Panagiotis Salamanidis ρώτησε πριν 2 έτη

Καλημέρα.
Έχω ένα laptop Toshiba Satellite L-50-B (αγορά πριν από 7-8 χρόνια, μπορεί και παραπάνω). Προχθές πήγα να το ανοίξω αλλά δεν άνοιγε (σκέφτηκα ότι αποφορτίστηκε η μπαταρία γιατί είχα καιρό να το χρησιμοποιήσω επειδή αγόρασα ένα άλλο). Το έβαλα λοιπόν στην πρίζα, το άνοιξα και είδα ότι έπρεπε να διορθώσω την ώρα και την ημ/νία. Το έκανα και συνέχισα την εργασία μου. Κάποια στιγμή (μετά από αρκετή ώρα) είδα ότι είχε φορτίσει στο 100% χωρίς όμως να αλλάξει το χρώμα της λυχνίας από πορτοκαλί σε άσπρο που με προειδοποιεί ότι φορτίστηκε. Έβγαλα λοιπόν το καλώδιο του φορτιστή και ΑΜΕΣΩΣ το laptop έκλεισε. Προσπάθησα να τον ξανανοίξω (χωρίς να είναι συνδεδεμένο με τον φορτιστή στο ρεύμα αλλά μόνο με την μπαταρία του) και δεν άνοιγε. Όταν συνέδεσα το φορτιστή άνοιξε κανονικά αλλά έπρεπε πάλι να διορθώσω ώρα και ημ/νία. Πειραματίστηκα λίγο κλείνοντάς το κανονικά και στη συνέχεια βγάζοντάς το από την πρίζα. Πάλι δεν άνοιγε. Για να λειτουργήσει λοιπόν πρέπει να είναι συνέχεια στην πρίζα και να παίρνει ρεύμα από εκεί.
Η ερώτησή μου λοιπόν είναι: Φταίει η μπαταρία ή κάτι άλλο??? Μπαταρία άλλαξα πριν από περίπου 1,5-2 χρόνια (γιατί η "μανίσια" αποφορτιζόταν πλέον σε 10-15 λεπτά). Χάλασε τόσο γρήγορα?
Ευχαριστώ

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Παναγιώτη
Αν δεν πήρες αυθεντική μπαταρία είναι πολύ πιθανό να χάλασε τόσο σίγουρα Από τη στιγμή που όταν είναι στη τροφοδοσία δεν εμφανίζει κανένα θέμα, κατά 90% είναι θέμα μπαταρίας ή αναγνώρισης της μπαταρίας.