήμες και όπου είναι δυνατών επέλεξε ρύθμιση (Auto).

haris man απάντησε πριν 7 έτη

Τα έκανα αυτά και τπτ. Υπάρχει περίπτωση να φταίνε τα Windows; 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Από τις καινούριες μνήμες, δοκίμασες και τα δύο αρθρώματα μόνα τους, και τα δοκίμασες σε όλες τις θύρες? Δεν αποκλείεται να έχεις πέσει σε ελαττωματικό κομμάτι. Είναι εξαιρετικά απίθανο να φταίνε τα Windows.

haris man απάντησε πριν 7 έτη

Ναι δοκίμασα και μια μια, επίσης δοκίμασα και άλλες της ίδιας εταιρίας και μου έκαναν το ίδιο. Καινούργιες όλες. Πολύ παράξενο τι να πω. Ίσως από τα bios αν γινόταν τπτ αλλά δοκίμασα και εκεί ότι μπορούσα. 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Τι να πω, όπως το λες είναι σαν να έπεσες σε κάποια περίεργη ασυμβατότητα.
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως επιχειρήσεις να αναβαθμίσεις το BIOS, που όμως είναι μια σχετικά ριψοκίνδυνη διαδικασία, αν κάτι πάει στραβά (πχ κοπεί το ρεύμα κατά την αναβάθμιση), η μητρική θα σου μείνει στο χέρι.