George Graut ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα team Pcsteps! Έχω ένα θεματάκι με το μικρόφωνο της κάμερας LifeCam HD-3000 εκτός και αν είναι θέμα με το pc (μάλλον με το pc). Όταν παίζω game συγκεκριμένα στο cs go (δεν χρησιμοποιώ το μικρόφωνο σε άλλο game) μου λένε πως ακούγομαι με πολύ κακή ποιότητα στον ήχο. Αυτό έγινε από την πρώτη μέρα που έβαλα το game. Το μικρόφωνο όπου αλλού το έχω χρησιμοποιήσει (teamviewer, facebook, skype) παίζει μια χαρά, χωρίς κανένα θέμα. Να πω επίσης πως όταν παίζω ακούω στον ήχο του game παράσιτα (στα ηχεία μου δηλαδή), και ανάλογα το πως κινώ το ποντίκι αυτά τα παράσιτα ακούγονται σε διάφορες συχνότητες. 
Σε περίπτωση που χρειαστεί παραθέτω κάποια βασικά κομμάτια από το hardware μου:
μητρική:              Asus Z170-P
επεξεργαστής:    Intel Core i5 6500 
καρτα γραφικών: MSI GeForce GTX750 Ti 2GB Twin Frozr OC Gaming (N750Ti TF 2GD5/OC)              καρτες RAM:       Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-2133MHz (CMK8GX4M2A2133C13R)

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Γιώργο
Σε άλλα παιχνίδια αντιμετωπίζεις όμοιο πρόβλημα; Είναι πιθανό να υπάρχει κάποια ασυμβατότητα με το CS Go. Στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού υπάρχουν επιλογές για το μικρόφωνο; 

George Graut απάντησε πριν 5 έτη

Καλημέρα Γιώργο, δεν έχω άλλο game στο pc και δυστυχώς δεν μπορώ να το τεστάρω. Το cs go έχει μενού για τον ήχο, μάλιστα δοκίμασα να αλλάξω αυτά που σου έχω υπογραμμισμένα για να δω μήπως σταματήσει το παράσιτο από τα ηχεία μου αλλά παρέμεινε το ίδιο. Μήπως είναι τελικά θέμα μητρικής? Το PC το έχω 1.5 χρόνο, καινούργιο με άλλα λόγια...
Πάντως το μικρόφωνο δεν νομίζω να είναι το πρόβλημα, γιατί το ότι βγάζει παράσιτα και στα ηχεία και στο μικρόφωνο σημαίνει πως πιθανώς να είναι αλλού το θέμα. Έχω δοκιμάσει να βάλω και ακουστικά αλλά ο ήχος από τα παράσιτα που άκουγα παρέμενε...

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Ίσως το παιχνίδι να μην υποστηρίζει σωστά το ενσωματωμένο μικρόφωνο της κάμερα.
Αν έχεις τη δυνατότητα, κατέβασε ένα οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι και δες αν κάνει το ίδιο. Θα μας βοηθήσει να δούμε αν το πρόβλημα είναι γενικό ή του μόνο του παιχνιδιού. 

George Graut απάντησε πριν 5 έτη

Γεια σου Γιώργο, επανέρχομαι μετά από καιρό. Έτυχε να χρειαστώ να κάνω μια καταγραφή οθόνης και όταν άκουσα την φωνή μου κατάλαβα ότι κάτι παίζει με το μικρόφωνο. Οπότε ακολούθησα τον οδηγό σας στον pcsteps για το πως να κάνω το κινητό μου ασύρματο μικρόφωνο υπολογιστή και όλα πήγαν μια χαρά. Όταν είδα το πόσο χαμηλά ανεβοκατεβαίνει η στάθμη του μικροφώνου του κινητού (ενώ η στάθμη του μικροφώνου του υπολογιστή πήγαινε μέχρι τέρμα) κατάλαβα ότι εκεί ήταν το πρόβλημα.Το πρόβλημα λύθηκε όταν πήγα στο μενού του ήχου, στην καρτέλα εγγραφή και πάνω στο μικρόφωνο πάτησα δεξί κλικ και επέλεξα ιδιότητες. Στην συνέχεια στο νέο παράθυρο που άνοιξε πήγα στην καρτέλα "επίπεδα" και από 100 το έβαλα 80. Και τώρα όλα οκ.  

Σου στέλνω φωτο: http://prntscr.com/oanzof
 
Οπότε το πρόβλημα λύθηκε και στο game που δοκίμασα. Επίσης δεν προκάλεσε πρόβλημα στο facebook που και πριν ακουγόταν καλά αλλά επειδή το μείωσα θεώρησα πως θα ακούγομαι χαμηλά αλλά τελικά είναι οκ.
 
Ένα πρόβλημα που έχω μόνο (τίποτα το σπουδαίο) είναι πως ενώ το pc το έχει αποθηκεύσει να είναι η ένταση του μικροφώνου στο 80, όταν μπαίνω στο game πάει στο 100 και το ξανα αλλάζω και όλα είναι οκ. Αυτό το κάνω κάθε φορά που ανοίγω το game (για το cs go εννοώ), γνωρίζεις αν μπορεί να αποθηκευτεί με κάποιο τρόπο να είναι στο 80?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δοκίμασε να ορίσεις την εφαρμογή της κάρτας ήχου υπεύθυνη για τη διαχείριση του ήχου. Τα Windows γενικά δημιουργούν προβλήματα στις ρυθμίσεις ήχου, χωρίς λόγο και αιτία.