Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΠρόβλημα με κινητό και με λογαριασμό Google
Γιώργος Μπέλλας ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα σας! Σας γράφω αυτό το μήνυμα γιατί χρειάζομαι επειγόντως την βοήθειά σας ή την γνώμη σας γιατί τα έχω κάνει λίγο σαλάτα και δεν μπορώ να ξεμπλέξω. Θα σας τα πω όσο πιο λεπτομερώς γίνεται για να σας δώσω να καταλάβετε το πρόβλημά μου και ίσως αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Λοιπόν εγώ έχω το κινητό Samsung Galaxy A5 (2017), και του είχα κάνει root, και επειδή το γνωρίζω ό,τι πείραξα το λειτουργικό σύστημα του κινητού δεν μπορεί να γίνει αναβάθμιση λογισμικού μέσα από τις ρυθμίσεις επειδή έχει πειραχτεί (το λέω αυτό γιατί βγήκε καινούργιο λογισμικό του μοντέλου μου SM-A520F), και είπα να περάσω το καινούργιο λογισμικό στο κινητό μέσω του Odin. Αφού λοιπόν κατέβασα το καινούργιο λογισμικό στο λάπτοπ μου από το Sammobile.com άνοιξα το Odin, σύνδεσα το κινητό με το λάπτοπ, το έβαλα σε download mode και πέρασα τα αρχεία του λογισμικού στο Odin και πάτησα Start για να ξεκινήσω να το περάσω στο κινητό. Αλλά θέλω να ρωτήσω και κάτι πριν συνεχίσω, αυτά τα αρχεία στην εικόνα πιο κάτω τα περνάμε όλα στο Odin ή μόνο το λογισμικό αυτό με το AP που είναι στην αρχή; Εγώ τα πέρασα όλα και το ξεκίνησα για να το περάσω αλλά στο τέλος δεν ξέρω τι έγινε, σαν να είχε κολλήσει φαινόταν και δεν ολοκληρωνόταν για να δω αυτό το PASS που λέει στο τέλος για να αποσυνδέσω το κινητό από το λάπτοπ και να ξεκινήσει το κινητό για να μπει κανονικά στο μενού. Περίμενα πολλή ώρα και κάποια στιγμή το αποσύνδεσα, στο Odin μου έβγαλε ό,τι έγινε Fail και στο κινητό ένα μήνυμα ό,τι παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την ενημέρωση του λογισμικού της συσκευής και να χρησιμοποιήσω τη λειτουργία ανάκτησης έκτακτης ανάγκης στο λογισμικό Smart Switch PC. Αυτό το πράγμα μου είχε ξανασυμβεί άλλη μία φορά. Είχα χρησιμοποιήσει το Smart Switch PC, ακολούθησα τις οδηγίες που μου έλεγε και κατάφερα και ξαναμπήκα μέσα στο μενού του κινητού κανονικά. Τώρα δεν με αφήνουν τα Windows να εγκαταστήσω το πρόγραμμα στο λάπτοπ και μου εμφανίζει το μήνυμα που θα δείτε στην εικόνα πιο κάτω. Μπορείτε να με βοηθήσετε, γιατί τώρα δεν έχω και άλλο τηλέφωνο, δηλαδή έχω αλλά παίρνει κάρτα MicroSIM ενώ το Samsung παίρνει NanoSIM και δεν κάνει. 

11 Απαντήσεις

Γιώργος Μπέλλας απάντησε πριν 6 έτη

Αα ξέχασα να σας πω και ό,τι δεν μπορώ κιόλας να συνδεθώ στον λογαριασμό μου στο Google γιατί όταν βάζω το όνομα χρήστη και τον κωδικό μου και επειδή ο αριθμός του κινητού μου είναι αποθηκευμένος στο Google μου λέει ό,τι πρέπει να βάλω τον κωδικό που μου έστειλαν στο κινητό για να συνδεθώ το οποίο δεν μπορώ να ανοίξω που σας είπα στο πρώτο μήνυμα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Το μήνυμα που σου βγάζει η εφαρμογή δείχνει πως λείπουν κάποια C++ Redistributable από τον υπολογιστή. Δες εδώ σχετικά. Κάνε εγκατάσταση αυτά τα πακέτα (την έκδοση x86 αν έχεις 32-bit windows ή την έκδοση x64 αν έχεις 64-bit) και θα πρέπει να είναι εντάξει.

Γιώργος Μπέλλας απάντησε πριν 6 έτη

Τα έκανα εγκατάσταση τα πακέτα αλλά τίποτα δεν έγινε. Πάλι το ίδιο μήνυμα μου βγάζει. Μήπως χρειάζεται να πάω να κάνω στο λάπτοπ φορμάτ μήπως και φτιάξει;

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Δοκίμασε να εγκαταστήσεις το Microsoft Visual C++ 2008 από εδώ. (Κάνε "άνοιγμα σε νέα καρτέλα" αν σε βγάλει σε js.mamydirect...)
http://js.mamydirect.com/redir/clickGate.php?u=RGm1L5B5&m=1&p=ba8WLDP803&t=7RoSB6wG&st=&s=questions&splash=2&url=https%3A%2F%2Fwww.microsoft.com%2Fen-us%2Fdownload%2Fdetails.aspx%3Fid%3D15336&r=https%3A%2F%2Fwww.pcsteps.gr%2Fask%2Fquestions%2Fsamsung%2F
Μπορεί να χρειάζεται επίσης στην 2008 και 2012 της Visual C++ να εγκατασταθεί και η 32bit έκδοση εκτός της 64bit. Και πέτυχε όπως είπε κάποιος εδώ.
https://tinyurl.com/yatkkmzx

Γιώργος Μπέλλας απάντησε πριν 6 έτη

 Παιδιά ειλικρινά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σας, εγκατέστησα όλα τα πακέτα και κατάφερα και εγκατέστησα τελικά και το Smart Switch. Αλλά τώρα κολλάω κάπου αλλού. Συνδέω το κινητό με το λάπτοπ, το βάζω σε download mode, ανοίγω το Smart Switch, πάω στο " 'Αλλα που λέει πάνω δεξιά και πατάω το " Ανάκτηση έκτακτης ανάγκης λογισμικού". Και μου ζητάει τον κωδικό του προηγούμενου υπολογιστή για να εκτελέσω την ανάκτηση έκτακτης ανάγκης. Τι να κάνω εδώ;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

 Δυστυχώς δεν έχουμε εμπειρία με αυτό το πρόγραμμα. Στο παρελθόν που το είχες χρησιμοποιήσει, δεν σου ζήταγε κάτι αντίστοιχο?
Επίσης, έχεις την επιλογή να έχεις την εφαρμογή στα αγγλικά? Γιατί αν ξέρουμε ακριβώς πώς αναγράφεται το μήνυμα στα αγγλικά, είναι πιο εύκολο να ψάξουμε για λύση διεθνώς στο ίντερνετ.

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

 Λέω να τους στείλει επίσης κι ένα email .
https://e-contactus.samsung.com/gr/m/general

Γιώργος Μπέλλας απάντησε πριν 6 έτη

Άγγελε όχι, την προηγούμενη φορά που το είχα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά δεν μου είχε ζητήσει κάτι τέτοιο ή κάτι άλλο. Απλά ακολούθησα τις οδηγίες που έπρεπε να κάνω και είχα ξαναμπεί κανονικά στο μενού του κινητού, και το είχα χρησιμοποιήσει από το ίδιο λάπτοπ. Ενώ το πρόγραμμα μου λέει να εισάγω τον κωδικό ανάκτησης του προηγούμενου υπολογιστή, πως γίνεται αφού από το ίδιο λάπτοπ ήμουν... Δηλαδή είναι λίγο αστείο, δεν ξέρω ίσως να το κάνουν για θέματα ασφάλειας. Δείτε αυτό -->  https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2261153 .Samsung Kies λέγεται αυτό το πρόγραμμα, το δοκίμασα και σε αυτό αλλά και αυτό το ίδιο μήνυμα μου βγάζει όπως και στο Smart Switch, απλά σας έστειλα το link να το δείτε μήπως και σας βοηθήσω να καταλάβετε το πρόβλημα επειδή έχει και εικόνες.Τώρα μου ζητάει αυτό το πράγμα το οποίο ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι και το βλέπω για πρώτη φορά. Εντωμεταξύ όπως θα δείτε και στην φωτογραφία 
εκεί που έχω βάλει το ποντίκι (απλά δεν φαίνεται στην φωτογραφία) με γαλάζιο χρώμα που λέει "Ανάκτηση έκτακτης ανάγκης λογισμικού" κανονικά έπρεπε να λέει δίπλα ακριβώς και την λέξη "και προετοιμασία", αλλά δεν την λέει και δεν ξέρω και τον λόγο, και είναι η 2η φορά που το εγκατέστησα το πρόγραμμα. Το εγκατέστησα χθες, το έσβησα και το ξαναεγκατέστησα σήμερα αλλά και πάλι δεν φαίνεται η λέξη, μπορεί να παίζει ρόλο και αυτό. Τώρα για την γλώσσα μάλλον την έχουν μόνο στα ελληνικά γιατί έγραψα στο Google να το κατεβάσω στα αγγλικά αλλά και πάλι φαίνεται στα ελληνικά. Και ούτε και μέσα στο πρόγραμμα έχει να αλλάξεις την γλώσσα. Δημήτρη μίλησα ήδη μαζί τους, τους εξήγησα πως έχει το πρόβλημα και μου είπαν ό,τι πρέπει να το δουν από κοντά στο service ή αν θέλω να απευθυνθώ και στον Γερμανό. Αλλά επειδή εγώ είμαι από Χίο όταν πάω και τους πω το πρόβλημα θα μου πουν κατευθείας ό,τι θα πρέπει να το στείλουμε Αθήνα. Μπορεί να μου πουν κιόλας από που αγόρασα το κινητό (από τον Κωτσόβολο) και να πάω και σε εκείνους να το πω επειδή από εκεί το αγόρασα. Αλλά και εκείνοι το ίδιο θα μου πουν...Αλλά δεν ξέρω κιόλας γιατί δεν έχω και εγγύηση πια (λόγω root που είχα κάνει στο κινητό) πόσο θα κοστίσει αν τελικά το στείλω στην Αθήνα, και αν δεν βρω κάποια λύση στο πρόβλημα πριν το στείλω.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Για δες εδώ, σου βγάζει δεύτερη καρτέλα εκτός από την ανάκτηση έκτακτης ανάγκης?

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Αν μετά την "ανάκτηση έκτακτης ανάγκης" σε πάει αμέσως στο να βάλεις τον κωδικό ανάκτησης ,τί να πώ... μήπως να ξαναδοκίμαζες ό,τι είχες κάνει , με άλλο pc μπας και σου βγάλει τον κωδικό ανάκτησης...ξέρω γώ !! Έψαξα μα δεν βρήκα πώς μπορείς να προσπεράσεις αυτό το βήμα. Δες αυτό ΆΜΑ χρειάζεται.
http://www.samsung.com/ph/support/mobile-devices/how-do-i-perform-an-emergency-firmware-recovery-for-my-samsung-galaxy-note-3-using-kies/
Ούτε εγώ μπορώ να βοηθήσω παραπάνω.

Γιώργος Μπέλλας απάντησε πριν 6 έτη

Άγγελε όχι, δεν μου βγάζει δεύτερη καρτέλα. Δημήτρη το προσπάθησα και 'γω αλλά δεν κατάφερα κάτι. Εξάλλου το πήγα στον Γερμανό και το έχω αφήσει εκεί το κινητό και θα προσπαθήσουν να το ξεμπρικάρουν με τον τρόπο που προσπάθησα και 'γω. Αν δεν τα καταφέρουν τους είπα να το στείλουν Αθήνα, γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Πάντως ειλικρινά σας υπερευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τον κόπο σας που προσπαθήσατε να με βοηθήσετε...Να είστε πάντα καλά!