Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με μνήμες RAM
Thanasothanos Thanasothanos ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα σας

Έχω μητρική την ASUS P5K, και 4x1GB RAM

Έκανα αναβάθμιση κρατώντας δύο από τις παλιές 2x1GB αγοράζοντας 2x2GB οπότε συνολικά τώρα είναι 6GB. Το υπάρχον σύστημα είναι win7 32bit, οπότε αναγνωρίζει 3.25 απο 6GB. Μετά από άπειρες δοκιμές να περάσω win 64bit μου εμφάνιζε error. Αφού τα win τα πέρασα με τις παλιές ram και μετέπειτα τις ξανασύνδεσα πάλι μου έβγαζε error.

Θεωρώ πως το πρόβλημα μου είναι αρκετά σύνθετο και απαιτεί ειξιδεικευμένες γνώσεις γιατί οι καινούργιες ram είναι συμβατές με το σύστημα και το κυριότερο είναι πως έτρεξα τα UBUNTU και τις αναγνώρισε κανονικά 6GB!!!

Παρακαλώ αν γνωρίζετε τι τρέχει να μ πείτε.

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Θανάση!!!

Για δοκίμασε να βάλεις μόνο τις νέες RAM; Εκεί σου κάνει πάλι το ίδιο;

Thanasothanos Thanasothanos απάντησε πριν 7 έτη

Τις δοκίμασα σε όλους τους συνδιασμούς σε windows και ubuntu. Αναγνωρίζει στην αρχή την χωρητικότητα τους αλλα δεν ξεκίνησε σε κανένα

Thanasothanos Thanasothanos απάντησε πριν 7 έτη

Οπότε τελικά οι μνήμες δεν είναι κατάλληλες για τον υπολογιστή; Η απορία μου έγκειται στο γεγονός πως όταν τις είχα μαζί με τις παλιές στα 32bit win7, χρησιμοποιουσε 3.25 από τα 6gb,δλδ χρησιμοποιουσε ένα μέρος από τις καινούργιες καθώς οι παλιές ήταν 2gb. Επίσης όταν έβαλα τα Ubuntu (μαζί με τις παλιές) έλεγε 6gb, δεν δούλευαν κανονικά; Τι να κάνω τελικά; Ευχαριστώ πολύ

Thanasothanos Thanasothanos απάντησε πριν 7 έτη

Τα χαρακτηριστικά από speccy με τις παλιές ram και τα χαρακτηριστικά των καινούργιων από το σάιτ που τις αγόρασα.

(Έχω κάνει και το κόλπο με την αφαίρεση της μπαταρίας και έπειται load defaults στο bios χωρίς αποτέλεσμα)

https://www.scribd.com/document/335918861/Speccy

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Η συγκεκριμένη μητρική ASUS P5K είναι "δύσκολη" με τις μνήμες, πολλοί αναγνώστες έχουν προβλήματα κατά καιρούς.

Από τη στιγμή που έβαλες μόνο τις νέες μνήμες πάνω χωρίς τις παλιές και έχεις πρόβλημα, η μόνη λύση είναι πως δεν είναι συμβατές.

Δυστυχώς, σε τέτοιες περιπτώσεις που έχει παραξενιές η μητρική, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από τα χαρακτηριστικά της μνήμης αν θα είναι συμβατή, είναι θέμα τύχης. Θεωρητικά οι μνήμες που έχει δοκιμάσει ο κατασκευαστής θα είναι συμβατές, αλλά για τόσο παλιά μητρική το πιθανότερο είναι να μην βρεις τα ίδια ακριβώς μοντέλα.

Το Linux χειρίζεται με διαφορετικό τρόπο τη μνήμη από τα Windows, και γενικά έχει μεγαλύτερη ανοχή σε ασυμβατότητες. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα σου βγάλει καθόλου προβλήματα στη χρήση.

Thanasothanos Thanasothanos απάντησε πριν 7 έτη

Άγγελε σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και τον χρόνο σου.