Akis Sir ρώτησε πριν 7 έτη

Γεια σας. Έχω ένα πρόβλημα με μελάνι εκτυπωτή hp photosmart c3180. Συγκεκριμένα, αγόρασα πριν ένα χρόνο αυθεντικά μελάνια (Hp 342 έγχρωμο, Hp 336 μαύρο) τα οποία δεν χρησιμοποίησα καθόλου. Τώρα που αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τον εκτυπωτή μου βγάζει μήνυμα ότι το μάυρο μελάνι είναι άδειο! Με το έγχρωμο δεν έχω κάποιο πρόβλημα (το πρόγραμμα της hp μου δείχνει ότι είναι γεμάτο). Τι μπορεί να φταίει; Υπάρχει περίπτωση να εξατμίστηκε; Ξέρω, χαζή η ερώτηση αλλά το μελάνι δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου όλο αυτό το διάστημα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

8 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα.

Δοκίμασε για αρχή να βγάλεις και να ξαναβάλεις το μελάνι στον εκτυπωτή, μήπως δεν έχει πατήσει σωστά.

Υπάρχει κάποια ημερομηνία πάνω στο δοχείο;

Akis Sir απάντησε πριν 7 έτη

Δεν εχει καποια ημερομηνία. Δοκίμασα να το βγάλω και να το ξαναβάλω πολλές φορές αλλά πάλι τίποτα..

Giannis Apokoronas απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα.

Τα είχες τοποθετήσει στον εκτυπωτή απο οταν τα αγόρασες η τωρα τα τοποθέτησες?

Αν τα είχες βάλει απο τότε στον εκτυπωτή ειναι πολύ πιθανόν να εχει ξεραθή.

Akis Sir απάντησε πριν 7 έτη

Τα είχα τοποθετήσει όταν τα αγόρασα. Πριν ένα χρόνο περίπου. Και γω αυτό νομίζω, ότι μπορεί να έχει ξεραθεί.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ναι, το πιθανότερο είναι να έχει στεγνώσει. Οι περισσότεροι εκτυπωτές έχουν κάποια επιλογή για καθαρισμό. Διάβασε στο manual και δοκίμασε τον ενσωματωμένο καθαρισμό για να δεις αν λυθεί το πρόβλημα.

Akis Sir απάντησε πριν 7 έτη

Προσπάθησα για καθαρισμό από το πρόγραμμα της hp αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι. Τελικά πήγα και το γέμισα. Μια χαρά στην αρχή εκτύπωσα μερικές σελίδες αλλά μετά πάλι τίποτα. Μου έβγαζε μήνυμα ότι είναι άδειο το μελάνι. Αφού το έβγαλα και το ξανάβαλα μερικές φορές το πρόβλημα λύθηκε. Σήμερα που χρειάστηκε να ξαναεκτυπώσω, μόλις άνοιξα τον εκτυπωτή μου έβγαλε πάλι error (για το μαύρο μελάνι). Ξανά η διαδικασία να το βγάλω και το ξαναβάλω πολλές φορές αλλά δεν έγινε τίποτα. Δεν ξέρω τι φταίει.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Μάλλον πρόκειται για προβληματικό δοχείο. Είτε είχε πρόβλημα εξαρχής, είτε στέγνωσε στο χρονικό διάστημα που έμεινε στον εκτυπωτή.

Σε καθε περίπτωση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα καινούργιο δοχείο και να δεις αν λύθηκε το πρόβλημα.

Akis Sir απάντησε πριν 7 έτη

Για κανένα λόγο δεν δίνω επιπλέον χρήματα για καινούριο μελάνι, που αν δουλεψει και αυτό θα μου βγάλει 150 σελίδες μαξιμουμ. Πάει κατ' ευθείαν για ανακύκλωση το μηχάνημα. Ποτέ ξανά inkjet εκτυπωτη. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.