Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΠρόβλημα με καινούργιο build. Δεν κάνει display στην οθόνη και δεν διαβάζει πληκτρολόγιο, mouse…
Vasilis Galitsios ρώτησε πριν 2 έτη

Καλημέρα σας.

Από χτες έκανα το 1ο μου build. Όταν επιχείρησα να το βάλω μπροστά, ο υπολογιστής έπαιρνε μπρος μεν, αλλά δεν έκανε display στην οθόνη. Το πρόβλημα από ότι φάνηκε ήταν ότι το καλώδιο οθόνης-gpu δεν έκανε καλή επαφή.

Όταν το σύνδεσα σωστά έκανε display αλλά επειδή δεν πρόλαβα να μπω στα bios το έκλεισα από το power off του psu. (Δεν έκλεινε από το power off του υπ/στη.) Όταν επιχείρησα να τον ξανα ανείξω δεν έκανε display πάλι αλλά πλέον δεν διαβάζει ούτε πληκτρολόγιο/ποντίκι.
Η μητρική φαίνεται να δουλεύει κανονικά. Fans σε cpu, gpu και περιφερειακοί δουλεύουν κανονικά, αλλά δοκιμάζωντας να βάλω μπρος το pc χωρίς ram sticks, δεν έκανε κανένα χαρακτηριστικό "μπιπ" που να δείχνει ότι λείπει η μνήμη.
Έχετε κάποια βοήθεια/ συμβουλή;

7 Απαντήσεις

Vasilis Galitsios απάντησε πριν 2 έτη

Edit: Καταλάθος έβαλα την ερώτηση σε λάθος section. Πως μπορώ να το διορθώσω (και αυτό);

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Βασίλη
Αν ο υπολογιστής σου διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά και κάρτα γραφικών, δες αν το πρόβλημα εμφανίζεται και με τα δύο.

Vasilis Galitsios απάντησε πριν 2 έτη

Όχι, δεν διαθέτει. Αλλά από ότι φαίνεται το πρόβλημα πρέπει να είναι στις ram. Έπειτα από πολλές προσπάθειες σύνδεσης/ αποσύνδεσης hardware όταν έβγαλα/ ξαναέβαλα τις ram (για 1000η φορά) για κάποιο λόγο ξεκίνησε κανονικά.

Έκανα install τα windows 10 κανονικά και έπειτα έκλεισα το pc για να συνδέσω έναν έξτρα hdd. Όταν προσπάθησα να τον ξανά ανοίξω είχα (και έχω) την ίδια ιστορία. Ούτε display στην οθόνη, ούτε keyboard, mouse.

Επίσης η μητρική μου έχει PSC (Post Status Checker) που και αυτό μου δείχνει dysfunctionality στις ram. (Όταν λειτούργησε κανονικά, το PSC τα έδειχνε όλα good.) Και οι ram είμαι σίγουρος ότι κούμπωναν σωστά κάθε φορά που τις έβαζα.

Vasilis Galitsios απάντησε πριν 2 έτη

Edit: Δοκίμασα τις ram ενός φίλου (που δουλεύουν σίγουρα) και το πρόβλημα παρέμεινε. Οπότε το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι η μητρική έχει κάποιο θέμα. (;)

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Αν κάθε φορά κάνεις δοκιμές με ζευγάρια μνημών, κάνε μια δοκιμή με τοποθετημένη μια μεμονωμένη μνήμη. 

Vasilis Galitsios απάντησε πριν 2 έτη

Το δοκίμασα και αυτό. Same results.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Δοκίμασε να αφαιρέσεις τη CMOS μπαταρία για να κάνει reset η μητρική. Βλέπεις να ανάβει κάποιο led σφάλματος πάνω στη μητρική;