spyros pappas ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα παιδιά,
Εχω φτιάξει λοιπόν εναν καινουργιο υπολογιστή 6 μηνών, ολα καινουργια απο την αρχή και πριν μερικές ημερες στα καλα καθούμενα η οθονη εσβησε (το σήμα βασικά χάθηκε) στην αρχή νομιζα οτι εφταιγε το HDMI οποτε αλλαξα το καλώδιο παλι τιποτα, εβαλα DVI παλι τιποτα, εβαλα VGA στην on-board καρτα γραφικών και η οθονη αναψε οποτε γυρισα την προσοχή μου στην κάρτα γραφικών, καθως την εβγαλα απο τον υπολογιστή παρατήρησα 2 πράγματα, μαυρο σε 2 πινάκια (εαν υποθέσουμε οτι ειναι απο χρυσό μιλάμε για κάψιμο) και ενα σημείο στο PCB επάνω σαν χτύπημα, αλλα δεν την εχω χτυπήσει ποτε και δεν ειναι τελείως σπασμενο πιστευω οτι ειναι σαν λιωμενο. Οταν εβαλα ξανα την κάρτα γραφικών απο το σημείο εκεινο απο κατω (κατω απο την είσοδο των 2 καλωδίων απο το τροφοτικό) βγήκαν σπίθες και εκλεισε ο υπολογιστής.
(Ακολουθουν φωτογραφίες)
Τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή ειναι αυτά:
Τροφοδοτικό: Corsair CS650M
1zwtnp.png
CPU: Intel Core i5-4460
Η κάρτα γραφικών ειναι η GIGABYTE GTX 960 WINDFORCE 2GB
 
Δεν εχει γίνει κάποιο overclock ή κάποια επεμβαση στην καρτα γραφικών με την ψύκτρα απο μαμα ηταν κλπ.
 
Τι μπορεί να συνέβει και τι μπορώ να κανω τώρα εγω ; 
Πλέον ο υπολογιστής δεν αναγνωρίζει οτι υπάρχει καρτα γραφικών επανω (δεν την εχω ακομη επανω απλα δοκιμασα να δω εαν εμφανίζεται) ουτε το GeForce experience ανοίγει καθώς λεει οτι δεν υπάρχει καρτα γραφικών nVidia 
Αν την παω γιατι είναι μεσα στην εγγύηση και μου πουν οτι βγαίνει εκτός επειδή το PCB εχει αυτό το σημάδι ; 
 
10r5u88.jpg
ra6hkw.jpg
2lj2owl.jpg
jgr5vt.jpg
30bk4si.jpg

6 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Καταρχάς μπορείς να πας μόνο την κάρτα αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Θέλει ψάξιμο να δεις από που είναι το πρόβλημα, μπορεί να είναι από την μητρική, μπορεί να είναι και από το τροφοδοτικό ή όντως να φταίει η κάρτα. Αν έχεις παλιότερη κάρτα γραφικών δοκίμασε την.

spyros pappas απάντησε πριν 8 έτη

Οχι δευτερη καρτα γραφικών δεν εχω να δοκιμάσω, οποτε πηγαίνω με το σκεπτικό οτι η καρτα φταίει, εαν υποθέσουμε οτι η καρτα γραφικών ηταν προβληματική ή είχε καποια αστοχεία υλικού απο την gigabyte, στην μητρική δεν βλεπω κατι ουτε στα pins που κουμπώνει η καρτα γραφικών επανω.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Ok, θα σου πρότεινα πάντως να τσεκάρεις και το τροφοδοτικό.

spyros pappas απάντησε πριν 8 έτη

Για το τροφοδοτικό μου ειπαν και σε καποιο φορουμ, οτι η συγκεκριμένη σειρά της corsair ειναι προς αποφυγή, πως θα μπορούσα να τσεκάρω το τροφοδοτικό ; 

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

ΘΑ χρειαστείς ένα πολύμετρο αρχικά. Αν δεν ξέρεις πως και τι μπορείς να πας κάπου να στο κοιτάξουν

spyros pappas απάντησε πριν 8 έτη

Εγινε ! 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σου !