Margarita ρώτησε πριν 9 έτη

Πριν από περίπου 3 μήνες παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με την κάρτα γραφικών και έβγαζε συνέχεια το μήνυμα :
“ Το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης NVIDIA windows kernel mode driver version (εκάστοτε αριθμός έκδοσης) σταμάτησε να ανταποκρίνεται και ανακτήθηκε με επιτυχία»

Περιγραφή συστήματος:
Windows 7
PSU Corsair TX V2 Series 650W
CPU Intel Core i5 2500(1155/3.30GHz/6Mb)
M/B Gigabyte Z68MA-D2H-B3 (1155/Z68/DDR3)
RAM DDR3 Corsair 8GB Kit Vengeance 1600C9
VGA PCI-X Palit GTX 550 Ti 1GB
HDD WD SATA III 1TB 64MB CAVIAR BLACK
+ Οθόνη LG L1919S-SF και το HDD WD SATA II 160GB WD1600JS από το παλαιό σύστημα PC που είχαμε.

Ο συγκεκριμένος υπολογιστής χρησιμοποιείτε απ όλα τα μέλη της οικογένειας καλύπτοντας ανάγκες όπως gaming, internet, online ταινίες, εφαρμογές γραφείου κτλ. Το πρόβλημα όπως ανέφερα παρουσιάστηκε σε έντονο βαθμό πριν από τρείς μήνες καθώς θυμάμαι να είχα ξαναδεί αυτό το μήνυμα παλαιότερα αλλά ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Όποτε χρησιμοποιούσαμε το internet είτε με το Firefox είτε με το Chrome μετά από λίγο πάγωνε η οθόνη στο εκάστοτε Link που βρισκόμασταν και έβγαινε το μήνυμα που ανέφερα πιο πάνω. Το μόνο που λειτουργούσε ήταν το ποντίκι αλλά και αυτό πάγωνε αν έκανα κλικ οπουδήποτε στην οθόνη.

Η πρώτη λύση που σκεφτήκαμε ήταν να κάνουμε update του driver αλλά δεν βοήθησε καθώς απλά άλλαζε το νούμερο του driver στο μήνυμα. Δεύτερη επιλογή ήταν μέσω ένος οδηγού στο YOUTUBE για κάποια αλλαγή μέσω του πίνακα έλεγχου ( δεν θυμάμαι τι ήταν) αλλά και πάλι δεν βοήθησε. Τρίτη επιλογή format και προσωρινή εγκατάσταση windows 8 αλλά δυστυχώς πρόσθεσε και αρκετές μπλέ οθόνες. Τέταρτη επιλογή επανεγκατάσταση windows 7 με ελεγχόμενη εγκατάσταση προγραμμάτων. Στο τέλος βγάλαμε την κάρτα γραφικών και τελικά το πρόβλημα λύθηκε και τους τρείς αυτούς μήνες δεν ξαναεμφανίστηκε.

Θέλω να ρωτήσω το έξης καθως είναι ο μόνος λόγος που δεν την έχουμε ξαναβάλει . Την κάρτα γραφικών την δώσαμε σε ένα γνωστό μας να την δει και μας είπε πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα καθώς την δοκίμασε και είναι οκ. Αρά τι φταίει; Έχει κάποια σχέση το υπόλοιπο σύστημα και το επηρεάζει;

7 Απαντήσεις

p4n0s86 απάντησε πριν 9 έτη

Είχα την 560 Ti από το 2011 και κατά καιρούς μου έκανε το ίδιο πρόβλημα, ώσπου την έκλαψα πριν από 2 μήνες. Μπορείς να δεις ΕΔΩ. Εγώ προσωπικά δεν έμεινα ποτέ ικανοποιημένος από drivers Nvidia, μερικοί πιο καχύποπτοι σε διάφορα φόρα που ψαχνόμουν για πολύ καιρό μήπως λύσω το πρόβλημα, έλεγαν ότι γίνεται με δόλο μέσω των drivers για να κινείται η αγορά και να παίρνεις καινούρια.

Ακραίο, αλλά τίποτα δεν αποκλείω πλέον. Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν βλέπω να έχει πολλή ζωή ακόμη, ειδικά αν τη ζορίσεις κιόλας με κάποιο απαιτητικό παιχνίδι, όπως έκανα εγώ με το GTA V θα σου μείνει στα χέρια. Μην τα δένεις και κόμπο αυτά που λέω, απλά σου καταθέτω την εμπειρία μου και ελπίζω να φταίει κάτι άλλο.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Το πρόβλημα εμφανιζόταν στα παιχνίδια λοιπόν; Είναι θέμα της κάρτας. Εμφανιζόταν μόνο στο internet; Youtbube κλπ;

Margarita απάντησε πριν 9 έτη

Καταρχήν ευχαριστώ και τους δυο για τις απαντήσεις σας. Δεύτερον το πρόβλημα δυστυχώς εμφανιζόταν παντού κάτι που δυσκόλευε την εύρεση λύσης. Για παράδειγμα, ο αδελφός μου είχε εγκατεστημένο εκείνη την περίοδο το game SUPREME COMMANDER ( γνήσιο και όχι πειρατικό) και δεν μπορούσε να μείνει ούτε 10 λεπτά και αμέσως η οθόνη πάγωνε από την άλλη εγώ δεν μπορούσα να δω ούτε ταινία online, ούτε να χρησιμοποιήσω social media, ούτε να δω τα email, ούτε ακόμα να κάνω μια απλή αναζήτηση στο internet. Αναπόφευκτα πάγωνε ότι και να κάναμε και η μόνη διαφορά ήταν στο χρόνο που σου έδινε πριν κολλήσει που και αυτό δεν ήταν κάτι το σταθερό για να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα πχ την μια φορά έκανα μια αναζήτηση και πάγωσε σε 10 λεπτά και την επόμενη φορά μέχρι και μουσική στο YOUTUBE πρόλαβα να ακούσω για μισή ώρα.
Πάντως μετά το τελευταίο format όλα έδειχναν να πηγαίνουν μια χαρά καθώς άντεξε 4 ώρες στο ιντερνέτ χωρίς να κολλήσει. Διευκρινίζω πως δεν έβγαζε κάτι περίεργο στην οθόνη μετά από κάθε επανεκκίνηση εκτός του ότι με ενημέρωνε ότι δεν είχε καλό προηγούμενο τερματισμό ενώ έμπαινε κανονικά στα windows και μπορούσες να χρησιμοποιήσεις άνετα προγράμματα και να κάνεις update σε windows και internet security χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Πριν αφαιρεθεί η κάρτα έκανε κάποιο έλεγχο ο γνωστός μας ( είναι τεχνικός υπολογιστών) με τα προγράμματα FurMark και SpeedFan και απέτυχε απ ότι μας είπε στα τεστ που την υπέβαλλε γι αυτό και την αφαίρεσε. Όμως τελικά στο σύστημα που την δοκίμασε δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Όσο αφορά το browsing και ο Firefox και ο Chrome έχουν στα settings μια ρύθμιση για να απενεργοποιήσεις την χρήση επιτάχυνσης υλικού. Έτσι θα λυνόταν το πρόβλημα σου.
Όσο αφορά το gaming είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα.

Margarita απάντησε πριν 9 έτη

Αυτό πραγματικά δεν το γνώριζα και ευχαριστώ που το μοιράστηκες. Άρα απ ότι έχω καταλάβει απ όλες τις πληροφορίες που έχω μαζέψει μέχρι τώρα οι επιλογές μου είναι 2:

1) Επανασύνδεση της κάρτας γραφικών αυτή την φορά στην δεύτερη υποδοχή της μητρικής με την ελπίδα να πάνε όλα οκ (πρόταση τεχνικού)
2) Αγορά νέας κάρτας γραφικών

Επειδή αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα πρέπει να συνδεθεί αν τελικά δεν λειτουργήσει μήπως ξέρετε ποια κάρτα γραφικών θα μπορούσαμε να βάλουμε που να συνδυάζει ποιότητα και απόδοση χωρίς να είναι ιδιαίτερα ακριβή ( αυτή που έχουμε κόστιζε 125 ευρώ και την έχουμε 3,5 χρόνια) ;

Επίσης αυτή την στιγμή το σύστημα λειτουργεί μόνο με τα γραφικά της Intel. Τα games εδώ και 3 μήνες είναι απαγορευμένα όμως βλέπουμε αρκετές ταινίες online ή και ταινίες HD σε DVD και μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση εν αγνοία μας να επιβαρύνουμε το σύστημα; Δεν θέλω να «κάψω» και την cpu.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ενσωματωμένα γραφικά της Intel, είναι σχεδόν για οποιαδήποτε εργασία πλην του gaminng.
Τοποθέτησε ξανά την κάρτα σου να δεις πως θα πάει το θέμα, και αν θέλεις κάποια πρόταση για αγορά καινούργιας, απλά πες μας μέχρι τι πόσο μπορείς να διαθέσεις.

nirvanair απάντησε πριν 9 έτη

Έχει σίγουρα πρόβλημα η κάρτα γραφικών, δεν μπορώ να καταλάβω με κάποιους τεχνικούς που δεν εμπιστεύονται τα μάτια τους και τα αυτιά τους και πρέπει να τους πει κάτι κάποιο software για το αν υπάρχει πρόβλημα....